Η Νίσυρος στην Έκθεση PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη

0
66

Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ PHILOXENIA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης διεξήχθη από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023, η Έκθεση Philoxenia για το έτος 2023, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Νισύρου για ακόμα μία χρονιά.

Τον Δήμο μας εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Γ. Τριανταφύλλου, ο οποίος είναι τα τελευταία χρόνια ο υπεύθυνος του περιπτέρου της Νισύρου, μαζί με τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Δ. Καφετζηδάκη και τη δημοτική υπάλληλο κ. Α. Κετσέ.

Το περίπτερο της Νισύρου παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον στους επισκέπτες της έκθεσης, εγχώριους αλλά και από τις χώρες του εξωτερικού και ιδιαίτερα από τη Σερβία και τη γειτονική μας Τουρκία.

Η Philoxenia στη φετινή της διοργάνωση υποδέχθηκε διπλάσιο αριθμό ξένων εμπορικών επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι, αποδεικνύοντας πως αποτελεί διαχρονικό ραντεβού για την εγχώρια και ξένη τουριστική αγορά της ευρύτερης περιοχής.

Το περίπτερό μας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικά:

 

       Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

       Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

       Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης

       Θεόδωρος Τζέκος, νέος Δήμαρχος Θερμαϊκού

       Γιάννης Δαρδαμανέλης, Δήμαρχος Καλαμαριάς

       Ελευθέριος Κυριακίδης, Δήμαρχος Θάσου

 

Τη Νισύρικη συμμετοχή ενίσχυσαν με την παρουσία και την προσφορά τους οι φοιτήτριες του νησιού μας που βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα, η Κυριακή Τορίζη, η Καλλιόπη Χασαπλαδάκη και η Ειρήνη Τσιμισύρη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία αφιέρωσε αρκετές ώρες από τον χρόνο της και τις 3 ημέρες, συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια της προβολής της Νισύρου στην Έκθεση. Δεν έλειψαν φυσικά και οι νισύρικες παρουσίες, από άτομα που βρίσκονταν εκείνες τις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή, όπως ο Αντώνης Κουμπανιός, ο Γιάννης Παπαδάκης και ο φίλος του νησιού Νίκος Μοδιώτης. Ιδιαίτερη μνεία στην κα Κατερίνα Τραπτσιώνη, για τη βοήθεια που μας παρέχει κάθε χρόνο προκειμένου να ολοκληρώνεται με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Νισύρου στην Έκθεση Philoxenia. Η Νίσυρος ήταν το μοναδικό νησί από τα Δωδεκάνησα που είχε περίπτερο στην έκθεση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ