Άλλοι 150 αλλοδαποί έφτασαν από τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά στο ΚΥΤ Κω| Προφυλακίστηκε Παλαιστίνιος για τη μεταφορά μεταναστών

3
8390
Όπως έγινε γνωστό άλλοι 150 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά, χτες και σήμερα (άλλοι 50 απόψε) στο ΚΥΤ Κω που ΄φιλοξενεί πλέον 3000 άτομα.

Προφυλακίστηκε Παλαιστίνιος για τη μεταφορά μεταναστών

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, 32χρονος από την Παλαιστίνη για τη μεταφορά 31 ατόμων από τα τουρκικά παράλια στο Καστελλόριζο.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 32χρονου αλλοδαπού έγινε από λιμενικούς στις 5 Οκτωβρίου και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα, από κυβερνήτη πλωτού μέσου πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος κατά συρροή και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Χθες το πρωί, ο 32χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Γιώργο Κακακιό προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι μεταφορέας αλλά μεταφερόμενος καθώς και ο ίδιος ήθελε να εισέλθει στη χώρα μας προκειμένου στη συνέχεια να μεταβεί σε χώρα της Ευρώπης.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα στις 5 Οκτωβρίου 2023 οπότε και ενημερώθηκαν οι λιμενικοί στη Μεγίστη ότι στη βραχονησίδα της Ρω βρισκόταν σημαντικός αριθμός αλλοδαπών.

Πράγματι οι λιμενικοί μετέβησαν εκεί και μόλις οι συνολικά 32 αλλοδαποί τους είδαν, παραδόθηκαν. Από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κυβερνήτης του σκάφους με το οποίο ταξίδεψαν οι αλλοδαποί είναι ο Παλαιστίνιος που συνελήφθη, ενώ το μεταφορικό μέσο δεν βρέθηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χοτ σποτ κ στη ροδο εκει βγαινουν εκει να μενουν δεν μπορει η κως να σηκωνει τετοιο βαρος

  2. Το Πυλί τι δεν έβλεπε απ' όλο αυτό κι είχε βάλει μπροστά στον Κυρίτση απορώ;;

    γυφταρια τα χαλιά σας τα μαύρα εκτός από Χοτ σποτ αρχίσατε και βανδαλισμούς Κυριτσακια τον κόσμο της Κω εκδικειστε με τους μαύρους και τους εαυτούς σας γιατί αυτό αξίζετε με το χαρακτήρα σας τελικα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ