Παρουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια ο εορτασμός στην Κάλυμνο της 199ης επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα

2
6609

Σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο νησί της Καλύμνου για την 199η επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Επίσης παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος.

Επίσης οι Τοπικές αρχές Καλύμνου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κκ Παϊσίου συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο της Πόλης. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα και η Δημοτική Φιλαρμονική

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ελένη Ευαγγελία Μάγκου, εκπαιδευτικός τους 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο μπροστά από το Αναγνωστήριο ,κατάθεση στεφάνων, απονομή αναμνηστικών δώρων και τέλος τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη ,που προσωρινά τοποθετήθηκε στην είσοδο του Αναγνωστηρίου. Το έργο φιλοτέχνησε ο Καλύμνιος γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα “Φιλόδημος 2” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θα ακολουθήσει video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και Μάμας Χαραμαντάς με αναλυτικό ρεπορτάζ με όλη την εκδήλωση σε επόμενη ανάρτηση μας.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριε γιαννη παππα και κυριε πρωθυπουργε μην ξεχνατε την υποσχεση που δωσατε για το νεο νοσοκομειο κω ειδωμεν

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ