Κως: Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ οι πρόσφυγες από Σύμη και Ρόδο – Πάνω από 3.600 άτομα στις δομές Κω και Λέρου

20
23993

Στο ΚΥΤ της Κω (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ) μεταφέρθηκαν χθες Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη με το “Δωδεκάνησος Εξπρές” οι 43 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν στη Σύμη.

Είχε προηγηθεί η μεταφορά 180 προσφύγων από τη Ρόδο στη Κω τη Δευτέρα 11 του Σεπτέμβρη, ενώ αναμένονται και άλλοι 24 που εντοπίστηκαν ξημερώματα Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή της Ψάλτου Ρόδου.

Συνολικά ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Πυλί της Κω είναι περί τα 1.900 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπει η χωρητικότητα της δομής ενώ στο ΚΥΤ της Λέρου διαμένουν περί τα 1.700 καλύπτοντας και εκεί τον προβλεπόμενο αριθμό διαμονής.

Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των αφίξεων περίπου στο 60% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα με χαρακτηριστικό, “την επιλογή από τα κυκλώματα διακίνησης προσφύγων ακόμα και νησιών χωρίς κέντρα υποδοχής όπως η Ρόδος με αύξηση μάλιστα των περιστατικών ιδιαίτερα μετά τις πυρκαγιές”, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Λιμενικού Σώματος  στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. συνεχίστε να ψηφίζετε Κούλη.Ο περιφερειάρχης το πάει το γράμμα,τρένο.Αυτοι ακόμη κι όταν θα υπάρξει αδιαχώρητο θα συνεχίσουν να φορτώνουν κι όταν δεν θα χει άλλο χώρο αντί για νοσοκομείο θα μας χαρίσουν άλλο ένα χοτ σποτ τιμής ένεκεν για την υποδούλωση μας.Καλοφαγωμενη μας.

  2. από ψηφίσετε ΝΔ στις εκλογές μήν αρχίσετε τα κλάματα μ αυτα που θ ακολουθήσουν.Τα καλύτερα έρχονται

  3. ερώτηση.Μπορει ο περιφερειάρχης να μας εξηγήσει γιατί Ρόδος(προπάντων)Σύμη Τήλο Κάλυμνος είναι χωρίς χοτ σποτ και δοκιμάζουν τα όρια νησιών σαν την Κω και τη Λέρο στον υπεράριθμο ισλαμιστικών στοιχείων;;γιατί αυτή η αξιογηση σε βάρος των δύο νησιών ενώ τα υπόλοιπα την βγάζουν λάδι;;

  4. Να ξαναψηφίσουμε τον Χατζημάρκο για να μας κάνει και δεύτερο και τρίτο KYT,για να κοιμούνται ήσυχα οι Ροδίτες και οι Κυκλαδίτες.

  5. από την στιγμή που το λιμενικό δεν κάνει την δουλειά του και ο στρατός κοιμάται καλά μας κάνουν αυτό είναι εισβολή και εμείς κοιμόμαστε είμαστε άξιοι της μοίρας μας ένα τσούρμο φλοροι ξεφτίλα….!!!

  6. ποιοι πρόσφυγες??? ο Μπαμπινιώτης τους ονομάζει Λάθρομεταναστες
    – Λάθρομεταναστες –
    την επίδραση και αποτέλεσμα της μαζικής εισόδου not cultural compatible ανθρώπων θα το δούμε σε 10 χρόνια.
    Και το ξέρετε….

  7. ΤΟ ΠΥΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

  8. KAΛHMEPA 34 MOΛIΣ HPΘAN AΠO POΔO ME ΛIMENIKO KAΠOY BΓHKANE KAI 35 EPXONTAI ME KATAMAPAN 10 ΩPA ΠPΩI ΠAΛI AΠO POΔO

  9. Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον παραλίας Άντονι Κουίν ανατολικά ν. Ρόδου.

    Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα Περιπολικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν στη στεριά τριάντα τρεις (33) αλλοδαποί (22 άντρες, 2 γυναίκες και 9 ανήλικα) οι οποίοι περισυλλέχθησαν και οδηγήθηκαν στο λιμένα Ρόδου καλά στην υγεία τους, ενώ η λέμβος κατασχέθηκε.

  10. συνεχίστε να ψηφίζετε αποκλουθα του Κούλη τον χατζημαρκο και θα έχουμε σε λίγο νέο νεκροταφείο ψυχών στο νησί.Ειναι που κάτι βόδια τρώγανε το σανό με τα φτυάρια ότι ο Κούλης θα κλείσει τα σύνορα και δεν θα μπαίνει κανένας.Μαθατε επισης ότι και τα στρατόπεδα μειώνουν συνέχεια το προσωπικό τους;;Τα καλύτερα έρχονται τον χειμώνα.Μολις βγει κι ο χατζημαρκος θα μας στέλνει ακόμη και της Κρήτης.Ψηφιστε τους βόϊδια

  11. Καθημερινά έρχονται και από Ρόδο και από τα απέναντι παραλία ….καμία μέριμνα ….ο αριθμός των δυο δομών είναι πολύ πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που λέτε …..ξέφραγο αμπέλι …ντροπη !

  12. να τους πάρει ο δήμαρχος σπίτι του να μάθει να λέει και κανένα όχι στους άχρηστους που μας έχουν ρημάξει

  13. Άμα χτυπιομαστον στον λινοποτη ο χανζημαρκος μας κορόιδευε ψηφίστε στην κω να ξέρετε μας έχει στείλει 3500 ψυχές για να Παρί ψήφους από Ρόδο τη σου είναι η πολιτική 500 κατά κεφάλι πέρνουν και 750 η εργαζόμενη εκεί μέσα στον ήλιο τα κούτες

  14. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    ΕΣΣΔ – 70 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ
    ΚΟΥΒΑ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ
    ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ – ΟΥΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙΣ
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

  15. Πάμε γερά με ΝΔ θωρακιστηκαν (χιιιιιιιιιι) τα θαλάσσια σύνορα και ο Χατζημαρκος δεν εφτιαξε το 5αστερο χοτσποτ και ούτε στέλνει μετανάστες από τη Ρόδο στην Κω. Ρε μόνο για δουλεμα μας έχουν πάρτε το χαμπάρι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ