Αμερικανοί φοιτητές του COLLEGE YEAR IN ATHENS στην Κω για την Ιπποκρατική Ιατρική, την Υγεία και την Ίαση

1
5396

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ COLLEGE YEAR IN ATHENS ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Την Κω επισκέπτονται 19 φοιτητές κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων προκειμένου να γνωρίσουν το νησί, την γενέτειρα του Ιπποκράτη και να επισκεφτούν ένα από τα ιερότερα ιερά του Ασκληπιείου καθώς και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του νησιού.                  Η Εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα του College Year in Athens (CYA), γίνεται με πρωτοβουλία των καθηγητών Στέφανου Ι. Γερουλάνου και Νικολάου Ε. Παπαντωνίου σε αγαστή συνεργασία με τον Προέδρο του CYA Δρ. Αλέξη Φυλακτόπουλου.

Το μάθημα επικεντρώνεται στην αρχαία ελληνική εμπειρία της υγείας και της θεραπείας από την Αρχαϊκή έως και την Ελληνιστική εποχή όπως, παρουσιάζεται σε μια σειρά βασικών κειμένων και αρχαιολογικών ευρημάτων. Σκοπός είναι η κατανόηση τόσο της Ιπποκρατικής Ιατρικής, όσο και της λατρείας του Ασκληπιείου.                                                                                                                        Το μάθημα αυτό του CYA, διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκρατικού Ιδρύματος στην Κω τα τελευταία 3 χρόνια και διδάσκεται από την Dr. Cynthia Patterson, Καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαίων Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Emory στην Άτλαντα των Η.Π.Α.

Αποτελεί σημαντική επιστημονική, εκπαιδευτική και πολιτιστική εκδήλωση.                                                                                                 Με την ευκαιρία αυτή, το Δ.Σ. ευχαριστεί το CYA για την επιλογή του και την ευγενική χορηγία του για τους σκοπούς του Δ.Ι.Ι.Κ.

Ο Δρ. Στέφανος Γερουλάνος θα δώσει μια σειρά σημαντικών διαλέξεων.                                                   Το  College Year in Athens (CYA) είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που εδώ και 60 χρόνια προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα, κυρίως στις κλαδικές σπουδές, σε τριτοετείς φοιτητές Αμερικανικών Πανεπιστημίων, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού, των ελληνικών σπουδών και των διαφόρων περιοχών της χώρας μας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να φροντίσετε να τους πείτε μονο για εκείνα τα χρόνια γιατί αν τους πείτε για τα σημερινά θα μας πάρουν με τις πέτρες.Μονο για αυτά είμαστε ας γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως αφου θέλουμε παγκοσμιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ