Τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών της Δωδεκανήσου

5
15122

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις «Πόθεν έσχες» για το 2021

Τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων δημάρχων και περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021) δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πρόκειται για 1.034 δηλώσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, δημάρχων και περιφερειαρχών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της βουλής. Φυσικά σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι δηλώσεις των βουλευτών που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις προηγούμενες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας, οι δηλώσεις, «πόθεν έσχες» αφορούν τους βουλευτές (κατά αλφαβητική σειρά) Μίκα Ιατρίδη, Μάνο Κόνσολα, Γιάννη Παππά, Βασίλη Υψηλάντη, τους πρώην βουλευτές Ηλία Καματερό και Δημήτρη Γάκη, καθώς επίσης τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη.

Οι βουλευτές
– Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίκα Ιατρίδη δήλωσε για το 2021 μαζί με τον σύζυγό της Νίκο Παπαπαναγιώτου, συνολικό εισόδημα περίπου 130.000 ευρώ και είχαν στις ελληνικές τράπεζες και οι δύο καταθέσεις συνολικού ύψους περίπου 12.000 ευρώ. Επίσης δήλωσε ακίνητα μαζί με τον σύζυγό της σε Ρόδο, Αττική και Αχαΐα που αφορούσαν μονοκατοικίες, διαμερίσματα, αποθήκες, καλλιέργειες και επαγγελματικές στέγες. Το 2021 κατείχαν και οι δύο, τρία αυτοκίνητα, ενώ για την ίδια χρονιά οι δανειακές οφειλές και υποχρεώσεις της κα Ιατρίδη ανέρχονταν σε περίπου 245.000 ευρώ.

– Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας δήλωσε το 2021 μαζί με τη σύζυγό του Άννα Μαρία Πάχου, συνολικό εισόδημα ύψους περίπου 105.000 ευρώ. Στις ελληνικές τράπεζες είχαν καταθέσεις συνολικού ύψους περίπου 9.000 ευρώ, ενώ δήλωσαν διαμερίσματα και καλλιέργειες σε Ρόδο και Κάρπαθο. Επίσης το 2021 δήλωσαν την κατοχή δύο αυτοκινήτων, ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές και των δύο στις ελληνικές τράπεζες ανέρχονταν σε περίπου 270.000 ευρώ.

– Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) Γιάννης Παππάς το 2021 δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του Αργυρώ Βρανά, εισόδημα ύψους περίπου 95.000 ευρώ ενώ οι καταθέσεις τους στις τράπεζες της Ελλάδας ανέρχονταν σε περίπου 310.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, δήλωσαν διαμερίσματα και επαγγελματικές στέγες σε Ρόδο και Αθήνα, κατείχαν ένα αυτοκίνητο, ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές τους ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 85.000 ευρώ. Επίσης η σύζυγός του κ. Παππά δήλωσε την κατοχή ομολόγων, repos και αμοιβαίων κεφαλαίων.

– Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Α. Υψηλάντης δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του Χρυσάνθη Παπαπαύλου, συνολικό εισόδημα που ανερχόταν το 2021 σε περίπου 93.000 ευρώ. Κατείχαν μετοχές και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ενώ οι καταθέσεις τους στις τράπεζές μας ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 133.000 ευρώ. Επίσης δήλωσαν μονοκατοικίες και επαγγελματικές στέγες στη Ρόδο, καθώς και δύο αυτοκίνητα. Οι δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές του βουλευτή ανέρχονταν το 2021 σε περίπου 48.000 ευρώ.

– Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός δήλωσε το 2021 μαζί με τη σύζυγό του Ελισάβετ, συνολικό εισόδημα ύψους 37.000 ευρώ. Σε ελληνικές τράπεζες διατηρούσε καταθέσεις μαζί με τη σύζυγό του που ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 5.000 ευρώ, ενώ και πάλι μαζί με τη σύζυγό του, δήλωσαν ακίνητα στην Κω, που αφορούσαν οικόπεδα, μονοκατοικίες, καλλιέργειες και διαμερίσματα. Επίσης κατείχαν δύο αυτοκίνητα, ενώ οι δανειακές οφειλές και υποχρεώσεις του βουλευτή και της συζύγου του στις τράπεζες της χώρας ανέρχονταν σε περίπου 1.700.000 ευρώ.

– Τέλος ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γάκης δήλωσε το 2021 εισόδημα ύψους περίπου 30.000 ευρώ. Με τη σύζυγό του Φωτούλα είχαν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες που ανέρχονταν σε περίπου 12.000 ευρώ. Μαζί με τη σύζυγό του δήλωσαν σε Αθήνα, Κοζάνη, Κω και Ρόδο μονοκατοικίες, διαμερίσματα, καλλιέργειες και οικόπεδα, καθώς και την κατοχή δύο αυτοκινήτων. Ο κ. Γάκης και η σύζυγός του δεν είχαν το 2021 οφειλές και δανειακές υποχρεώσεις.

Ο περιφερειάρχης
– Στο «πόθεν έσχες» του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε το 2021 μαζί με τη σύζυγό του Αναστασία Ιωαννίδης συνολικό εισόδημα ύψους περίπου 50.000 ευρώ ενώ οι καταθέσεις του μαζί με αυτές της συζύγου του σε ελληνικές τράπεζες ανήλθαν σε περίπου 30.000 ευρώ. Επίσης μαζί με τη σύζυγό του δήλωσε οικόπεδα, καλλιέργειες, μονοκατοικίες και διαμερίσματα στη Ρόδο, καθώς και την κατοχή πέντε οχημάτων μεταξύ των οποίων ενός φορτηγού. Παράλληλα δηλώθηκε η συμμετοχή του ίδιου και της συζύγου του σε διάφορες επιχειρήσεις ενώ οι δανειακές τους υποχρεώσεις και οφειλές ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 830.000 ευρώ. Για μέρος των οφειλών έχουν κατατεθεί αιτήσεις ρύθμισης.

Ο δήμαρχος Ρόδου
– Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης δήλωσε μαζί με τη σύζυγό του Ευαγγελία Πλιάκα, συνολικό εισόδημα ύψους περίπου 135.000 ευρώ για το 2021. Στις ελληνικές τράπεζες είχε επίσης μαζί με τη σύζυγό του καταθέσεις που ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 25.000 ευρώ και σε ό,τι αφορά τα ακίνητα δηλώθηκαν και από τους δύο, οικόπεδα, βοσκότοποι, καλλιέργειες, μονοκατοικίες και αποθήκες σε Ρόδο, Αρκαδία, Αττική. Δηλώθηκε η κατοχή ενός αυτοκινήτου, και η συμμετοχή σε επιχειρήσεις. Ο κ. Καμπουράκης και η σύζυγός του δεν είχαν το 2021 δανειακές υποχρεώσεις και οφειλές.

Πηγή: rodiaki.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι εγινε ρε παιδια με τοσα ακινητα και χρεη 1,7 εκατ γιατι ακομα δεν του εχουν κανει κατασχεσεις? γιατι με εισοδηματα 37 χιλ ετησιως ουτε να φαει δεν θα επρεπε να του μενουν
    Ηθελε και βουλευτιλικια ο Αριστερος Καπιταλιστης

  2. Για όσους δεν καταλαβαίνουν όλοι οι πολιτικοί παρουσιάζουν σαν τέχνασμα τις οφειλές σε τράπεζες οι οποίες βεβαίως βεβαίως θα εξαλείφουν ως δια μαγείας στην ώρα τους.Εγω προσωπικά πάντως δεν έχω ακούσει για κανένα βουλευτή να έχει πρόβλημα με αποπληρωμή δανείων,παρά μόνο απλών πολιτών.Αρα ο σανός πάει σύννεφο.Επισης όποιος καταφέρει να μου εξηγήσει ποιος μπορεί να κάνει περιοδείες και να χαλάει τόσα λεφτά σε προεκλογικές εκστρατείες δηλώνοντας εισοδήματα γύρω στα 100.000 και καταθέσεις έως 100.000ευρω προφανώς μας αφηγειται ένα παραμύθι με δράκους.Ας βαλουμε στο μυαλό ότι όλα αυτά τα ποσά είναι πολλαπλάσια ας ξυπνήσουμε επιτέλους και επειδή οι ίδιοι ζητάνε από εμάς τους Έλληνες να καρφώνουμε φοροφυγαδες νομίζω ότι μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσουμε απ’ αυτούς τους ίδιους μπας και ξεβρωμισει ο τόπος.

  3. Κύριοι ζηλεύω…
    Αλλά πού θα πάει, δεν θα την πιάσω την καλή;
    Πάμε, για αρχή
    εχω ενα τάμπλετ για πούλημα, καινούργιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ