«Kλήση σε απολογία συνάδελφου αγροτικού ιατρού»

1
13608

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι καλείται σε απολογία γιατρός μέλος της ένωσης μας από τον διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ, για περιστατικό που μάλλον θα έπρεπε να απολογηθεί ο ίδιος, γιατί είναι ευθύνη δική του και του υπουργείου  ότι δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό στο ιατρείο Αγαθονησίου.

Στις 12/10/2023 όφειλε να αναχωρήσει από το νησί (την επομένη είχε ανειλημμένη υπηρεσία εφημέρευσης στο Γ.Ν-Κ.Υ Λέρου )  αγροτικός γιατρός του νοσοκομείου Λέρου, που κλήθηκε με εντολή μετακίνησης να καλύψει το ιατρείο. Το πλοίο αναχωρούσε στις 13.40 και με το ίδιο θα ερχόταν στο νησί ο επόμενος ιατρός από το Γ.Ν-Κ.Υ-Κ.Θ Λέρου.

Λίγο πριν την άφιξη του πλοίου προσήλθε ασθενής στο ιατρείο,  συνοδευόμενος από δημοτικό υπάλληλο (ώρα 13.20 ), ο γιατρός αφού εξέτασε τον ασθενή διεπίστωσε ότι δεν ενέπνεε ανησυχία η κατάσταση του και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι εντός 15 λεπτών θα ερχόταν ο αντικαταστάτης του γιατρός, αφού ενημέρωσε και καθησύχασε τον ασθενή αναχώρησε, αφήνοντας τον ασθενή και τον συνοδό εντός του ιατρείου.

Ο γιατρός καλείται σε απολογία για το γεγονός ότι άφησε τον ασθενή και τον δημοτικό υπάλληλο, στον χώρο του ιατρείου και όχι έξω στον προαύλιο χώρο.

Μας προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι η διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ και κατά επέκταση η ηγεσία του υπουργείου, για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες της υποστελεχωσης των μονάδων υγείας, και συγκεκριμένα του ιατρείου Αγαθονησίου, κατηγορούν νέους γιατρούς που εκτελούν τα καθήκοντα τους με αυταπάρνηση, πλήρη συνείδηση και υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος, προσπαθώντας με όσα λιγοστά μέσα διαθέτει το κράτος, να παρέχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στον συνάνθρωπο μας.

Υποτιμούνται και υπονομεύονται αυτές οι προσπάθειες, με ενέργειες στρεφόμενες κατά των γιατρών, ελπίζοντας να συσκοτισθούν οι ευθύνες των κυβερνόντων για την πλήρη υποστελεχωση και την συνειδητά, παντελή εγκατάλειψη των δημοσίων μονάδων υγείας.  Με κάθε ευκαιρία και μάλιστα για θέματα ελάσσονος σημασίας και απαξίας, σε σχέση με την προέχουσας σημασίας περίθαλψη των ασθενών, κατηγορούνται επανειλημμένα συνάδελφοι και καλούνται σε απολογία.

Καλούμε την διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ να ανακαλέσει την εντολή απολογίας του συναδέλφου, να φροντίσει ζητώντας από την ηγεσία  του υπουργείου την πλήρη στελέχωση του ιατρείου Αγαθονησίου, με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο  προσωπικό,  άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

 

 

Ο Πρόεδρος                                  Ο Αντιπρόεδρος                          Η Ταμίας

Γ. Τσουκαλάς                                Ε. Φούρναρης                        B. Αποστολοπούλου

 

 

Η Γ. Γραμματέας

Ε. Χατζηδάκη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. σκάστε ρε γκρεκόνια…. σκάστε!!! 41% ποιος τον ψήφισε…σκσστε!!! και στα παιδιά σας….οταν ρήχνετε την ψήφο σα τα ζα……
    Αλλα δε φταιτε σεις…ο κωλοκοτρόνης φταιει που σας ξεσκλάβωσε κ γίνατε ρωμαιοι…..δε σας αφηνε να τουρκέψετε να εξαφανιστει το αχριστο το εθνος!
    και συτον φυλακη τον βάλατε….ΣΚΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΣΚΑΣΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΡΆΤΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ