Το μνημόσυνο του Σωκράτη Φανουράκη στη Χάλκη | 10 χρόνια από τον θάνατό του

0
6909

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023, το μνημόσυνο του Σωκράτη Φανουράκη στη Χάλκη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του Ιδρυτή του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, μετά το τρισάγιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε ιδιαίτερη εκδήλωση στο Γυμνάσιο Λ.Τ «Σωκράτης Φανουράκης», διαδραστική εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, με τοπόσημα και αναφορές στον Σωκράτη και Διογένη Φανουράκη.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης (Ε.ΔΡΑΣ.Ε) και τον Δήμο Χάλκης, παρευρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, όπως ο Πρόεδρος κ. Σφυρίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλιάδης και ο Γραμματέας κ. Βαληνάκης. Επίσης, παρέστησαν ο Πρόεδρος της αντιπολίτευσης κ. Σταματιάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σπυρίδης, Ρουσσάκης και Βογιατζόγλου, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος κ. Φραγκάκης, ο οποίος συνδέθηκε διαδικτυακά. Λόγω απαγορευτικού απόπλου, ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης, Πρόεδρος του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Αντιδήμαρχος Ρόδου, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Η καθηγήτρια κ. Α. Δημητρακοπούλου, διευθύντρια του Εργαστηρίου Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσίασε την εφαρμογή «tsARka in Chalki» και την παρέδωσε δωρεάν προς χρήση στον Δήμο, τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μέσω του Play Store. Κατά την παρουσίαση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Ηρώο του Διογένη Φανουράκη και στο άγαλμα του Αλέξανδρου Διάκου, τα οποία περιλαμβάνονται στην εφαρμογή.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια συζήτηση μεταξύ της κ. Δημητρακοπούλου και του κοινού, με κύριο θέμα τις προοπτικές εμπλουτισμού της εφαρμογής «tsARka in Chalki».

 

 

Ο σκοπός του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη είναι διττός: η παροχή υποτροφιών σε νέους από την Κω και την Χάλκη που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και η στήριξη ανήμπορων συμπατριωτών μας της τρίτης ηλικίας, στην Χάλκη και την Κω. Από το 2018 έχει ξεκινήσει πρόγραμμα υποτροφιών προπτυχιακών σπουδών για τους νέους της Χάλκης.

Στο πλαίσιο του κοινωφελούς του έργου δώρισε ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο

(εφοδιασμένο και με φορείο), για την καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού περίθαλψης και για την μεταφορά περιθαλπομένων προς και από το ιατρείο της Χάλκης και εντός του παραδοσιακού οικισμού του νησιού.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ