Ρόδος: Ζευγάρι Ρουμάνων άρπαξε… κασετίνα με χρυσούς σταυρούς μέσα από χρυσοχοείο | Τρεις ανήλικοι Ρομά έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 23.000 ευρώ

0
2895

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ρόδου τους εντόπισαν και τους πέρασαν χειροπέδες ελάχιστες ώρες μετά

Κασετίνα με 20 χρυσούς σταυρούς αφαίρεσε από κοσμηματοπωλείο της Ρόδου, ζευγάρι Ρουμάνων το οποίο εντοπίστηκε και συνελήφθη, έχοντας μάλιστα στην κατοχή του και μέρος των κλοπιμαίων!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, πρόκειται για έναν 47χρονο Ρουμάνο και μία 44χρονη συμπατριώτισσα του οι οποίοι προχθές μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο του νησιού μας και φεύγοντας πήραν μαζί τους και μία κασετίνα με 20 χρυσούς σταυρούς!

Μόλις ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αντιλήφθηκε την κλοπή, την κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας χθες στις 2 το μεσημέρι εντόπισαν και συνέλαβαν το ζευγάρι των αλλοδαπών.

Μάλιστα στην κατοχή τους βρέθηκαν και οι 15 από τους 20 χρυσούς σταυρούς που είχε καταγγελθεί ότι είχαν κλέψει.

Σε βάρος του 47χρονου και της 44χρονης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Σύλληψη αλλοδαπών για κλοπή στη Ρόδο Την 13-10-2023 το μεσημέρι

συνελήφθησαν στη Ρόδο, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δύο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα) ηλικίας 44 και 47 ετών οι οποίοι την 12-10-2023 το μεσημέρι αφαίρεσαν από κοσμηματοπωλείο, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρυσούς σταυρού αξίας 3.000€. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν 15 χρυσοί σταυροί οι οποίοι αποδοθήκαν, καθώς και φιάλες ποτών – ελαιόλαδου τα οποία κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευσή τους.

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και οπλοκατοχή στη Ρόδο Την 13-10-2023 το

βράδυ συνελήφθη στη Ρόδο, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 39χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,7 γραμμ. και σουγιάς με λάμα 8 εκατοστών.»

Τρεις ανήλικοι Ρομά έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 23.000 ευρώ

Τρεις ανήλικοι Ρομά έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 23.000 ευρώ

Χρυσαφικά αξίας περίπου 23.000 ευρώ αφαίρεσαν τρεις ανήλικοι στη Ρόδο, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και κρατούνται προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να απολογηθούν στον ανακριτή.

Η κλοπή σημειώθηκε προχθές (Πέμπτη 12 Οκτωβρίου) το χρονικό διάστημα από το πρωί έως το μεσημέρι, σε σπίτι της πόλης της Ρόδου από το οποίο απουσίαζαν οι ένοικοί του.

Όταν αυτοί επέστρεψαν και αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ενημέρωσαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας λίγες ώρες αργότερα και στα πλαίσια του αυτοφώρου, εντόπισαν τους τρεις ανήλικους Ρομά και τους συνέλαβαν.

Πρόκειται για δύο 15χρονους κι έναν 16χρονο, στην κατοχή των οποίων μάλιστα βρέθηκε και μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, προχθές το μεσημέρι εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μία συμπολίτισσά μας η οποία και κατήγγειλε ότι άγνωστοι δράστες είχαν εισέλθει στο σπίτι της και είχαν αφαιρέσει όλα τα χρυσά κοσμήματα που κατείχε.

Στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης της κλοπής και αξιολόγησης των στοιχείων που συλλέχθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, διακριβώθηκε ότι πράγματι πρωινές ώρες προχθές, οι τρεις νεαροί μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο στη συγκεκριμένη κατοικία και αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή συνολικής εκτιμώμενης αξίας 22.800 ευρώ.

Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας (12 Οκτωβρίου 20223) οι τρεις ανήλικοι δράστες εντοπίστηκαν και εξεταζόμενοι υπέδειξαν στους αστυνομικούς, σημείο «καβάτζα» στο οποίο είχαν αποκρύψει μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων.

Τα ανευρεθέντα κοσμήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και με αυτήν οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Οι νεαροί Ρομά, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την προσεχή Τρίτη 17 Οκτωβρίου και μέχρι τότε κρατούνται.

Πάντως, από την Αστυνομία ερευνάται η συμμετοχή τους σε τυχόν άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις ανήλικοι έχουν απασχολήσει αρκετές φορές τις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας, ενώ οι δύο 15χρονοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής ενός αυτοκινήτου, δύο μοτοποδηλάτων και δύο μοτοσικλετών που εξιχνιάστηκε στις 11 Οκτωβρίου.

Επίσης ο ένας εκ των δύο 15χρονων κατηγορείται μαζί με άλλους δύο ομόφυλούς του και για ληστεία σε βάρος αλλοδαπής τουρίστριας.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ