Νίσυρος: Ασφυκτικά γεμάτη η πλατεία Ποταμού στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΠΕΚΑΝ του Δημάρχου Χρ. Κορωναίου

0
7078

 

ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΚΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

 

Πλήθος κόσμου γέμισαν την πλατεία του «Ποταμού» στο Μανδράκι της Νισύρου, την Τετάρτη 6 Σεπτεβρίου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου (ΠΕΚΑΝ), του Δημάρχου Χριστοφή Κορωναίου, και της παρουσίασης του ψηφοδελτίου της νίκης στις εκλογές της 8ης του Οχτώβρη.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Ηγούμενο της Παναγίας Σπηλιανής τον Αρχιμανδρίτη Στέφανο και τον Αρχιμανδρίτη πάτερ Χαράλαμπο. Μετά το πέρας του αγιασμού ο δήμαρχος μίλησε στο συγκεντρωμένο κόσμο.

Ζήτησε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του μεγάλου Νισύριου ευεργέτη Νίκου Ανδριώτη και όπως χαρακτηριστικά είπε «Ο Περικλής στον Επιτάφιο λέει ότι «σε άνδρες που αποδείχτηκαν γενναίοι με έργα, πρέπει με έργα να τους αποδίδονται τιμές», έτσι και εμείς αποδίδουμε τιμές στον μεγάλο ευεργέτη της πατρίδας».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά  στο εκλογικό κέντρο που παραμένει στον ίδιο χώρο που ήταν και στις πρηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, «Από αυτό εδώ το σημείο ξεκίνησε ο νικηφόρος αγώνας μας το 2014 και το 2019. Σήμερα εδώ και πάλι ξεκινά ο νικηφόρος αγώνας μας για το αύριο της Νισύρου στις εκλογές της 8ης του Οχτώβρη», είπε ο Δήμαρχος στην ομιλία του έκανε αναφορά στην κατάσταση του που βρισκόταν ο Δήμος το 2014 και στην κατάσταση που είναι σήμερα. Έκανε αναφορά στα μεγάλα έργα υποδομών του νησιού που είτε έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται, είτε είναι στο στάδιο δημοπράτησης. Είπε χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη δύναμη μας είναι το έργο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στη Νίσυρο. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η ειλικρίνεια απέναντι σας. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η νέα Νίσυρος που δημιουργήσαμε και τα έργα υποδομών που έχουμε ξεκινήσει.

Η μεγάλη μας δύναμη είναι η δυνατότητα μας με τον σεβασμό που εμπνέουμε να έχουμε πρόσβαση στα υπουργεία και στις υπηρεσίες του κράτους για την επιλυση όων των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο μας, και η με μεθοδικότητα εργασία μας που οδηγεί σε χρηματοδοτήσεις του Δήμου της Νισύρου είτε από το Ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή από την περιφέρεια. Η μεγάλη μας δύναμη είναι ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για την ολοκλήρωση και εγκατάσταση σύγχρονων βασικών υποδομών που εναρμονίζονται με τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της Νισύρου».

Μίλησε για τη σύγκριση που θα κάνουν οι πολίτες της Νισύρου μεταξύ των δύο συνδυασμών,  «Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες της Νισύρου θα συγκρίνουν το ήθος και την πρακτική, διότι πράγματι όταν έρχεται η ώρα της κρίσης και η ώρα της κάλπης οι πολίτες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα σε αυτούς που ζητούν την ψήφο τους. Και πιστεύω ότι  στη Νίσυρο έχουμε να συγκρίνουμε ανάμεσα σε ένα πρόσωπο και μία παράταξη που μιλάει με το έργο και το ήθος, απέναντι σε πρόσωπα σε μια παράταξη που μιλά με ύβρεις, με συνθήματα, με το θεαθήναι.

Έχουμε να συγκρίνουμε ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της πατρίδας και σε ανθρώπους που αλλού στοχεύουν.

Φίλες και φίλοι, σε λίγες μέρες θα μιλήσει ο λαός της Νισύρου, θα μιλήσετε εσείς, και είμαι σίγουρος ότι όλες αυτές οι κατηγορίες και τα ψέματα θα βρούν τη θέση που τους αξίζουν. Σε αυτές τις εκλογές, οι πολίτες της Νισύρου θα ψηφίσουν έχοντας να συγκρίνουν το τι έχει γίνει αυτά τα χρόνια σε όλους τους τομείς και κυρίως  κρίνοντας και συγκρίνοντας πού ήταν ο τόπος μας πρίν από εμάς και πού είναι σήμερα.

Αυτές τις δύο εικόνες θα βάλουν πλάι – πλάι.

Από τη μία τη Νίσυρο του παρελθόντος της απραξίας και της διαφθοράς και από την άλλη τη Νίσυρο της προόδου και των έργων.

Από τη μια η παράταξη με το μόνο που έχει να πεί είναι μηδενισμός των πάντων και από την άλλη η ΠΕΚΑΝ που δίνει την ελπίδα της ανάπτυξης και της ευημερίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Από τη μια είναι ο Χριστοφής υποψήφιος δήμαρχος και από την άλλη υπάρχει ένα απρόσωπο σχήμα με συγκρουόμενα συμφέροντα και ένα άβουλο υποψήφιο».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρουσίασε τους υποψηφίους της ΠΕΚΑΝ. «Νέοι άνθρωποι και άνθρωποι με εμπειρία, γυναίκες και άντρες, άνθρωποι του μόχθου και της προσφοράς», ανέφερε. Τον συνδυασμό της ΠΕΚΑΝ απαρτίζουν 42 υποψήφιοι, 19 γυναίκες και 23 άνδρες, με το ποσοστό των γυναικών στο 45%.

 

Υποψήφιοι Σύμβουλοι

 

  1. Βεζυρόγλου Μιχαήλ του Ιωάννη
  2. Ζαράκη Γρηγορία- Πολυξένη του Αναστασίου
  3. ΚαζάντηςΔημήτριος του Γεωργίου
  4. Κακακιός Ιωάννης του Βασιλείου
  5. Καρούτσου Ειρήνη του Σταμάτη
  6. Κατσιματίδου Ανθούσα του Αντωνίου
  7. Καφετζηδάκη Δήμητρα του Ιακώβου
  8. Κορίζη Κυριακή του Γεράσιμου
  9. Κοσμίδη Γεωργία του Γεωργίου
  10. Κουκουράκης Γεώργιος του Πολυκάρπου
  11. Κουμπανιός Αντώνιος του Στεφάνου
  12. Κωνσταντίνου Βασίλειος του Γεωργίου
  13. ΛαΪνά Μαρία του Αθανασίου
  14. Λογοθέτης Νικόλαος του Μιχαήλ
  15. Ορσάρη Άννα του Παντελή
  16. Πανταρώτα Ευδοξία του Γεωργίου
  17. Παπαδέλιας Κωνσταντίνος του Γεωργίου
  18. Παπαντωνίου Καλλιόπη του Μιχαήλ
  19. Παυλάκης Σπυρίδων του Θεοφάνη
  20. Πάχου Ειρήνη του Βασιλείου
  21. Περουλής Γεώργιος του Δημητρίου
  22. Σακλαρίδου Ασημένη τουΚωνσταντίνου
  23. ΣαχινίδουΣταυρούλα του  Λεωνίδα
  24. Σφακιανός Ιωάννης- Παντελής του Σταύρου
  25. Σωτηρόπουλος Ευάγγελος του Θεοδώρου
  26. Τασιούλας Ευάγγελος του Αναστασίου
  27. Τορίζης Γεώργιος του Κωνσταντίνου
  28. Τριανταφύλλου Ιωάννης του Κωνσταντίνου
  29. Χασαπλαδάκης Δημήτριος του Γεωργίου
  30. Χριστοπούλου Σοφία του Μιχαήλ

 

Τοπικό Συμβούλιο Μανδρακίου

 

  1. Ανδρόνικου Βαρβάρα του Ιωάννη
  2. Καραγεωργίου Μαρία του Παντελεήμονος
  3. ΝταριβιανάκηςΓεώργιος του Αγγελή
  4. Παπαδάκη Ελένη του Νικολάου
  5. Στάγιας Δημήτριος του Κωνσταντίνου
  6. Σφακιανός Αχιλλέας του Ιωάννη
  7. ΧαρίτοςΚωνσταντίνος του Σωτηρίου
  8. Χατζηνικολάου Σεβαστή του Βασιλείου

 

Τοπικό Συμβούλιο Εμπορειού-Πάλων

 

  1. Δρέπανος Μιχαήλ του Νικολάου
  2. ΚυπραίουΣταματία του Νικολάου
  3. Μιχαλαριάς Παναγιώτης του Γεωργίου

 

Τοπικό Συμβούλιο Νικειών

 

  1. Ζαχαριάδης Μιχαήλ του Αντωνίου

πεκαν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ