Φωτιά στη Ρόδο: Στάχτες έγινε ξενοδοχείο – Jet2 και TUI ακυρώνουν τις πτήσεις τους!

0
24170

Η φωτιά κατέκαψε περίπου 25 δωμάτια, την κουζίνα και την τροφοδοσία

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το πέρασμα της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου.

Το πύρινο μέτωπο έφτασε μέχρι τον οικισμό Κιοτάρι κάνοντας στάχτες -μεταξύ άλλων- το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου «Rodos Princess» .

Η φωτιά κατέκαψε περίπου 25 δωμάτια, την κουζίνα και την τροφοδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το ξενοδοχείο ήταν από τα πρώτα που εκκενώθηκαν όταν η πυρκαγιά πλησίαζε τον οικισμό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

rodos_princess__3_
rodos_princess__2_
rodos_princess__4_
rodos_princess__5_
rodos_princess__6_
rodos_princess__7_
rodos_princess__8_
rodos_princess__1_
Το ξενοδοχείο πριν την καταστροφή

 

Jet2 και TUI ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς τη Ρόδο

H Jet2 στέλνει τσάρτερ για τους Βρετανούς τουρίστες

shutterstock_1139150633
Την ώρα που η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε τρία μέτωπα στη Ρόδο, χιλιάδες τουρίστες έχουν βρει καταφύγιο σε γυμναστήρια και αίθουσες σχολείων.

 

Όσον αφορά στους Βρετανούς τουρίστες, η Jet2 ανακοίνωσε ότι στέλνει τσάρτερ στην Ελλάδα προκειμένου να παραλάβει όσους έχουν εκκενώσει τους οικισμούς και θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, ενώ ακυρώνει όλες τις πτήσεις της στη Ρόδο.

Η Jet2 ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter: «Ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο σήμερα (πέντε πτήσεις συνολικά)…Τα πέντε αεροπλάνα θα αναχωρήσουν προς τη Ρόδο χωρίς επιβάτες-πελάτες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους».

Ακόμη, η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Όπως επισημαίνει, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου όπου συνεχίζεται να μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά σήμερα Κυριακή, για έκτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με την TUI, «η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ρόδου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα και δεν έχουμε ακόμη εικόνα για βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Αν και ο αριθμός των Βέλγων ταξιδιωτών σε αυτήν την περιοχή είναι αρκετά περιορισμένος, η κατάσταση επηρεάζει πολλούς παραθεριστές».

Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις για Ρόδο από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και να επιστρέψει σε μια πιο ήρεμη και ελεγχόμενη κατάσταση στο νησί».

Η TUI ανέφερε στον ιστότοπό της: «Ακυρώσαμε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις προς τη Ρόδο έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου. Οι πελάτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρόδο θα επιστρέψουν με την προβλεπόμενη πτήση πίσω στις πατρίδες τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ