Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Β. Λαμπρόπουλος: Δολοφονία στην Κω: Τα 5 λάθη στις έρευνες

Β. Λαμπρόπουλος: Δολοφονία στην Κω: Τα 5 λάθη στις έρευνες

1
12807

Οι παραπλανητικές κινήσεις του 32χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω, τα 5 λάθη και η καθυστέρηση στην εξιχνίαση του «προφανούς εγκλήματος»

«Η εξαφάνιση και η δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω με μοναδικό και κύριο ύποπτο για αυτήν τον 32χρονο από το Μπανγκλαντές ήταν για την ΕΛ.ΑΣ. μια υπόθεση με προφανή την επίλυσή της. Με τον φερόμενο ως δράστη – που δεν φαίνεται να είχε συνεργό – να κακοποίησε και να σκότωσε την άτυχη κοπέλα λίγο πιο μακριά από το σπίτι του και χωρίς άλλες προεκτάσεις. Ωστόσο υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στη διαλεύκανσή της λόγω πλημμελών  ενεργειών στην πρώτη φάση της έρευνας όπου δεν συγκεντρώθηκε υλικό από τις κάμερες ή τα κινητά των εμπλεκομένων σε αυτήν…». Αυτά δηλώνουν μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολούθησαν την εξέλιξη της έρευνας για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στο «νησί του Ιπποκράτη», η οποία απασχόλησε έντονα τις προηγούμενες ημέρες την κοινή γνώμη.

«Μακρόσυρτο σίριαλ»

Για να συνεχίσουν λέγοντας ότι: «Η ενεργοποίηση, επιτάχυνση και διόρθωση των λαθών αυτών έγινε μετά την άφιξη του κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο ήδη είχε προκληθεί δυσφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη, αφού αυτό το θέμα, μετά τη ναυτική  τραγωδία της Πύλου, είχε προκαλέσει τη συγκίνηση της κοινής γνώμης και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Υπήρχαν τουλάχιστον 10 σημεία που αποκάλυπταν την εμπλοκή του 32χρονου στην υπόθεση σχετικά με τις κινήσεις του το μοιραίο βράδυ, τις αναφορές ότι βρέθηκε με λάσπες και χόρτα από τον τόπο του εγκλήματος. Οπως εξάλλου και τον ισχυρισμό του για συναινετική σεξουαλική επαφή με την 26χρονη (σ.σ.: αργότερα τον ανακάλεσε), την προσπάθειά του να αναχωρήσει από τη χώρα, την εξαφάνιση των δεδομένων από το κινητό του ή και με διατύπωση άστοχων υπονοιών σε βάρος του πολωνού συντρόφου του θύματος. Με μια εντυπωσιακή μεθοδικότητα για να εξαλείψει τα ενοχοποιητικά στοιχεία και προσπαθώντας να εμφανίσει ένα λογικοφανές σενάριο για τη μη εμπλοκή του στην εξαφάνιση της άτυχης νεαρής».

«Ωστόσο δεν αναζητήθηκαν γρήγορα τα αποδεικτικά στοιχεία, με αποτέλεσμα ορισμένα από αυτά να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν» συνεχίζουν οι ίδιες πηγές. «Δίνοντας περιθώρια στον 32χρονο να επιμένει σε ισχυρισμούς περί αθωότητάς του ή να προσαρμόζει τις περιγραφές του στα ευρήματα των αρχών ασφαλείας που πληροφορούνταν. Κι έτσι το απλό έγινε… μακρόσυρτο σίριαλ χωρίς ουσιαστικό λόγο».

Οι καθυστερήσεις

Οι αστυνομικοί λοιπόν στην Κω είχαν από την αρχή εστιάσει το ενδιαφέρον τους στον 32χρονο από το Μπανγκλαντές που ήταν αυτός ο οποίος είχε δει τελευταία φορά την άτυχη Αναστάζια (υπάλληλος ξενοδοχείου) το βράδυ της 12ης Ιουνίου. Και είχαν αποκλείσει άλλα «σενάρια» που είχαν αρχίσει να διακινούνται για εμπλοκή του πολωνού φίλου της, ο οποίος φαινόταν να είχε ακλόνητο άλλοθι. Ο τελευταίος είχε αναφέρει στους αστυνομικούς από τις πρώτες ώρες ότι η άτυχη κοπέλα τού τηλεφώνησε μεθυσμένη και του είπε ότι βρισκόταν στην περιοχή Μαρμάρι και ότι κάποιος επρόκειτο να τη μεταφέρει στο ξενοδοχείο της με τη μηχανή του. Αυτός διαπιστώθηκε ότι ήταν ο 32χρονος από το Μπανγκλαντές που αρχικά είχε πάει σπίτι του την 27χρονη «για να πιουν μπίρες» και αργότερα προθυμοποιήθηκε να την πάει στον χώρο που δούλευε. Αυτό φαίνεται – δυστυχώς για εκείνη – να την καθησύχασε, αφού λίγο νωρίτερα η 27χρονη είχε στείλει SMS στον σύντροφό της όπου του ζητούσε να έρθει να τη βρει αφού κάτι τη φόβιζε στο σπίτι στο οποίο βρισκόταν.

Ο 32χρονος φαίνεται όμως ότι αντί να την πάει στο ξενοδοχείο την οδήγησε σε ερημική θέση στην περιοχή Αλυκές όπου, όπως δείχνουν τα στοιχεία και θα ερευνήσει τώρα η Δικαιοσύνη, την κακοποίησε, τη σκότωσε και ύστερα επέστρεψε για να κρύψει τη σορό της. Ωστόσο φαίνεται να υπήρξε καθυστέρηση στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για τις κινήσεις του 32χρονου ενώ και η σορός της βρέθηκε με σημαντική καθυστέρηση (καθώς ήταν σκεπασμένη με υφάσματα και κλαδιά). Δημιουργώντας και λανθασμένη εικόνα για μεταφορά του άψυχου σώματος της 27χρονης σε δεύτερη φάση στο σημείο ανεύρεσής της, για παρουσία συνεργού, για «εξαφάνιση» του 32χρονου από τις κάμερες και άλλες λανθασμένες αναφορές.

Πηγή: https://www.tovima.gr/print/society/ta-5-lathi-lfstis-ereynes/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ