Γ. Νικητιάδης για αστυνόμευση προς την Κυβέρνηση: «Συμφωνούν μεν, δεν κάνουν τίποτα δε»

0
3267

Γ. Νικητιάδης για αστυνόμευση προς την Κυβέρνηση : «Συμφωνούν μεν, δεν κάνουν τίποτα δε»

 

Συμφωνώντας με τα συμπεράσματα της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη με θέμα «Αύξηση εγκληματικότητας στη Ρόδο και ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου απάντησε γενικόλογα, μη λαμβάνοντας συγκεκριμένη χρονική δέσμευση για την αύξηση των οργανικών θέσεων και για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε το πρόβλημα της αστυνόμευσης στη Ρόδο, δεν δεσμεύτηκε χρονικά στο καίριο ερώτημα, αν το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζει την αύξηση των οργανικών θέσεων και την κάλυψη τους στη Ρόδο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα πλέον δεδομένα που επικρατούν στο νησί και φυσικά ούτε ότι υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Νικητιάδης ζήτησε να εξετάσει άμεσα η Κυβέρνηση την αύξηση των οργανικών θέσεων των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί της Ρόδου. Παραλλήλως υπογράμμισε τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε αστυνομικό προσωπικό στο νησί, παρέθεσε στοιχεία που τεκμηριώνουν την αύξηση της εγκληματικότητας, την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και επίσης την αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό, την αύξηση του μόνιμου πληθυσμού και ταυτοχρόνως τον μεγάλο αριθμό τουριστών, έχουν ως αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί να έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών. Μάλιστα ο  τ. υφυπουργός έκανε  χρήση έκφρασης της καθομιλουμένης για να περιγράψει την δύσκολη κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν βαρέσει μπιέλες».

Η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν ήταν ικανοποιητική καθώς δε διαφάνηκε πως θα υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών σε αστυνομικό προσωπικό στη Ρόδου. Μετά το πέρας της συζήτησης της επίκαιρης ερώτηση ο κ. Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνομολογεί τα όσα της καταλογίζουμε. Δε θα ήταν δυνατόν άλλωστε να αμφισβητήσει πραγματικά στοιχεία ο κ. υπουργός κατά τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή.  Χαίρομαι που τουλάχιστον αντιλαμβάνεται την τραγικότητα της κατάστασης, αλλά λυπάμαι διότι καμία ουσιαστική δέσμευση δεν αναλαμβάνουν κυρίως για την αναγκαιότητα της αύξησης των οργανικών θέσεων. Συμφωνούν μεν, δεν κάνουν τίποτα δε». 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ