Είχαν ραντεβού στο μπλε σπίτι του «Μεντιτερανέο» στο Καστελλόριζο, οι ιδιοκτήτες του!

0
1138

Ζουν στην Αυστραλία, αλλά ανακαίνισαν το σπίτι που γυρίστηκε η θρυλική ταινία

Της
Ροδούλας Λουλουδάκη

Μία χαρούμενη και ταυτόχρονα συγκινητική μάζωξη έγινε στο Καστελλόριζο, τις προηγούμενες μέρες όταν οι απόγονοι των πραγματικών κατοίκων του «μπλε σπιτιού» όπου γυρίστηκε το «Μεντιτερανέο», ήρθαν από την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ όπου ζουν πια και φωτογραφήθηκαν μπρος του!

Πρόκειται για τη δεύτερη και τρίτη γενιά των Αποστόλη και Δούκισσας Ζερβού, οι γιοι των οποίων Κομνηνός και Νίκος ανακαίνισαν το «μπλε σπίτι» στο οποίο κινηματογραφήθηκε η ταινία.

Η ιταλική ταινία «Μεντιτερανέο», κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1991, αποτέλεσε εισπρακτική επιτυχία και έκανε διάσημο, σ’ όλο τον κόσμο, το ειδυλλιακό νησί.

Οι ιδιοκτήτες Αποστόλης Ζερβός και η σύζυγός του Δούκισσα
Οι ιδιοκτήτες Αποστόλης Ζερβός και η σύζυγός του Δούκισσα

Σύμφωνα με το σενάριο, κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου Ιταλοί στρατιώτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι σ’ αυτό το νησί του Αιγαίου και σιγά-σιγά χαλάρωσαν, και σταδιακά ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με τους Καστελλοριζιούς.

Ποιος δε θυμάται στην ταινία την πληθωρική Βάνα Μπάρμπα και τον έρωτα που προκαλούσε με θέα το μπλε σπίτι. Μάλιστα πριν δύο μόλις χρόνια, έγινε προσπάθεια να επιστρέψουν στο νησί όλοι οι συντελεστές της ταινίας για τα 30 χρόνια της, κάτι που δεν έγινε εφικτό να πραγματοποιηθεί!

Το σπίτι που συνεχίζει να γοητεύει τους τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέφτηκαν λοιπόν και οι ιδιοκτήτες του αφού πρώτα φιλοξενήθηκαν και κεράστηκαν τα παραδοσιακά γλυκά «κατημέρι» και «στραβό» από τον Κομνηνό Μουστάκα και τη σύζυγό του Λόλα που ζουν στο νησί και αποτελούν συγγενείς τους.

Στου Κομνηνού Μουστάκα που αποτελεί τον σύνδεσμό τους με τον τόπο καταγωγής τους
Στου Κομνηνού Μουστάκα που αποτελεί τον σύνδεσμό τους με τον τόπο καταγωγής τους

Αξίζει να τονιστεί ότι οι Αυστραλοί του Καστελλορίζου, συρρέουν κάθε καλοκαίρι στον αγαπημένο τους τόπο ενώ πολλοί από αυτούς έχουν επενδύσει χρήματα σε ιδιοκτησίες τους!

Δύο γενιές Ελληνοαυστραλών φωτογραφίζονται έξω από το σπίτι που έκανε διάσημο το νησί
Δύο γενιές Ελληνοαυστραλών φωτογραφίζονται έξω από το σπίτι που έκανε διάσημο το νησί
Πηγή: https://www.rodiaki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ