Δήμος Νισύρου: Το πρώτο πράσινο Δημαρχείο στο Αιγαίο

0
4474

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση σύγχρονου Φωτοβολταϊκού Συστήματος στην οροφή του Δημοτικού Καταστήματός μας, σαν αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας του Δήμου Νισύρου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος).

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση αναμένεται να καλύπτει το σύνολο των ηλεκτρικών καταναλώσεων του Δημαρχείου μας μέσα από τη διαδικασία του ενεργειακού συμψηφισμού.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια του Δήμου Νισύρου για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στα Δημοτικά κτίρια.  Ο αντίκτυπός του είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο σε οικονομικό, όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο και είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επιπλέον, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αξιοποίησης των καθαρών ενεργειακών πηγών για περιορισμό έως και μηδενισμό των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος του Δήμου μας, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε φάση προγραμματισμού υλοποίησης και άλλα αντίστοιχα έργα, με σκοπό να καταστεί το νησί μας ένα πραγματικά ενεργειακά αυτόνομο πράσινο νησί, συμμετέχοντας έμπρακτα στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία των GReco islands.

Ο Δήμαρχος Δρ. Χριστοφής Ι. Κορωναίος δήλωσε: «Η συγκεκριμένη εγκατάσταση εντάσσεται στην υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού που έχει θέσει ο Δήμος Νισύρου για την ενεργειακή αναβάθμιση και απόδοση των δημοτικών κτιρίων με αντικειμενικό σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των δημοτών. Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά θα καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του Δημοτικού κτιρίου. Ο Δήμος Νισύρου κινείται σταθερά προς την κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας και η προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας συνεχίζεται. Ήδη, υπάρχουν σχέδια ώστε τα επόμενα Φωτοβολταϊκά να τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις της αφαλάτωσης. Η δημιουργία ενεργειακής κοινότητας είναι στα άμεσα πλάνα της Δημοτικής Αρχής».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ