Η απάντηση ΥΕΘΑ για την κατάργηση των Κέντρων νεοσυλλέκτων σε Κω και Ρόδο

3
19508

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας απάντησε, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση αναφορικά με την λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στη Ρόδο και στην Κω, λέγοντας αρχικά ότι η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς, αποτελεί κύριο στόχο του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), προκειμένου αυτός να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε διαμορφούμενες απειλές – προκλήσεις.
Ο Νίκος Δένδιας προσθέτει πως: «Με αυτό το πνεύμα το ΓΕΣ, έχει ως προτεραιότητά του την παρακολούθηση, εξέταση και αξιολόγηση των προτάσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της διαδικασίας κατάταξης των στρατευσίμων, η δε μέριμνα για την αποφυγή οικονομικής επιβάρυνσης των νεοσυλλέκτων και των οικογενειών τους συνιστά πάγια επιδίωξη της Πολιτικής Ηγεσίας.
Ο ΥΕΘΑ καταλήγει διευκρινίζοντας ότι: «Στις Μονάδες των υπόψη νήσων, θα συνεχίσουν να τοποθετούνται οπλίτες θητείας μετά την ολοκλήρωση της αρχικής εκπαίδευσής τους με σκοπό την αποτελεσματικότερη δυνατή άμυνά τους. Τέλος, αντικειμενικός σκοπός του ΥΠΕΘΑ είναι η συνεχής αναβάθμιση του αξιόμαχου των ΕΔ και η επαύξηση της αποτρεπτικής τους ισχύος, στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής τους».

Πηγή: onalert.gr/

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. δεν κατάλαβα δηλ πως αποφεύγουν την οικονομική απώλεια αφού δεν θα παρουσιάζονται στον τόπο τους πχ οι κωοι?

  2. Το υπουργείο δεν προνοεί τό κόστος καί τα έξοδα διαβίωσης ενός στρατιώτη πού φεύγει από τον τόπο του καί πηγαίνει να υπηρετήσει έστω καί δύο μήνες στο κέντρο για την εκπαίδευση του καί δεν προνοεί για τις ανάγκες του στρατιώτη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ