Ο Σταμάτης κι η Ειρήνη που παντρεύτηκαν άλλους, χώρισαν μαζί τους και παντρεύονται μετά από 35 χρόνια!

1
16818

Η ιστορία που ξεκίνησε στ’ Αφάντου το 1988 και ευοδώνεται στ’ Αφάντου, το 2023

Συνέντευξη στη Ροδούλα Λουλουδάκη

Κάνανε τριάντα δύο χρόνια για να ξαναβρεθούνε! Εκείνη παντρεύτηκε κι έκανε παιδιά, εκείνος παντρεύτηκε κι έκανε παιδιά, εκείνη χώρισε, κι εκείνος χώρισε ενώ βρισκόταν πια στην Αγγλία, κι όταν από το 1988 ξαναβρέθηκαν το 2019, όλος ο κόσμος τους ανήκε.

Η ιστορία της Ειρήνης Σαρίκα και του Σταμάτη Βαλσαμή από τ’ Αφάντου σίγουρα είναι η εξαίρεση, αλλά δίνει την είδηση ότι αποφασίζει η ζωή, φτάνει κι εσύ να το αντιληφθείς!

Η πρόταση γάμου έγινε στο αεροπλάνο, από τον πιλότο, ο πολιτικός γάμος έγινε στο Δημαρχείο Αφάντου πριν λίγες εβδομάδες και ο θρησκευτικός θα γίνει στις 30 Ιουλίου. Σύνολο κουμπάρων; Έντεκα!

«Ήταν ένας νεανικός, πλατωνικός έρωτας μου λέει η Ειρήνη, που ξεκίνησε το 1988 και τελείωσε το 1991. Τρία χρόνια ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του, είχαμε μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά, στ’ Αφάντου. Βέβαια ο Σταμάτης ήταν στο… γενικά γιατί ήταν και… ευρείας αποδοχής !

Το 1991 έφυγε για σπουδές στην Αθήνα, το 1992 τελείωσα εγώ το Λύκειο. Συνεχίσαμε να έχουμε μία επικοινωνία. Το 1994, παντρεύτηκα, από προξενιό. Έκανα δύο αγόρια. Όταν πέθανε η μαμά του Σταμάτη ξαναβρεθήκαμε. Δηλαδή από το 1991 βρεθήκαμε τον Μάρτιο του 2019. Είχε φύγει επτά χρόνια στην Αγγλία στο μεταξύ, κι είχα χάσει εντελώς τα ίχνη του».

Σταμάτης: To 2004 παντρεύτηκα εγώ και το 2007 χώρισε η Ειρήνη. Δηλαδή ήμουν τρία χρόνια παντρεμένος όταν χώρισε η Ειρήνη. Με τη γυναίκα μου κάναμε δύο αγόρια και φύγαμε στην Αγγλία.

Ακολούθησα μία πρόταση δελεαστική για δουλειά, και τρεις μήνες μετά πήρα και την οικογένειά μου. Αυτό έγινε το 2013 και το 2016, ενώ βρισκόμασταν στην Αγγλία, χώρισα. Αισθανόμουν ότι έπρεπε να δυναμώσω, κι έτσι ξεκίνησα το διάβασμα και τις σπουδές.

Ολοκλήρωσα τα μεταπτυχιακά μου, έκανα διατριβή, συνέχισα σπουδές. Αλλάζω πόλη ώστε να είμαι κοντά στα παιδιά, γίνομαι διευθυντής, υπεύθυνος αγορών σε θυγατρική της Siemens, πήγαινα πολύ καλά στα επαγγελματικά. Το 2019 έχασα τη μητέρα μου και έπρεπε να γυρίσω στη Ρόδο.

Ειρήνη: Εγώ, στην κηδεία της μητέρας του που έγινε στις 26 Μαρτίου 2019 δεν ήμουν στη Ρόδο. Ήταν ένα τριήμερο που είχα πάει στο Φετιγιέ, με τα παιδιά μου. Την 1η Απριλίου βάζω στο Fb ένα δαχτυλίδι και γράφω: «επιτέλους το είπα το « ναι»! Ήταν πρωταπριλιά!

Σταμάτης: Βλέπω την ανάρτησή της, κι ενώ είχα στο μυαλό μου να της στείλω ένα μήνυμα επειδή μου έστειλε κι εκείνη για να συλλυπηθεί, δεν το έκανα! Στενοχωρήθηκα, αλλά έλα που ήταν γραφτό! Όταν ήρθα για καλοκαίρι βρεθήκαμε και ήπιαμε καφέ.

Ειρήνη: Εγώ τότε δούλευα στον Παναγιωτά, ήμουν έξω στην αγορά, στις πωλήσεις… Έπρεπε να φύγω από τη Ρόδο, να τον ακολουθήσω στην Αγγλία. Ο μεγάλος μου γιος τότε είχε τελειώσει και τις σπουδές του και τον στρατό, ο μικρός μου ήταν στην Κάλυμνο σπούδαζε αξιωματικός στο Εμπορικό Ναυτικό. Πήρα την απόφαση και νόμιζα ότι δε θα ξαναγυρίσω εφόσον τα παιδιά του Σταμάτη που είναι μικρότερα, ήταν εκεί. Βρήκα δουλειά ως αισθητικός αφού είχα τελειώσει και αισθητική. Μ’ έβαλαν και υπεύθυνη, ήμουν πολύ τυχερή σ’ αυτό το κομμάτι. Αρχές του 2020 παθαίνω κορωνοϊό. Ήμουν από τους πρώτους που κόλλησα. Παραλίγο να πεθάνω.

Σταμάτης: Ήταν στο σπίτι. Ήταν σχεδόν κλινικά νεκρή. Πέσαμε σε γιατρό που αγαπούσε τη Ρόδο, της έδωσε τα πειραματικά φάρμακα, κι έγινε καλά. Φτάνουμε έτσι στον Μάιο του 2020. Της είπα «θέλω να παντρευτούμε.».!Η Ειρήνη αγκάλιασε τα παιδιά μου σαν να ήταν δικά της. Εκείνη δεν ήθελε. Της είπα εάν μέσω τρίτου σου γίνει η πρόταση; Χωρίς να το πολυσκεφτεί είπε «αν είναι μέσω τρίτου…»… Το καλοκαίρι θα ερχόμασταν στη Ρόδο. Αγόρασα το δαχτυλίδι. Πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι για Ρόδο ένα πολύ ακριβό μπουφάν που είχε η Ειρήνη, διαλύθηκε από τον ιμάντα στον έλεγχο και ήταν εκνευρισμένη και στενοχωρημένη. Είπα στην Ειρήνη ότι θέλω ν’ αγοράσω κάτι, πήγα πίσω, συνεννοήθηκα, Ούγγροι το πλήρωμα. Έγραφα στις αεροσυνοδούς, τι ήθελα να πει ο πιλότος…

Ειρήνη: Έβλεπα εγώ, έλεγα τι κάνει εκεί, ακόμα δεν πήγαμε στην Ελλάδα άρχισε τα παλιά συστήματα; Ήμουνα και μέσα στα νεύρα για το μπουφάν. Γύρισε στη θέση του, αλλά γυρνούσε προς τα πίσω συνέχεια, του λέω: «Θα το φέρεις το κεφάλι σου στην ευθεία;»

Σταμάτης: Ήθελα να τραβηχτεί βίντεο και είπα στις αεροσυνοδούς να πάρουν το τηλέφωνο της Ειρήνης. Ήρθαν εκείνες και της ζήτησαν το τηλέφωνο λέγοντάς της ότι «κάνει παρεμβολές». Η Ειρήνη, πάλι νεύρα, πάλι «μα είναι δυνατόν απ’ όλα τα τηλέφωνα το δικό μου να κάνει παρεμβολές…»…

Ωστόσο το έδωσε. Δύο τρία λεπτά μετά ακούστηκε ο πιλότος. Πάνω από τις Άλπεις γίνεται η πρόταση στην Ειρήνη από τον πιλότο:
«Κυρίες και Κύριοι έχουμε μία ιδιαίτερη ενημέρωση να κάνουμε!
Ειρήνη, μετά από 32 χρόνια έφτασε η ώρα να πεις το «ναι». Τι λες;»

Εγώ ήμουνα ήδη γονατιστός και κρατούσα το δαχτυλίδι. Τριακόσια ογδόντα άτομα, Άγγλοι κι Αγγλίδες φώναζαν και χειροκροτούσαν. Το «ναι» το είπε. Άλλωστε στα 32.000 πόδια, πες όχι… μην ανοίξω την πόρτα. Είδαμε το βίντεο αργότερα όπου λέει η Ειρήνη στα ελληνικά «είσαι πα-λα-βός»!

Η απόφαση να επιστρέψουμε στην Ελλάδα ήταν δική μου. Επιστρέψαμε στην Ελλάδα, στ’ Αφάντου, ξεκινήσαμε καινούργια πράγματα. Μένουμε 26 ώρες το 24ωρο μαζί, πράγμα πολύ δύσκολο, αλλά όχι τόσο δύσκολο όταν υπάρχει επικοινωνία.

Λέτε ποτέ, «χάθηκαν χρόνια»;
Χρόνια χάθηκαν, αλλά ό,τι είχαμε μεγάλωσε. Μπορεί αν βρισκόμασταν νωρίτερα να μην κρατούσε. Αυτό το ότι « χάσαμε χρόνια» σε κάνει να δώσεις περισσότερα γιατί το ξέρεις ότι δεν είναι άπλετος ο χρόνος.
Ειρήνη: Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Μας ενώνει ο θαυμασμός του ενός για τον άλλο. Να είναι ψηλά ο άλλος στα μάτια σου.

Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει;
Η μοίρα μας έφερε κοντά! Τώρα με το ώριμο μυαλό που έχουμε είναι στο χέρι μας να πάει καλά. Στη ζωή το πιο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους μη τοξικούς, ανθρώπους που να σ’ αγαπάνε, ανθρώπους που να κάνουν αυτό που θα ήθελες εσύ χωρίς καν να τους το πεις.

Σταμάτης: Κάναμε πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Αφάντου στις 23 Ιουνίου, και θα κάνουμε και θρησκευτικό, 30 Ιουλίου στον προφήτη Αμώ, έτσι για την ευλογία. Οι κουμπάροι έως τώρα είναι οκτώ και μπήκαν και τρεις κουμπάροι στον πολιτικό. Σύνολο οι κουμπάροι μας, είναι έντεκα. Και παίζεται κι άλλος ένας.

 

Αυτή είναι η ιστορία τους, που ξεκίνησε το 1988 και οδηγείται στην εκκλησία 35 χρόνια μετά! Ποτέ μη λες ποτέ.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ