Γ. Νικητιάδης : «Λιγότερη έπαρση δε βλάπτει κ. Σκρέκα»

0
3267

Γ. Νικητιάδης : «Λιγότερη έπαρση δε βλάπτει κ. Σκρέκα»

 

«Η έπαρση και ο στόμφος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, φανερώνουν πως η Κυβέρνηση και ο ίδιος δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Δείχνουν να μη ζουν στην Ελλάδα ο κ. Σκρέκας και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί οι καταναλωτές να είναι σε καθημερινό αδιέξοδο και ο κ. Σκρέκας στη συνεδρίαση της Επιτροπής να διαφημίζει και να επαίρεται για τα μέτρα της Κυβέρνησης “που καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει”» δήλωσε ο υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε Ανάπτυξης, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. υφυπουργός  Γιώργος Νικητιάδης μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής.

 

Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε περεταίρω ότι «Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι ούτε με τα pass, ούτε με τα πρόστιμα του ενός εκατομμυρίου θα εμποδίσουν όσους αισχροκερδούν να συνεχίσουν  την ίδια τακτική αφού τα κέρδη τους είναι υπερπολλαπλάσια του ενός εκατομμυρίου. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ εμμένουμε ότι χωρίς μείωση στους βασικούς συντελεστές ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, χωρίς σοβαρούς ελέγχους σε όλο τον κύκλο των εργασιών από την παραγωγή ενός προϊόντος έως την τελική διάθεση του στον καταναλωτή και τη συμμετοχή των καταναλωτικών οργανώσεων,  δεν πρόκειται να υπάρξουν αποτελέσματα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.»

 

Κλείνοντας ο κ. Νικητιάδης τη δήλωση του τόνισε με έμφαση ότι «Ο κ. Σκρέκας και η Κυβέρνηση αδυνατούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο η αύξηση της τιμής των προϊόντων στη χώρα μας, είναι διπλάσια και πολλές φορές τριπλάσια από την τιμή των ίδιων προϊόντων στην Ευρωζώνη. Προφανώς δεν έχουν την θέληση να συγκρουστούν και να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο τα μεγάλα συμφέροντα. Τα δύο πρόστιμα και τυχόν άλλα που θα επιβληθούν ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα εισπραχθούν την ίδια ώρα που οι εταιρείες επι των οποίων επιβλήθηκαν τα πρόστιμα συνεχίζουν να πωλούν δεκάδες προϊόντα τους στα σούπερ μάρκετ. Λιγότερη έπαρση και περισσότερη αποφασιστικότητα για ουσιαστική αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας δε βλάπτει κ. Σκρέκα». 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ