Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου: Οι 5 πυλώνες των δράσεων «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

3
7966

ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

Δράσεις Επικοινωνίας Παιδείας Πολιτισμού

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου:

Οι 5 πυλώνες των δράσεων «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

 

Αγαπητές κι αγαπητοί μου συμπολίτες

Από την ΚΥ  9.7.2023, δύο εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές, την σύνθεση της κυβέρνησης, τις προγραμματικές δηλώσεις και τα πρώτα δείγματα γραφής των κομμάτων, έχοντας μπροστά μας 3 μήνες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θεωρούμε πως διανύουμε μια από τις πιο σοβαρές και καθοριστικές περιόδους της πατρίδας μας , σε σχέση βεβαίως με τα διεθνή και τα γεωστρατηγικά τεκταινόμενα.

Πέρασαν 40 ημέρες από την δημοσιοποίηση της τελευταίας γενικής ανοικτής επιστολής μου, με την οποία υπενθύμισα και αποσαφήνισα τη στάση ζωή μου και τους στόχους μου και πήρα το αναδραστικό μήνυμα για άλλη μια φορά.

Ξεκινώντας λοιπόν ανακοινώνω τους 5 βασικούς πυλώνες  των δράσεων μας, πέρα από αυτές που διέπονται από το τρίπτυχο «Επικοινωνία- Παιδεία -Πολιτισμός», που στοχεύουν πέρα από την Κω και την Νίσυρο σε όλο το Αιγαίο και όχι μόνο :

 

Α) Την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Πολιτισμού & Τουρισμού στα δύο ιδιόκτητα κτίρια στην Κω και την Καρδάμαινα.

Β) Την εφαρμογή του στοχευμένου και ολιστικού έργου (Project) :  «Ιπποκράτης ο Κώος- 2040 (2500 χρόνια από την γέννηση του) – Η αέναος Οικουμενική Παρουσία». Το project αυτό, πέρα από τις αυτοτελείς του δράσεις, έχει ως  βασική επιδίωξη, την συνεργασία με τους αρμόδιους και σχετικούς οργανισμούς και θεσμούς.

Γ) Την επαναλειτουργία ( σε νέα βάση) του Κέντρου Παράδοσης και Λαϊκού Πολιτισμού «Άννα Σαρρή Καραμπεσίνη- Ευτυχία Σαρρή» ( «ΑΣΚ-ΕΣ»).

Δ) Την δημιουργία ενός Φωτοφανούς( και όχι σκιώδους) παράλληλου Δημοτικού Συμβουλίου Κω. Μιας πρότυπης (και πειραματικής) πρότασης αμιγούς  δημοκρατικής και Ιπποκρατικής λειτουργίας του.

ΣΗΜ: Είναι η 2η πολιτική παιδαγωγική μου ενέργεια σε συνέχεια αυτής του 2019. Της Αριστοτελικής αναγκαίας κίνησης μου ως «υποψηφίου δημάρχου Κω», που τώρα ήλθε η ώρα παιδαγωγικά να αναδειχθεί..

Ε) Την δημιουργία της «ΠΑΝ-ΑΙΓΑΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» με συντονισμένες, συνεχείς και πολύπλευρες δράσεις σε όλο το Αιγαίο.

 

Κώοι, Δωδεκανήσιοι, Αιγαιοπελαγίτες συμπολίτες και συμπολίτισσες

Δεν έχουμε χρόνο για άλλη καθυστέρηση και υστέρηση ουσιαστικής και συνειδητής ενεργοποίησης με ολιστική γνώση κι επίγνωση των καταστάσεων.

Για όλα τα παραπάνω έχουμε  έτοιμα τα συγκεκριμένα σχέδια και προγράμματα, που μπορεί να μην βρήκαν γόνιμο έδαφος εδώ και 40 χρόνια… Το δράμα είναι, ότι φαίνονται «μαξιμαλιστικά», ουτοπικά και φαντασιώσεις του κ. Μηνά, ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητα με ήδη ουσιαστικά αποτελέσματα.

Όλα και όλοι θα δοκιμαστούμε στην πράξη και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος.

Τελειώνω με την αναφορά μου σ` αυτά που είχα γράψει σε πολλά σημεία της Νισύρου αρχές του 1980, όταν έκανα Λαϊκή Επιμόρφωση και ακόμα τα θυμούνται και τα αναφέρουν με χαρά.

«ΠΡΙΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙΣ, ΥΠΟΤΙΜΉΣΕΙΣ ή ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙΣ, ΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ!»

«ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ»

Κως -Αιγαίο 9.7.2023

Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

Κοινωνικός παιδαγωγός-Σκηνοθέτης

ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

Δράσεις Επικοινωνίας Παιδείας Πολιτισμού

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σ` ευχαριστώ για το σχόλιο σου και το εκλαμβάνω θετικά. Ξέρετε πόσοι ( και πόσες), μέχρι τώρα, ήλπιζαν, πίστευαν, επεδίωξαν και συνέργησαν, ακόμα και με την σιωπή τους, (ενώ ήξεραν κι έβλεπαν την αντιμετώπιση των διαχειριστών της κάθε λογής εξουσίας σε μένα), να κουραστώ, να απογοητευτώ, να με πάρουν από κάτω οι ανάγκες ή, το πιο εύκολο για μένα, να αξιοποιήσω την περιουσία μου και τις δυνατότητες μου και να έχω όσα χρήματα και ανέσεις ήθελα; Πάρτε το απόφαση! Είναι συνειδητή θεώρηση και στάση ζωής, για την αληθινή ευτυχία μου. Για αυτό λέω κάθε φορά, μην κρίνετε εξ ιδίων και εξ αλλοτρίων τα του κ. Μηνά. Είναι όλα στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτικής παιδείας, που είμαι σίγουρος πως θα πιάσει τόπο, σ` αυτόν τον άγονο, απολίτιστο και χωρίς σκέψη τόπο. Χάνουμε τις ευκαιρίες για μια άλλη πορεία ένα άλλο τρόπο ζωής, πριν είναι πολύ αργά.

  2. Περιμένω να δω πόσες και πόσοι θα διαμαρτυρηθούν ή θα αγανακτήσουν με τους χαρακτηρισμούς ΜΟΥ για τον τόπο μας. Γνωρίζω κάθε πρόσωπο και συλλογικότητα, που προσπαθεί για τον πολιτισμό, που έχει ένα επίπεδο και αγωνιά, που σκέφτεται. Καταγράφω κάθε εκδήλωση, δράση και καλλιτεχνική ,πνευματική δημιουργία.
    Όμως αγαπητές και αγαπητοί μου, συνολικά και ολιστικά, με δεδομένες τις ανάγκες και δυνατότητες μας, με το τι γίνεται σε άλλους τόπους και κυρίως μπροστά στον άμεσο κίνδυνο ότι ο τόπος μας ξεπουλιέται σε όλους τους τομείς, ενώ η κοινωνία είναι σε προκλητική αδρανοποίηση, με τους λαοκόλακες καιροσκόπους να παίζουν το παιχνίδι τους,….. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ