Επίσκεψη Διοικητή 2ης ΥΠΕ Χρ. Ροϊλού στη Νίσυρο

0
4011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

 

Το Δήμαρχο Νισύρου επισκέφθηκε στο γραφείο του  ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστος Ροϊλός, σήμερα 20 Οκτωβρίου 2023. Ο κ. Ροϊλός βρίσκεται στη Νίσυρο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου.  Μία εκτεταμένη και εποικοδομητική συζήτηση έλαβε χώρα, σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με αναφορά σε όλα τα θέματα τα οποία σχετίζονται με την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων της Νισύρου και στην κάλυψη των αναγκών του Πολυδύναμου Ιατρείου.

 

Σχετικά με το θέμα της έλλειψης Αγροτικού Ιατρού, ο κ. Ροϊλός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι θα μετακινηθεί προσωρινά Στρατιωτικός Γιατρός, έως ότου πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη προκήρυξη της θέσης, τον Ιανουάριο του 2024.

Όσο αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, θέμα που έχει προκύψει λόγω συνταξιοδότησης μίας εκ των νοσηλευτριών, η θέση θα καλυφθεί με μετακίνηση νοσηλεύτριας και η μόνιμη τοποθέτηση θα επέλθει μετά την προκήρυξη νέας θ΄ςσης στις αρχές του 2024.

Τέλος, ένστολος από τη ΔΑΝ Νισύρου θα εξυπηρετεί ως οδηγός του ασθενοφόρου, μέχρι να υπάρξει η επαναφορά του υπάρχοντος οδηγού, τον Ιανουάριο του 2024.

 

Ο κ. Ροϊλός συμφώνησε με τον κ. Κορωναίο, ότι το σημαντικότερο στοιχείο για τους κατοίκους των μικρών νησιών, αποτελεί η αίσθηση ασφάλειας από πλευράς Υγειονομικής περίθαλψης. Σε αυτό το πλαίσιο επισημάνθηκε με θετικές αξιολογήσεις, το γεγονός ότι ο Δήμος Νισύρου έχει συνάψει σύμβαση με Καρδιολόγο και Παιδίατρο, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί σε μηνιαία βάση, παρέχοντας δωρεάν περίθαλψη στους κατοίκους της Νισύρου και ταυτόχρονα έχει επισυνάψει σύμβαση με την Interamerican για έκτακτες ανάγκες αεροδιακομιδών.

Επίσης, συμφώνησαν από κοινού, στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του σταθμού τηλεϊατρικής, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού και με σωστή και τακτική λειτουργία, θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο επικουρικά, για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ