Έφυγε από τη ζωή από ανακοπή ενώ κολυμπούσε ο ο πρ. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σαρρής

2
29660

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε σήμερα το πρωί  από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου Κώστας Σαρρής.

Ο ίδιος όπως κάθε πρωί κολυμπούσε στην παραλία Έλλη, της πόλης μας ενώ στη συνέχεια έκανε τον περίπατό του στο κέντρο. Έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε (πιθανόν καρδιακό επεισόδιο) και παρά τις προσπάθειες λουομένων και διασωστών του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν και έφθασαν στο σημείο δεν επανήλθε.

Δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας όπως δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο στενός του φίλος και συγχωριανός του Ιάκωβος Κολαϊνής.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους τους συγγενείς και τους συναδέλφους του.

Δήλωση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, για τον αδόκητο θάνατο του Κώστα Σαρή

 

Είμαι συγκλονισμένος από τον απροσδόκητο θάνατο του επί σειρά ετών, εξέχοντος μέλους της Ροδιακής  κοινωνίας, πρ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Κώστα Σαρή.

Ο Κώστας Σαρής υπηρέτησε με πάθος την νομική επιστήμη  και στάθηκε αρωγός στην απονομή της δικαιοσύνης διαγράφοντας μια μεγάλη πορεία με σημαντικό έργο.

Ήταν ένας ευθύς άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αλησμόνητος

Δήλωση του Μάνου Κόνσολα για την απώλεια του Κώστα Σαρρή:

 

«Μέσα στη θάλασσα της Ρόδου, που τόσο αγαπούσε, «έφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα ο Κώστας Σαρρής.

Έξι φορές εκλεγμένος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ο μακροβιότερος σε όλη την Ελλάδα, μαχόμενος δικηγόρος μέχρι την τελευταία στιγμή και ενεργός πολίτης.

Ήταν αυθεντικός άνθρωπος, ένας καλός φίλος.

Θα λείψει σε όλους μας, θα λείψει στη Ρόδο.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Σαρρή.

 

Ο Κώστας Σαρρής αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη Ρόδο μας για την επιστημοσύνη του, τη μαχητικότητα του, το ήθος του και τις εξαιρετικές διοικητικές ικανότητες που επέδειξε από τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Με τη στάση της ζωής του ενέπνεε το σεβασμό και, αναμφίβολα, αποτέλεσε παράδειγμα, όχι μόνο στους δικηγόρους συναδέλφους του, αλλά και σε όσους ήθελαν να προσφέρουν συνολικά στην κοινωνία μας, έναντι τη οποίας, όπως ο ίδιος έλεγε, «επιτελούμε όχι μόνο το έργο μας, αλλά και το καθήκον μας».

Η Ρόδος είναι από σήμερα πιο φτωχή, κρατάμε όμως στη μνήμη μας όσα σπουδαία πρόσφερε στον τόπο μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι, Πρόεδρε!

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον αδόκητο θάνατο του Κώστα Σαρρή.

 

 

 

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για τον αδόκητο θάνατο του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστα Σαρρή.

« Με οδύνη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού μου συναδέλφου και πρώην προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου Ρόδου Κώστα Σαρρή.

Του ανθρώπου που με επιστημοσύνη, ήθος, συνέπεια, εργατικότητα, προσέφερε στη δικηγορία. Του προέδρου μας, που με μαχητικότητα διεκδικούσε και πετύχαινε τα αιτήματα των Δικηγόρων της Ρόδου. Του ευπατρίδη, που με καθαρότητα και σαφήνεια, εκφραζόταν για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.

Με τον Κώστα Σαρρή με συνέδεε φιλία, αλληλοεκτίμηση και κοινοί αγώνες για τη διεκδίκηση των  αιτημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

Η μνήμη του θα είναι αιωνία.»

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Γ. Νικητιάδη για το θάνατο του Κώστα Σαρρή

 

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον ξαφνικό θάνατο του συναδέλφου δικηγόρου Κώστα Σαρρή, πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου. Ο Κώστας Σαρρής υπήρξε  θεματοφύλακας των αρχών της Δικαιοσύνης. Οι συνάδελφοι του αναγνωρίζοντας τη δράση του, τον τίμησαν με την εκλογή του για έξι θητείες στην προεδρία του Δικηγορικού   Συλλόγου Ρόδου. Ειλικρινής  αγωνιστής,  με πλούσια δράση στη Ροδιακή κοινωνία και την κοινωνία των Δωδεκανήσων και όχι μόνο στον τομέα της δικαιοσύνης. Οι ιδιαίτερες αρετές του και η μαχητικότητα του θα μας λείψουν. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη.

 

Ανακοίνωση για τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου Κωνσταντίνου Σαρρή, εξέδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου  Νίκος Γερονικόλας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με θλίψη ενημερώθηκα σήμερα το πρωί για τον ξαφνικό θάνατο του επί σειρά ετών προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κωνσταντίνου Σαρή, ενός ανθρώπου που έχαιρε πλήρους σεβασμού από το σύνολο του Νομικού κόσμου του νησιού μας και του προσώπου που υπηρέτησε με ήθος και ευπρέπεια το έργο της Δικαιοσύνης.

Αξιοπρεπής και φειδωλός στις κοινωνικές του συναναστροφές και ταυτόχρονα διεκδικητικός και αιχμηρός σε όσα αφορούσαν τα δικαιώματα της κοινωνίας των δικηγόρων και του δικηγορικού συλλόγου, ο Κωνσταντίνος Σαρής αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό και ταυτόχρονα μια σπουδαία παρακαταθήκη για την κοινωνία συνολικά. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και είμαι σίγουρος ότι η μνήμη του θα συνοδεύει τις ζωές όλων όσων τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.»

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΕΠ ΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΏΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΗ
Η θλιβερή είδηση της απώλειας του Κώστα Σαρή με  συγκλόνισε,όπως και όλη τη Ρόδο.
Διαπρεπής νομικός, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου επί πολλές θητείες.Υπήρξε μαχητικός,επίμονος αλλά δίκαιος,πάντα ευγενής και άξιος υπερασπιστής, όχι μόνο των εντολέων του , αλλά και των συμφερόντων του συνόλου των συναδέλφων, οι οποίοι τον τίμησαν επανειλημμένα με την ψήφο τους.
Πάντα θα αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την εκτίμηση του απέναντι μου και τη στήριξη του καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του, αλλά και στα μετέπειτα κομματικά μου βήματα .
Έφυγε στα γαλάζια νερά της Ρόδου μας,που τόσο αγάπησε!
Θα μείνει αλησμόνητος στις καρδιές μας!
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.
Έφη Χαραλαμποπούλου
Δικηγόρος Ρόδου
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου
Νέας Δημοκρατίας

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΑ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    ΟΜΩΣ
    ΠΟΣΑ ??????????????????????????????????????????
    ΜΟΥΓΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ !!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ