Επέκταση Ομήρειου Δημοτικού σχολείου Νισύρου και δημιουργία Νηπιαγωγείου

0
2173

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

Έπειτα από προσπάθειες αρκετών ετών, άλλο ένα έργο – όραμα φθάνει στην υλοποίησή του.  Tο κτίριο που φιλοξενεί το Νηπιαγωγείο του νησιού στο Μανδράκι, αποτελούσε εδώ και αρκετά χρόνια μία προσωρινή λύση, για το λόγο ότι δεν πληροί τα πρότυπα ενός σύγχρονου κτιρίου, με απαιτούμενο ελεύθερο χώρο να αναπτύσσονται  και να δραστηριοποιούνται τα παιδιά.

Το νέο Νηπιαγωγείο, θα στεγαστεί στο κτίριο το οποίο θα ανεγερθεί εντός του οικοπέδου, που βρίσκεται σε συνέχεια του Ομήρειου Δημοτικού Σχολείου, με εμβαδόν 731,78 τ.μ. Το οικόπεδο έχει πρόσοψη επί Δημοτικής οδού του Δήμου Νισύρου και είναι αρκετής έκτασης για να υπάρξει δυνατότητα κατασκευής Νηπιαγωγείου, αίθουσας υπολογιστών, και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, όπως αυτά έχουν σχεδιαστεί και μελετηθεί στη συνταχθείσα προμελέτη του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Πατρίκη.

 

Στις 14 Ιουλίου 2023, συνήλθε πενταμελής επιτροπή του άρθρου 18 παρ. 6 του Ν. 3467/2006 (ΦΕΚ 128/τΑ/06), που συγκροτήθηκε με τη με αριθμόν 71/23-02-2023 απόφαση του  Δημάρχου Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίου, προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα και καταλληλόλητα  οικοπέδου φερόμενης ιδιοκτησίας του Δήμου Νισύρου.

Τα μέλη της επιτροπής ήταν:

  • Ψαράς Χαράλαμπος, Διευθυντής Π..Ε. Νομού Δωδεκανήσου, ως Πρόεδρος
  • Ηλιόπουλος Θεόδωρος, Πολιτικός Μηχανικός της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» ως μέλος
  • Σαρμουσάκης Γεώργιος επόπτης, εκπρόσωπος του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής & Προαγωγής Υγείας, ως μέλος,ο οποίος ενώ προσκλήθηκε δεν προσήλθε στη συνεδρίαση.
  • Κουζούκας Πανορμίτης,υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Κώ, ως μέλος
  • Καφετζηδάκη Δήμητρα, Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου, εκπρόσωπος του Δήμου Νισύρου, ως μέλος.

 

Η οικοπεδική έκταση  βρίσκεται σε θέση με πρόσβαση από Δημοτικό δρόμο, και διασφαλίζεται η ασφαλής προσπέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου. Η επιτροπή έκρινε ομόφωνα ως αναγκαίο και κατάλληλο το εντός του παραδοσιακού οικισμού Μανδρακίου Νισύρου το οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας Δήμου Νισύρου, στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί από το Δήμο το Νηπιαγωγείο και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Επιτροπή από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και την  Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου έφθασε στη Νίσυρο την Τρίτη 17η Οκτωβρίου για την έγκριση ανέγερσης κτιρίου εντός του οικοπέδου που βρίσκεται σε ζώνη με αρχαιολογικά ευρήματα. .

Βρισκόμαστε καθοδόν των επόμενων απαιτούμενων βημάτων, δηλαδή την εκπόνηση  οριστικής μελέτης και έκδοση της οικοδομικής αδείας, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί το οικόπεδο ως χώρος εκπαίδευσης και να προχωρήσουμε στην ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου.

Συνεχίζουμε με όραμα, διάθεση για δημιουργία και ανάπτυξη, με προτεραιότητά μας τα παιδιά καθώς εκείνα θα μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ