Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου τίμησε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου!

15
9924

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου τίμησε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου!, με εκδήλωση στο Λαογραφικό μουσείο Κω ,με προβολή ντοκιμαντερ και τραγούδια από μαθητικά συγκροτήματα , τιμώντας, το διαχρονικό μήνυμα ‘’Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία’’.Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρόεδρος Στέλιος Κριαράς.
‘’Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, τη φλόγα του οποίου κράτησαν αναμμένη όλα τα προηγούμενα χρόνια οι χιλιάδες αγωνιστές στις φυλακές, στις εξορίες, στα βασανιστήρια και τα μπουντρούμια της ΕΑΤ – ΕΣΑ’’ αναφέρει η Β’ ΕΛΜΕ.
‘’Η φετινή επέτειος πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή“, τονίζει το Εργατικό κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου υπογραμμίζοντας ότι “ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού’’.
Ανάλογες συγκεντρώσεις και επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος.

πηγή: https://www.kostv.gr/

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κομματική εκδήλωση του τοπικού ΚΚΕ πλαισιοωμενη με ανήλικους μαθητές.Ρωταω: εάν η ΝΔ είχε κάνει μία εκδήλωση και είχε παιδιά, τί θα λέγατε; Γιατί χρησιμοποιείτε και δηλητηριαζετε ανήλικους; Γιατί χρησιμοποιείτε την ιδιότητα σας για να προσελκύσετε μαθητές; Ορκισμένοι να διατηρηθεί το παραμύθι για να περνάτε καλά.Επειτα από 50 χρονια πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα που σας πιστεύουν, έστω και μαθητές;Οι ίδιοι και οι ίδιοι γνωστοί είστε κάθε φορά σε κάθε εκδήλωση.Εχετε αναρωτηθεί γιατί δεν προσελκύσετε ακροατές ,νέα μέλη και ψηφοφόρους; Για δείτε το λίγο.

    • Τουλάχιστον αυτοί οι ανήλικοι μπορεί να διαβάσουν στο μέλλον και να βάλλουν μυαλό. Ενώ κάποιοι άλλοι που νομίζουν οτι ειναι πατριώτες ψηφίζουν κόμματα με κρίση προσωπικότητας. Κεντρο-αριστερα κόμματα με κεντρο-δεξιους ψηφοφόρους.

  2. Αυτή η εκδήλωση δεν ήταν καθόλου τιμητική για το Πολυτεχνείο .Κοματικη συγκέντρωση ενός περιθωριακού κόμματος την λες.Τι σχέση έχει η Παλεστινη με την μέρα;Στην Ουκρανία συνεχίζουν να σκοτώνουν οι Ρώσοι.Καμια αναφορά σε αυτό;ΝΤΡΟΠΗ.

  3. Στην Ουκρανία δεν υπάρχουν παιδιά ,ούτε νεκροί ,ούτε πόλεμος επειδή των κάνουν οι Ρώσοι.Στη Συρια δεν υπάρχουν παιδιά ,νεκροί,ισοπέδωση πόλεων ,καταστροφή επειδή το κάνει ο Άσαντ με την κάλυψη των Ρώσων.Οι Ισραηλίτες δεν έχουν παιδιά και ζωές έτσι;Η Παλεστινη είναι μια χώρα που υποφέρει με χιλιάδες νεκρούς επίσης.Ξεχνατε και εδώ να πήγε τα τελευταία γεγονότα σε μια εποχή που ήταν κοντά σε συμφωνία και είχαν βρεθεί κοντά Ισραήλ και Άραβες ποιος δεν το ήθελε και το ξεκίνησε;Ρωσι(να ξεχάσουμε και την Ουκρανία καλή ώρα)Ιράν που ταΐζει όλους τους τρομοκράτες εκεί ,ακόμα και την Τουρκία βολεύει να έχει παρουσία εκεί.Ως συνήθως το ΚΚΕ δίπλα στη Ρωσία και κόντρα στην Ελλάδα.

      • Ελλάδα θα υπήρχε, εκλογές θα είχαν γίνει, η Κύπρος δεν θα είχε διχοτομηθεί εξαιτίας του Ιωαννίδη κλπ κλπ

  4. Γενιά του Πολυτεχνείου, η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών
    Η γενιά, που τα έφαγε όλα και χρεωκόπησε το κράτος.
    Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια πούλησε τα παιδιά της στο ΔΝΤ.
    Η γενιά που ακύρωσε τον κόπο και τη θυσία της γενιάς του πολέμου.
    Η γενιά που με το καλημέρα, έγινε η αιτία να χαθεί η Κύπρος.
    https://traianou.gr/2020/11/blog-post_29.html

  5. ….Τον Αύγουστο του 1973, λαμβάνει χώρα στην οικία του διακεκριμένου Αμερικανού δημοσιογράφου Σάυρους Σούλτσμπεργκερ μυστική συνάντηση Κωνσταντίνου Καραμανλή και Χένρυ Κίσσινγκερ, όπου οι δύο άνδρες αποφάσισαν για το μέλλον της Κύπρου……. https://www.epok1973.com/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/198-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1?fbclid=IwAR1nxRAHYC-c6hRvk0L8csDkohglFqnXWvBHA7U6WWZPHiPg3qsNr6yDRB8

  6. πεινα.προοδευτικοι της αρπαχτης της ξαπλασ της λουφασ.χαχαχα

  7. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Κ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΗΓΓΕΛΛΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΛΕΓΧΕ ΤΑ ΔΕΙΞΑΤΕ?ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΙΩΣΑΝ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΤΑΝΚΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 68 ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ?ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΑΝ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΤΑΝΚΣ ΤΟ 1956 ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ Κ ΖΗΤΟΥΣΑΝ Κ ΑΥΤΟΙ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ?ΜΙΑ ΖΩΗ ΨΕΥΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ Κ ΟΠΟΥΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΤΕ Η ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΑΘΑΤΕ ΑΚΟΜΑ?ΧΑΧΑΧΑ

  8. το Πολυτεχνείο οι εξεγερμένοι φοιτητές ανέμιζαν Ελληνικές σημαίες και τραγουδούσαν τον Εθνικό μας Ύμνο.
    Δεν κρατούσαν ξύλα με σφυροδρέπανα, ούτε παρέλαυναν ως στρατιώτες του κόκκινου στρατού

  9. Αν ειχατε αξιοπρεπεια ΔΕΝ θα ειχατε τετοιου ειδους εορτασμο.
    Εορταζετε τι? Την ΦΟΥΣΚΑ καποιων ταχα μου αντιστιακων πατριωτων?
    Αστε που διδασκετε μουφα – ψευτικες «αληθειες».
    Ποιο πολυτεχνειο εριξε την χουντα?
    Αν δεν ειχαμε το κυπριακο ακομα χουντα θα ειχαμε. Η χουντα εμεινε ακομα 10 μηνες.
    Η Ελλαδα ειχε ρημαξει απο τις απο τις εγκληματικες δρασεις των αριστερων προ χουντας.
    Απλα να γνωριζετε οτι απο το 1963 – 1967 (περιοδος 1 θητειας) αλλαξαν 11 (ενδεκα) κυβερνησεις.
    Τι σημαινει αυτο? Η ΑΘΗΝΑ καιγοτανε καθημερινα απο αριστερους – κομμουνιστες.
    Αυτα ηταν τα χαλια προ χουντας. Καταστροφες και τεραστια προβληματα.
    11 κυβερνησεις σε 4 χρονια. Τα χαλια μας τα μαυρα.
    Φροντιστε να μαθετε στα παιδια μας σωστα τα γραμματα και να μην υπαρχει αναγκη απο φροντιστηρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ