Μητσοτάκης στο ITV: Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους τουρίστες που έφυγαν λόγω της φωτιάς

0
7827

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στην Ρόδο σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραμονή τους στο νησί τον φετινό Ιούλιο λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο νησί προσφέρει η κυβέρνηση, όπως ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στο βρετανικό κανάλι ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα» επισήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ διευκρίνισε πως οι τουρίστες που το επιθυμούν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη διάρκεια της πυρκαγιάς δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζωών, ούτε αναφορές για τραυματισμούς. «Καταφέραμε να εκκενώσουμε 20.000 χιλιάδες ανθρώπους με μεγάλη ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί Βρετανούς τουρίστες, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Πάντα είχαμε πυρκαγιές – δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά κάτι που αφορά ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αυτό που μπορώ να σας πω και αυτό που φάνηκε και στη Ρόδο είναι ότι είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για τέτοια γεγονότα. Τα τελευταία 3 χρόνια λειτουργεί στην Ελλάδα ο αριθμός έκτακτης ανάγκης “112” – κάτι το οποίο δεν υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ