Απελπιστική παραμένει η κατάσταση στη Ρόδο με τους μετανάστες – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

1
8427

Απελπιστική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στη Ρόδο, όπου δεκάδες μετανάστες έχουν κατακλύσει δρόμους και πάρκα στην πόλη του νησιού, εξαιτίας της αδυναμίας των αρμοδίων Υπηρεσιών και υπουργείων να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το ζήτημα αυτό.

Οι ροές μεταναστών από τα γειτονικά παράλια εξακολουθούν να είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά ζητήματα με τη διαχείριση των ανθρώπων αυτών, που φθάνουν πλέον κατά δεκάδες κάθε μέρα.

Έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής τους και μεταφοράς τους σε κάποια δομή, παραμένουν στο νησί μας και διαμένουν όπου βρουν με αποτέλεσμα να έχουν κατακλύσει το πάρκο του «Θέρμαι», το πάρκο δίπλα στο Ταχυδρομείο (όπου βρίσκεται το άγαλμα του Κλεόβουλου του Λίνδιου), αλλά και τους γύρω δρόμους.

Η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη είναι τουλάχιστον θλιβερή, με τους ανθρώπους αυτούς να έχουν φτιάξει είτε αυτοσχέδιες σκηνές με χαρτόκουτα (κάποιοι έχουν στήσει και κανονικές σκηνές), είτε να κοιμούνται απλώς κατάχαμα στο έδαφος όπου έχουν στρώσει μερικές κουβέρτες.

Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για οικογένειες και είναι σημαντικό να αναφερθεί πως σ’ αυτές τις συνθήκες παραμένουν για όσο χρειαστεί και αρκετά μικρά παιδιά ή ακόμη και βρέφη.

Είναι χαρακτηριστικό δε, πως χθες το μεσημέρι, δίπλα από το Ταχυδρομείο υπήρχαν δεκάδες μικρά παιδιά κάθε ηλικίας, που έδιναν την εικόνα υπαίθριου παιδικού σταθμού!

Κι όλα αυτά, ευτυχώς σε μία περίοδο που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι βροχές στο νησί μας, και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι παραμένουν εκτεθειμένοι στην ύπαιθρο μέχρι να έρθει ημέρα αναχώρησής τους από τη Ρόδο.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου με έγγραφό της προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και τους φορείς, ζήτησε την προστασία των μεταναστών που έρχονται στο νησί μας και ιδίως των ευπαθών ομάδων αυτών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εστάλη έγγραφο, τόσο προς την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου όσο και προς τον δήμο Ρόδου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το οποίο και ζητείται να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των παιδιών, βρεφών αλλά και ηλικιωμένων αλλοδαπών που έρχονται στο νησί μας, προερχόμενοι από τα γειτονικά παράλια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εμ όσο δε φτιάχνει Hot spot ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ τέτοιο χαλι θ έχει η Ρόδο. Εδώ ο κονσολασ είπε όχι στην ανέγερση Hot spot στ Ρόδο. Α ρε ελληνικέ λαέ πόσο πρόβατο είσαι τελικά ρε γαμω το?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ