ΒΑΚΟΥΦ Κω: «Απάντηση προς την Ένωση Τούρκων Εβραίων»

6
10471

« Απάντηση προς την Ένωση Τούρκων  Εβραίων».

 

Αγαπητοί Τούρκοι φίλοι μας, σας ευχαριστούμε πολύ που ήλθατε στο νησί μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επίσκεψή σας στη Συναγωγή αλλά και το ενδιαφέρον σας για «το Τζαμί της Κω». Η Κως, όμως, δεν έχει μόνο ένα Τζαμί. Το κεντρικό Τζαμί μας, Γαζί Χασάν Πασά, ήδη επισκευάζεται με χρήματα του Ελληνικού Κράτους. Στις 2/11/2022 τελέσαμε και τα εγκαίνια των εργασιών με την ευλογία του Ιμάμη μας και την παρουσία του Μητροπολίτη Κω. Oι φωτογραφίες που δημοσιεύετε είναι από το Τζαμί Ντεφτερντάρ, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο και έχει υποστεί σοβαρότερες ζημιές σε σχέση με το Τζαμί Γαζί Χασάν Πασά. Γι’ αυτό τον λόγο ήταν αναγκαίο να γίνουν ειδικές μελέτες. Για την αποκατάσταση του Τζαμιού Ντεφτερντάρ το Ελληνικό Κράτος έχει ήδη εξασφαλίσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ και μετά την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών διαδικασιών (μελέτες, διαγωνισμός ανάθεσης έργου κ.ά.), έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε είναι παλαιές και μάλιστα πριν από τον Απρίλιο του 2023 οπότε και τοποθετήθηκε περίφραξη γύρω από το Τζαμί λόγω της έναρξης εργασιών. Αναρωτιόμαστε ποιο σκοπό εξυπηρετεί η δημοσίευση παλαιών φωτογραφιών. Αγαπητοί φίλοι μας, με πολλή χαρά σας περιμένουμε, όποτε θέλετε, για να σας ξεναγήσουμε στα Τζαμιά του νησιού μας αλλά και σε πολλά άλλα αξιοθέατα. Και, όπως συνηθίζουμε στην Κω, στο τέλος της ξενάγησης θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όσα είδατε στο νησί του Ιπποκράτη, απολαμβάνοντας ντόπια εδέσματα. Ο Πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να σας ευλογεί και να σας χαρίζει υγεία

 

 

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

του Οργανισμού Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω

Ελβάν Κοτζαογλάν

 

 

Υγ. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, σας προσκαλούμε από τώρα στα εγκαίνια του Τζαμιού Γαζί Χασάν Πασά και στα εγκαίνια του Τζαμιού Ντεφτερντάρ για να τιμήσουμε μαζί τον Οίκο του Θεού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δέκα χιλιάδες χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μισεί.

      Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον.

      Χιλιάδες Εβραίοι θέλουν τον θάνατον μου και ένας όχι.

    • Μάλλον δεν ζείτε στο νησί…δεν είναι θα θα θα ….φτιάχνεται το τζαμι … και σε λίγο ξεκινάει και το άλλο….

  1. Μπράβο στη διοίκηση του βακουφ Κω….. Η απάντηση υπέροχη, χωρίς να αφήνει κενά σημεία για οποιονδήποτε θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο νησί μας…. Και πάλι μπράβο!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ