Γ. Νικητιάδης: «Ανύπαρκτο το επιτελικό κράτος της ΝΔ στη Ρόδο και τα αλλά νησιά μας | Στο Πυλί οι κάτοικοι αισθάνονται ότι βρίσκονται δίπλα σε εισβολείς

3
4836

Γ. Νικητιάδης : «Ανύπαρκτο το επιτελικό κράτος της ΝΔ στη Ρόδο και τα αλλά νησιά μας»

 

Το μεταναστευτικό παραμένει ανεξέλεγκτο

Η παρεμπόδιση της αναχώρησης του «Blue Star Χίος» από το λιμάνι της Ρόδου, από μεγάλη ομάδα μεταναστών σήμερα, που ανέδειξε  για άλλη μια φορά την ανυπαρξία κράτους στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, έδωσε την αφορμή στο βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη να προβεί στην ακόλουθη δήλωση :

«Τα σημερινά γεγονότα στη Ρόδο που κατέληξαν στην καθυστέρηση επι δίωρο της αναχώρησης του «Blue Star Χίος» από το λιμάνι εξαιτίας της οργανωμένης προσπάθειας μεγάλης ομάδας μεταναστών, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την ανυπαρξία του κράτους στη Ρόδο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Αναρωτιέμαι που ακριβώς βρίσκονταν οι αστυνομικές δυνάμεις και το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όταν εκατοντάδες μετανάστες εξορμώντας από τις πλατείες και τα πάρκα όλης της Ρόδου έφτασαν μπροστά στα κιγκλιδώματα του λιμενικού χώρου;

Αναρωτιέμαι που βρίσκονταν οι λιμενικές δυνάμεις και το Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όταν εξαφανίζονταν  τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του λιμανιού και εκατοντάδες μετανάστες καταλάμβαναν το καταπέλτη του υπό αναχώρηση πλοίου.

Αναρωτιέμαι που βρίσκεται ο συντονισμός του περίφημου επιτελικού κράτους της ΝΔ που για μέρες ολόκληρες δεν μπορεί να συγκεντρώσει και να προωθήσει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της χώρας τους εκατοντάδες μετανάστες που συνέρευσαν για τόσες μέρες στη Ρόδο.

Αναρωτιέμαι που βρίσκεται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τι κάνει την ώρα που τα ΚΥΤ σε όλη τη χώρα είναι υπερπλήρη; Αναρωτιέμαι που βρίσκονται οι δυνάμεις προστασίας της χώρας μας όταν τα νησιά μας έχουν γίνει ξέφραγο αμπέλι; Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι, στα νησιά μας έχει καταλυθεί  η έννοια της στοιχειώδους λειτουργίας ενός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Στο Πυλί της Κω, οι κάτοικοι αισθάνονται ότι βρίσκονται δίπλα σε εισβολείς. Όλοι οι νησιώτες μας διακατέχονται απο αγανάκτηση θυμό και απελπισία.,  για όσα συμβαίνουν  σήμερα, αλλά και όσα μπορούν να συμβούν αύριο αν δεν υπάρξει ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας οι νησιώτες έχουμε φτάσει στα όρια μας. Δεν πάει άλλο».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οταν ο Μυταρακης προτεινε στους Ροδιτες να του υποδειξουν χωρο για να φτιαξει ΚΥΤ αρνηθηκαν με νυχια και με δοντια γιατι ήξεραν τι θα σημαινε αυτο για το τουριστικο τους προιον.Οποτε η κυβερνηση βρηκε άλα νησια κορόιδα και τα εφτιαξε.Ειναι αργα πια για δακρυα Κωτες!!!!
    Και μην ανησυχειτε για αυτα που συμβαινουν τωρα στην Ροδο.Οι Ροδιτες ειναι γατες και θα το λυσουν το προβλημα φορτωνοντας το στα κορόιδα!!!

  2. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΟΤΣΠΟΤ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ? Η ΚΩΣ ΣΕ ΕΒΓΑΛΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΟ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ