Ιατροδικαστής από Αθήνα για τον θάνατο του 40χρονου Ροδίτη εθελοντή έγινε η δεύτερη νεκροψία | Το απόγευμα η κηδεία

0
7179
Στο νεκροταφείο του Αγίου Λάζαρου στον Αρχάγγελο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η κηδεία του 39χρονου εθελοντή, ο οποίος επί σχεδόν δέκα ημέρες συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς στη Ρόδο.Νωρίτερα σήμερα, όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος -στο πλαίσιο της νεκροψίας – νεκροτομής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας- από τεχνικό σύμβουλο, που όρισε η οικογένεια και τα αποτελέσματα αυτού αναμένεται να γνωστοποιηθούν, μετά την ολοκλήρωση εργαστηριακών εξετάσεων.

Από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής από την ιατροδικαστική υπηρεσία διαπιστώθηκαν παθολογικά αίτια, τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Υπήρχε ειδικότερα ένα οίδημα στο πόδι του, το οποίο πιθανολογείται ότι προκάλεσε εσωτερικά φλεγμονή που ερευνάται αν ήταν τελικώς μοιραία, ενώ ταυτόχρονα ερευνάται αν έτυχε της προβλεπόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία με δεδομένο ότι ο θάνατος επήλθε 10 ημέρες μετά τη φωτιά, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, καπνών κλπ.

Ωστόσο, αναμένονται οι σχετικές διαπιστώσεις και του τεχνικού συμβούλου, για να διευκρινιστεί αν υπήρξε οίδημα και υγρό στους πνεύμονες και η γενεσιουργός αιτία αυτού.

Ο 39χρονος είχε καταγωγή από τον Αρχάγγελο Ρόδου και διέμενε στο χωριό Πυλώνα με την γυναίκα του και τα δυο τους μικρά παιδιά. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα υπάρχει οικονομική υποστήριξη στα δυο παιδιά του εθελοντή μέχρι τα 18 τους έτη. Το ποσό που θα λαμβάνουν ως στήριξη ανέρχεται στα 24.000 ευρώ ετησίως.

Ρόδος: Στον Αρχάγγελο η κηδεία του 39χρονου εθελοντή – Ολοκληρώθηκε η δεύτερη νεκροψία

Τελέστηκε το απόγευμα η κηδεία του 39χρονου εθελοντή πυροσβέστη

Δεν κατέληξε σε ασφαλή συμπέρασμα η νεκροψία σύμφωνα με την οικογένεια

Φως στα αίτια του θανάτου του 40χρονου Ροδίτη, που απεβίωσε το πρωί της Τρίτης όταν επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ρόδου, αναμένεται να ρίξει η έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Χθες η ιατροδικαστής του Νοσοκομείου της Ρόδου ολοκλήρωσε τη δική της ιατροδικαστική εξέταση, αλλά η οικογένεια του 40χρονου ζήτησε (και αναμένεται να έρθει σήμερα στη Ρόδο) τεχνικός σύμβουλος – προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία που γίνεται για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του 40χρονου συμπολίτη μας.

Πάντως η χθεσινή διαδικασία – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- δεν φέρεται να έχει αποφέρει ξεκάθαρα αποτελέσματα ως προς τα ακριβή αίτια θανάτου σύμφωνα με την οικογένεια, και γι’ αυτό γίνονται περαιτέρω εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα χθες, η σύζυγος, η αδελφή και τα παιδιά του αδικοχαμένου Γιώργου Χατζηνικόλα του Νικολάου, προσέφυγαν στην Εισαγγελία πρωτοδικών Ρόδου και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, δια μέσω του δικηγόρου τους κ. Γιώργου Κ. Κυπραίου, ζητώντας έτσι εξηγήσεις για τον αιφνίδιο θάνατό του 40χρονου.

Οι συγγενείς, με έγγραφο που κατέθεσαν στο ΑΤ Αρχαγγέλου και κοινοποίησαν και στην Εισαγγελία Ρόδου, ζητούν κατεπείγουσα διαδικασία ενημέρωσης από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Τι δήλωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Σύμφωνα με τον προϊστάμενό της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτη Κοτρέτσο που μίλησε χθες στο newsit.gr «η αιτία θανάτου του 40χρονου εθελοντή είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων».

Και εξηγεί ότι ο πατέρας δύο μικρών παιδιών έφυγε από τη ζωή «από παθολογικά αίτια. Είχε κάποια λοίμωξη, μικρόβιο και αναμένουμε τις εργαστηριακές και ιστολογικές εξετάσεις για να προσδιορίσουμε και να το συγκεκριμενοποιήσουμε. Ήταν αιφνίδιος θάνατος».

Επί 10 σχεδόν ημέρες ο 40χρονος έδινε μάχη στο πύρινο μέτωπο του νησιού. Το απόγευμα της Τρίτης (01.08.2023), ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πόνους στο στομάχι. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, αλλά κατέληξε από ανακοπή.

Σύμφωνα με φίλους και συγγενείς του άτυχου 40χρονου που μίλησαν στο newsit.gr, αρχικά η οικογένειά του απέδιδε τον ξαφνικό χαμό του εθελοντή στο ότι εισέπνευσε πολύ διοξείδιο του άνθρακα κατά την πολυήμερη προσπάθειά του απέναντι στις φωτιές, ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση της σορού και οι πρόσθετες εξετάσεις που παραγγέλθηκαν, αναμένεται να προδριορίσουν επακριβώς την αιτία θανάτου του άνδρα που αφήνει πίσω του δύο μικρά παιδιά.

Ράγισε καρδιές η μαρτυρία του πατέρα του
Ξέσπασε χθες ο πατέρας του εθελοντή πυροσβέστη στη Ρόδο, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως στα 40 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και όλο το νησί.

Ο Γιώργος Χατζηνικόλας, πατέρας δύο παιδιών, που συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο νησί, το βράδυ της Τρίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονη δύσπνοια αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.
Φως στα αίτια του θανάτου του τραγικού πυροσβέστη αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

«Εγώ σαν γονιός θέλω να βρεθεί η αιτία που έφυγε το παιδί μου είπε ο πατέρας του με δηλώσεις που έκανε στο Star. Το παιδί μου, ήταν δύο μέτρα. Ο τρόπος του, ο χαρακτήρας του, η αγάπη του στους γονείς του.

Ερχόταν και φώναζε από τον δρόμο “Μάνα ήρθα!”. Τρεις παρά δέκα χτυπάει το κινητό. Μου λέει “συμπέθερε φύγε γιατί ο Γιώργος δεν είναι καλά”. Και μέχρι να πάω ήταν πεθαμένο το παιδί μου.

Καλός οικογενειάρχης με δύο παιδιά, τα πάντα. Εργατικός. Δούλευε σε ξενοδοχείο και το βράδυ πήγαινε στη φωτιά. Δέκα μέρες αυτή ήταν η ζωή του. Του λέγαμε να ξεκουραστεί γιατί είχε όλη τη σεζόν μπροστά του. “Ρε μπαμπά, προηγείται να σώσουμε τον κόσμο και μετά η δουλειά” έλεγε», είπε με σπασμένη φωνή πατέρας του εθελοντή πυροσβέστη, μιλώντας στο Star.

Ο αδικοχαμένος συμπατριώτης μας, έφτασε στο Νοσοκομείο Ρόδου την Τρίτη, με συμπτώματα βαριάς δύσπνοιας και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί. Παρά την προσπάθεια που έγινε όμως κατέληξε αιφνιδίως» αναφέρουν πηγές του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Η καταπόνηση στο πύρινο μέτωπο, σύμφωνα με τον πατέρα του, του προκάλεσε ένα αιμάτωμα στο πόδι και γι’ αυτό το λόγο είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο όπου οι γιατροί του συνέστησαν αγωγή.

Η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη θα γίνει δημοσία δαπάνη μετά από σχετικό αίτημα των εθελοντών προς τον δήμο Ρόδου.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ