Τελέστηκε ο Αγιασμός στα Σχολεία της Νισύρου για την Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς 2023-2024

0
8803

 Τελέστηκε ο Αγιασμός στα Σχολεία της Νισύρου για την Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς 2023-2024

 

Τελέστηκε ο αγιασμός στα σχολεία της Νισύρου, στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο-Λύκειο, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς την Δευτέρα, 11 Σεπτεβρίου 2023. Ο Δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο Λιμενάρχης και τα μέλη της αστυνομίας Νισύρου και  γονείς,  ήταν παρόντες για να ευχηθούν καλή χρονιά στους μαθητές και καθηγητές. Στο Δημοτικό σχολείο μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας, έγινε ο αγιασμός από τον ιερέα μας, Αρχιμανδρίτη Στέφανο, ακολούθησε ομιλία του διευθυντή του Δημοτικού σχολείου κ. Δημήτρη Χασαπλαδάκη και στη συνέχεια η ομιλία του Δημάρχου

Στο Γυμνάσιο Λύκειο μετά τον αγιασμό, ομιλία απηύθυνε ο διευθυντής κ. Γιάννης Κουλάκης. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ότι ο Δήμος μας θα συμβάλει στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Ο Δήμος Νισύρου έχει στις προτεραιότητές του την  αναβάθμιση των δομών εκπαίδευσης για την παροχή ποιοτικότερου εκπαιδευτικού έργου.

Το νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο βρίσκονται σε άριστη κατάσταση ως προς τις υποδομές του και γι’ αυτό φρόντισε ο Δήμος μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δώσαμε και δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια και την υγεία των μαθητών και μαθητριών, του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, στην καθαριότητα  αλλά και στην αισθητική των χώρων.

Ο Δήμος μας είναι αρωγός των Σχολείων για την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν και έχει συμβάλει αποτελεσματικά στον εξοπλισμό, κυρίως στον ηλεκτρονικό, των, ικανοποιώντας τα αντίστοιχα αιτήματα των Σχολικών Μονάδων.

Ο Δήμαρχος, Χριστοφής Κορωναίος και η Δημοτική Αρχή καθώς και τη Δημοτικό Συμβούλιο βρισκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών μας, που είναι η ψυχή των δομών εκπαίδευσης, οι οποίοι συμβάλλουν όχι μόνο στη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών αλλά και στην πνευματική-πολιτιστική ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική περίοδο που βιώνει η οικογένεια και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της κοινωνική πολιτικής του, θα διανείμει κουπόνια αξίας 30 ευρώ το καθένα, για κάθε ένα από τα 22 νήπια και προνήπια του Νηπιαγωγείου μας, για το καθένα από τα 60 παιδιά  του  Δημοτικού Σχολείου μας και για το καθένα από τα 45  παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου μας.

Θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, που τα Σχολεία μας θα εφαρμόσουν για παιδιά και ενήλικες. Για εμάς τα Σχολεία είναι χώροι ανοιχτοί στην κοινωνία και ζωντανοί οργανισμοί.

Με αίσθημα ευθύνης για τα νέα παιδιά και συμμετέχοντας ενεργά στην εκπαιδευτική κοινότητα της κάθε δομής εκπαίδευσης του νησιού μας συμβάλλουμε ενεργά στην εύρυθμη λειτουργίας τους, την ασφάλειά τους και στην συνεχή ποιοτική αναβάθμισή του.

Καλή Σχολική Χρονιά με δύναμη και αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε στους στόχους μας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ