Κως: «Μας κίνησαν την περιέργεια τα ξύλα» – Τι λέει η εθελόντρια που εντόπισε τη σορό της 27χρονης | Μιάμιση ώρα κράτησε το μαρτύριο της Αναστάζια λένε από την αστυνομία

1
15682

Κως: Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά

Εμμένει στην αθωότητά του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος θεωρείται βασικός ύποπτος για την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης στην Κω.

Στο Mega και την εκπομπή Live News μίλησε κάτοικος της περιοχής στην Κω, η οποία βρηκε την σορό της Αναστάζια.

Το απόγευμα της Κυριακής δύο εθελόντριες από την ελληνική ομάδα διάσωσης που πήραν μέρος στις έρευνες βρήκαν τη σορό της άτυχης Αναστάζια στην περιοχή των Αλυκών, ανάμεσα σε χόρτα. Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά.

Η Θεοδώρα Παναγιωτίδη, μία από τις εθελόντριες που εντόπισαν τη σορό της νεαρής γυναίκας μίλησε στο LIVE NEWS για το πώς εντόπισαν το άψυχο σώμα.

«Μαζί με μία άλλη εθελόντρια της πυροσβεστικής είχαμε ξεκινήσει την έρευνα από το συγκεκριμένο σημείο και καθώς προχωρούσαμε προς τις Αλυκές, βλέπαμε κάποιες συστάδες μέσα στο χωράφι οπότε αρχίσαμε να τα ερευνούμε εξονυχιστικά. Φτάνοντας στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, κοιτάξαμε περιμετρικά και πίσω υπήρχε μία ντάνα, ένα ύψωμα από στάχυα και ξύλα. Φεύγω εγώ να πάω προς τα κάτω και μένει η άλλη εθελόντρια, η οποία άρχισε να ψάχνει το συγκεκριμένο σημείο.


»Με μία πρώτη ματιά, δεν έβλεπες κάτι. Εμάς μας κίνησε την περιέργεια το ότι υπήρχαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο τα ξύλα. Με φώναξε η εθελόντρια και μου είπε πως η δυσοσμία είναι έντονη. Τότε πήγαμε και ξεκινήσαμε να αφαιρούμε τα ξύλα. Όσο περισσότερο βγάζαμε τα στάχυα, τόσο πιο έντονη ήταν η μυρωδιά».

«Μαζί με την εθελόντρια της Π.Υ. ξεκινήσαμε την έρευνα το Σάββατο. Την Κυριακή μας έδωσαν άλλη περιοχή να ερευνήσουμε. Στο σημείο εκείνο ο αέρας δεν ήταν δυνατός και η ώρα ήταν 18.30 περίπου, είδαμε κάποιες συστάδες δέντρων στην αριστερή μας πλευρά και κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί για να την ερευνήσουμε, κάποια στιγμή η Άννα πήγε στο σημείο που υπήρχε ένα ύψωμα με στάχυα και χώμα, φεύγοντας εγώ για να πάω αλλού με φωνάζει και μου λέει έλα εδώ αμέσως γιατί αισθάνομαι μια πολύ έντονη μυρωδιά και καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ. Βγάλαμε τα ξύλα και τα στάχυα και εντοπίσαμε την σακούλα ενώ η μυρωδιά ήταν πιο έντονη και είδαμε δυστυχώς το γυναικείο σώμα που μας σόκαρε»

Κως – Συγκάτοικος 32χρονου: «Δεν ξέρω που έβρισκε τα χρήματα ενώ δεν δούλευε»

Κως - Συγκάτοικος 32χρονου: «Δεν ξέρω που έβρισκε τα χρήματα ενώ δεν δούλευε»

«Δεν μου είχε πει ότι θα φύγει για Ιταλία», δήλωσε ο συγκάτοικος του 32χρονου που κατηγορείτα για τη δολοφονία της 27χρονης από την Κω, και παράλληλα, δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος που βρίσκει τα χρήματα ενώ δε δούλευε

Δηλωτικά τα όσα αναφέρει στην κάμερα του Alpha ο συγκάτοικος του 32χρονου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Αναφέρει πως όταν γύρισε από τη δουλειά του τους βρήκε να κάθονται στο τραπέζι της κουζίνας και να πίνουν κρασί. «Όταν τον ρώτησα ποια είναι αυτή είπε ότι »είναι μία φίλη, κάνουμε λίγο παρέα και θα φύγουμε»».

Οι δυο τους, σύμφωνα με τον συγκάτοικο έκατσαν σπίτι περίπου 30 λεπτά, εκ των οποίων τα μισά ήταν μέσα στο τραπέζι της κουζίνας και τα άλλα μισά έξω από το σπίτι.

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο αν παρατήρησε κάτι περίεργο ή ερωτικές κινήσεις δήλωσε ότι «Δεν είδα ερωτικές κινήσεις προς την κοπέλα», ενώ πρόσθεσε ότι «Ήταν σε κατάσταση μέθης, παραπατούσε».

Ακολούθως η 27χρονη ανέβηκε στο μηχανάκι και έφυγαν.

Μάλιστα, ο συγκάτοικος είπε ότι το κρεβάτι του 32χρονου στη 01:00 το ξημέρωμα ήταν άδειο ενώ στις 06:30 που ξύπνησε «Τον είδα να κοιμάται με τα ρούχα».

Χαρακτηριστικό είναι, δε, το γεγονός ότι ο συγκάτοικος έπαιρνε τηλέφωνο τον 32χρονο αλλά ήταν κλειστό. Αναφορικά με τα χόρτα και τα άχυρα που είδε στην κουζίνα ο 32χρονος ανέφερε ότι ήταν στα χωράφια για εργασίες.

«Δεν μου είχε πει ότι θα φύγει για Ιταλία», δήλωσε ο συγκάτοικος, και παράλληλα, δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος που βρίσκει τα χρήματα ενώ δε δούλευε.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Ιουνίου 2023, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές.

Σημειώνεται ότι προηγούμενως εις βάρους του 32χρονου, βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας από την Πολωνία, είχε ασκηθεί δίωξη για αρπαγή με την κατηγορία της αρπαγής.

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας σφίγγουν ασφυκτικά τον κλοίο γύρω από τον 32χρονο ο οποίος από χθες βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση.

Νέο βίντεο με την Αναστάζια και τον 32χρονο να βγαίνουν από το σπίτι του

Πλέον οι Αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία που δείχνουν τι φέρεται να συνέβη το μοιραίο βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη της 27χρονης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, Πέμπτη υπάρχει βίντεο στο οποίο η άτυχη κοπέλα φαίνεται να βγαίνει μαζί με τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές από το σπίτι του.

Σημειώνεται πως αυτό είχε αναφέρει και ο Πακιστανός συγκάτοικός του 32χρονου, με το συγκεκριμένο στοιχείο να υποδεικνύει ότι η δολοφονία δεν έγινε μέσα στο σπίτι αλλά το πιθανότερο στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης κοπέλας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στίγματα από τα κινητά της 27χρονης και του Μπαγκλαντεσιανού εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή εκείνο το βράδυ.

Παράλληλα, ο 32χρονος καταγράφεται από τις κάμερες να επιστρέφει αργότερα στο σπίτι του, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι σε εκείνη τη φάση γύρισε για να πάρει τη σακούλα μέσα στην οποία βρέθηκε το άψυχο σώμα της 27χρονης.

Ο 32χρονος, επέστρεψε ξανά στο σπίτι του στις 5 τα ξημερώματα, στοιχείο που «δένει» με όσα είχε υποστηρίξει ο Πακιστανός συγκάτοικος του λέγοντας ότι είχε ξύπνησει μέσα στη νύχτα και ο Μπαγκλαντεσιανός έλειπε.

Οι τελευταίες εξελίξεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που αναμένονται και τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA από τα νύχια της Αναστάζια, τα οποία θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση

Η τελευταία συνομιλία της Αναστάζια με τη μητέρα της

Την ίδια στιγμή η μητέρα της 27χρονης ανέφερε στο Πολωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «μιλούσαμε με την κόρη μου κάθε μέρα. Μου τηλεφωνούσε πάντα. Και την ημέρα της απαγωγής με πήρε τηλέφωνο. Δεν θα μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι αυτή ήταν η τελευταία μας συνομιλία».

Στην τελευταία συνομιλία με τη μητέρα της, η νεαρή Πολωνή παραπονέθηκε ότι κάηκε ενώ δούλευε στην κουζίνα και η πληγή δεν επουλώθηκε ακόμα. «Ήταν μια γρήγορη και περιστασιακή συζήτηση» λέει και συνεχίζει: «Με πήρε τηλέφωνο ενώ ήμουν στο κομμωτήριο και δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί της. Η ίδια μίλησε για αυτό το έγκαυμα, το οποίο αντιμετώπιζε εδώ και αρκετές μέρες με αλοιφές που της έγραψε ο γιατρός. Μου έστειλε φωτογραφίες της ουλής και με ρώτησε τι έπρεπε να κάνει για αυτό. Η τελευταία μας συνομιλία ήταν τόσο γρήγορη και συνηθισμένη» θυμάται η μητέρα.

Η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια που δολοφονήθηκε άγρια στην Κω μόλις έμαθε για την εξαφάνιση της κόρης της, πέταξε στο νησί για να την ψάξει. Μαζί της ήταν οι ντετέκτιβ που δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν την οικογένεια. Έπειτα από λίγες μέρες, το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα. Την Κυριακή, εθελοντές βρήκαν το σώμα της 27χρονης στους θάμνους. Την Τρίτη, μετά την παράδοση των δειγμάτων DNA που απαιτούνται για την ταυτοποίηση του πτώματος και έπειτα από ανάκριση του συντρόφου της δολοφονημένης Πολωνής, η μητέρα της 27χρονης επέστρεψε στην Πολωνία.

Κως: Μιάμιση ώρα κράτησε το μαρτύριο της Αναστάζια

Κως: Μιάμιση ώρα κράτησε το μαρτύριο της Αναστάζια
Newsbomb archive.
Τι αναφέρουν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τα μέλη κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα.

Στις 20:38 το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2023, ο 32χρονος φαίνεται από κάμερα ασφαλείας απέναντι σπιτιού να μπαίνει στην οικία του μαζί με την 27χρονη Αναστάζια. Δεν υπάρχει καμία αποτύπωση της άτυχης γυναίκας να βγαίνει από το συγκεκριμένο οίκημα, σε αντίθεση με τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, που φαίνεται στην ίδια κάμερα να βγαίνει από το σπίτι μετά τις 23:00 το ίδιο βράδυ.

Ο «Γκουλάμ», ο συγκάτοικος του υπόπτου, από το Πακιστάν, επέστρεψε στο σπίτι στις 22:10. Στο σπίτι, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς κατά την αρχική του κατάθεση την Τρίτη 13 Ιουνίου, δεν βρισκόταν ο συγκάτοικός του, ούτε όμως και κάποια κοπέλα, κάτι που άλλαξε στις επόμενες τρεις συμπληρωματικές καταθέσεις του.

Ισχυρίσθηκε, επίσης, σε εκείνη την κατάθεση ότι μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας άκουσε τη μοτοσικλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές να φεύγει από το σπίτι. Πράγματι, οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν αυτή την έξοδο του υπόπτου. Ο άνδρας από το Πακιστάν υποστήριξε, επιπλέον, ότι ο συγκάτοικός του επέστρεψε σπίτι τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ όπως είδε είχε πάνω του χώματα, στάχυα και χόρτα, και τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα.

Χθες το μεσημέρι, η συνέντευξη του «Γκουλάμ» στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA «Live News», προκάλεσε μία νέα αστυνομική προσέγγιση. Ο Πακιστανός είχε αλλάξει κάποια σημεία της αρχικής του κατάθεσης τηλεοπτικά, καθώς είπε ότι, όταν επέστρεψε σπίτι, είδε τον συγκάτοικό του και την κοπέλα να είναι εκεί και να πίνουν μπύρες σε εμφανή κατάσταση μέθης.

Σημείωσε πως είπε σε έντονο ύφος στον 32χρονο να φύγουν από το σπίτι μαζί με την κοπέλα και ότι μετά τις 23:00 άκουσε τη μοτοσυκλέτα να φεύγει και με τους δύο μαζί, κάτι όμως που δεν διαπιστώνεται από τις κάμερες ασφαλείας του απέναντι σπιτιού που τους είχε «πιάσει» κατά την είσοδό τους.

Ο «Γκουλάμ» υποστήριξε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι είχε ξυπνήσει δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν είχε δει στο σπίτι τον συγκάτοικό του. Προσπάθησε μάλιστα να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά το τηλέφωνο του 32χρονου ήταν κλειστό, όπως είπε. Ο άνδρας από το Πακιστάν έχει βγει προσωρινά από το «κάδρο» των υπόπτων.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης ίσως ήταν υπό καθεστώς φόβου από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό ή ήθελε να καλύψει τον συγκάτοικό του. Γνωρίζουν τις κινήσεις του, είναι υπό επιτήρηση, ενώ όπως λένε οι αστυνομικοί, ο Πακιστανός δεν είχε προβεί σε καμία ανάληψη χρημάτων, ούτε είχε βγάλει κάποιο εισιτήριο για να διαφύγει, σε αντίθεση τον 32χρονο συγκάτοικό του.

Οι αστυνομικοί, εκτιμώντας πως το έγκλημα έγινε μεταξύ 20:38 και 22:10, θεωρούν πως ο 32χρονος απέκρυψε προσωρινά τη σορό της 27χρονης σε χωράφια με πυκνή βλάστηση πίσω από το σπίτι. Δεν αποκλείουν το έγκλημα να έχει γίνει εξωτερικά στην πλαϊνή αυλή του σπιτιού, όπου βρέθηκαν κάποια αποτσίγαρα και μπύρες. Στο κρεβάτι του 32χρονου έχουν βρεθεί ίχνη DNA της 27χρονης, και συγκεκριμένα τρίχες.

Ο 32χρονος, έπειτα από ολιγόλεπτη έξοδο με τη μοτοσικλέτα μετά τις 23:00, ίσως για να εξαφανίσει στοιχεία του εγκλήματος ή να βρει υλικά για την κάλυψη της σορού, επέστρεψε στο σπίτι. Εκεί, φαίνεται να πήγε στο σημείο απόκρυψης, κάλυψε τη σορό με το σεντόνι και τις σακούλες σκουπιδιών. Στη συνέχεια φέρεται να τη μετέφερε μόνος στον… ώμο ή με κάποιο καρότσι οικοδομικών εργασιών, ίσως και με βοήθεια, στο σημείο που βρέθηκε στον υδροβιότοπο στο Τιγκάκι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ