Λέρος: “Έφυγε” από τη ζωή ο καπετάν Μανώλης Βογιατζής στα 59 του χρόνια (video)

0
14069

“Έφυγε” από τη ζωή ο καπετάν Μανώλης Βογιατζής στα 59 του χρόνια.

Μία χαρακτηριστική ναυτική φιγούρα της Λέρου, ο καπετάν Μανώλης που τα τελευταία χρόνια με το σκάφος τους ‘ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” εκτελούσε ημερήσιες  εκδρομές, στα πανέμορφα μικρονήσια Ασπρονήσια, Τηγανάκια, Μακρονήσι, Μαράθι, Πλατύ Γυαλό Λειψους και Αρκιούς.

Ο καπετάν Μανώλης  ένας γερόλυκος της θάλασσας, πήρε ένα παραδοσιακό τρεχαντήρι, που ήταν ψαράδικο, (γρι-γρι) της Λέρου για πολλές δεκαετίες και ναυπηγήθηκε το 1960 στο Ναυπηγείο του Ψαρρού στο Πέραμα. Όταν αποσύρθηκε από αλιευτικό ,αντί να κοπεί και να διαλυθεί, το πήρε και με πολύ μεράκι το μετασκεύασε και το ανακαίνισε ,μετατρέποντάς το, σε ένα πανέμορφο τουριστικό σκάφος που εκτελεί όπως προαναφέραμε. ημερήσιες  εκδρομές στα γύρω νησιά.

Φέτος, στις 18 Αυγούστου 2023,όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, ο καπετάν Μανώλης μας υποδέχθηκε, στο πανέμορφο παραδοσιακό σκάφος. Όμως αυτή τη φορά δεν ήταν ο καπετάνιος του σκάφους ,αφού κάποια προβλήματα υγείας τον κρατούσαν στη στεριά. Δύο νέο παιδιά, ο καπετάν Κώστας και ο Όθωνας Βογιατζής ο γιός του καπετάν Μανώλη, ήταν το πλήρωμα του “Αγ.Γεωργίου” στο όμορφο ταξίδι μας.

Δυστυχώς σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι καπετάν Μανώλης “έφυγε” για το στερνό του ταξίδι. Καλό ταξίδι καπετάνιε.

Στη σύζυγο του Γεωργία και στα παιδιά του, άξιους συνεχιστές της οικογενειακής επιχείρησης που με πολύ αγώνα και μεράκι δημιούργησε ο καπετάν Μανώλης,εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη του καπετάν Μανώλη από το συνάντηση μας πριν ένα περίπου μήνα στη Λέρο και την πανέμορφη ημερήσια εκδρομή που καθημερινά εκτελούσε στο video του Μάμα Χαραμαντά.

Πηγη: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ