Ρόδος: Ευθύνες για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα τους, Κωνσταντίνου Χρυσανθή, αναζητούν οι κόρες του…

0
7413

Έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ πήγε να περπατήσει στο Καρακόνερο

Να καταλογιστούν ευθύνες σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Χρυσανθή, τον Φεβρουάριο του 2023, ζητούν με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, οι κόρες του Ειρήνη και Γεωργία.

Οι ίδιες έχοντας συγκεντρώσει μαρτυρίες και στοιχεία, κατέθεσαν πρόσφατα στην αρμόδια δικαστική λειτουργό που διενεργεί τη σχετική έρευνα, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό όλα όσα βίωσε ο 75χρονος πατέρας τους, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αβοήθητος, ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί σύμφωνα με όσα αναφέρουν.

Με δηλώσεις της στη «Ροδιακή» η κόρη του Ειρήνη, επισήμανε ότι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε για λογαριασμό της οικογένειας ο δικηγόρος κος Πέτρος Τσούλος, έχει ως στόχο η δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα να εντοπίσουν τους πραγματικούς ενόχους και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης για να καταθέσουν.

«Δεν μπορεί να ζητούν από εμάς να τους υποδείξουμε εκείνους που δεν έκαναν τη δουλειά τους και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή ο πατέρας μου. Θα εξαντλήσουμε τα πάντα, μέχρι να δικαιωθούμε. Υπάρχουν λάθη, παραλείψεις τέτοιες που κόστισαν μια ανθρώπινη ζωή.

Περιμένουμε να δούμε τους υπαίτιους να δίνουν λόγο στη δικαιοσύνη. Εκ προοιμίου ξεκαθαρίζουμε ότι η κίνησή μας αυτή δεν αποσκοπεί ούτε σε κάποιο προσωπικό μας όφελος ούτε διατηρούμε την αυταπάτη ότι μπορεί να φέρει πίσω τον αποβιώσαντα πατέρα μας.

Κρίνουμε, όμως, ότι αποτελεί ηθική μας υποχρέωση  απέναντι στην κοινωνία μας και στη μνήμη του αδικοχαμένου πατέρα μας να φροντίσουμε ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον. Ίσως έτσι να σωθεί κάποια ζωή στο μέλλον» – είπαν στην Εισαγγελία Ρόδου και στην πταισματοδίκη που διενεργεί τη σχετική έρευνα οι μηνύτριες.

Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται:
«Το τραγικό γεγονός σημειώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2023, όταν ο 75χρονος Κωνσταντίνος Χρυσανθής του Γεωργίου, μετέβη στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα» στην περιοχή Καρακόνερο της Ρόδου, για να κάνει τον συνηθισμένο περίπατό του. Όπως μας ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, περί ώρα 09.05 πρωινή και καθώς ο πατέρας μας περπατούσε έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Το σημείο της πτώσης του ήταν σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων από την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου.

Λίγα μέτρα πίσω του έκανε τη γυμναστική του ο γνωστός ιατρός της πόλης μας κ. Χάρης Νικολάου (ορθοπεδικός), ο οποίος βλέποντας το περιστατικό έτρεξε προκειμένου να προσφέρει στο πατέρα μας τις πρώτες βοήθειες.
Άμεσα οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν και το ασθενοφόρο.

Λίγα μέτρα πέρα από το σημείο της πτώσης και συγκεκριμένα στο κτήριο που βρίσκεται στην είσοδο του αθλητικού κέντρου, υπάρχει αναρτημένο σε εμφανές σημείο στον εξωτερικό τοίχο κυτίο απινιδωτή. Ο εν λόγω Ιατρός ζήτησε να του φέρουν άμεσα τον απινιδωτή.

Οι παρευρισκόμενοι ματαίως αναζητούσαν να εντοπίσουν κάποιον υπεύθυνο του αθλητικού κέντρου. Κάποιος δε από τους παρευρισκόμενους άνοιξε το κυτίο του απινιδωτή και διαπίστωσε έκπληκτος ότι ήταν άδειο…

Ο ιατρός άρχισε άμεσα να κάνει ΚΑΡΠΑ στον πατέρα μας.
Εντός ολίγων λεπτών κατέφθασε επί τόπου ασθενοφόρο. Οι νοσηλευτές ζήτησαν άμεσα να ανοίξει η πόρτα του αθλητικού κέντρου, ώστε να πλησιάσουν το κειτόμενο στο έδαφος πατέρα μας και να του κάνουν ανάνηψη με τον απινιδωτή που βρίσκεται εντός του ασθενοφόρου.

Δυστυχώς ακόμα και τότε οι υπεύθυνοι που αθλητικού κέντρου εξακολουθούσαν να είναι άφαντοι και κανείς δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η είσοδος του ασθενοφόρου και να μην μπορούν να παράσχουν στον άτυχο πατέρα μας τις απαραίτητες ιατρικές πράξεις…

Μην έχοντας εναλλακτική, οι νοσηλευτές (οδηγός και νοσηλευτής) του ασθενοφόρου, με τη συνδρομή παρευρισκόμενων, σήκωσαν στα χέρια όπως όπως τον πατέρα μας και κουβαλώντας το σαν σακί εμπορευμάτων τον μετέφεραν στο παρακείμενο ασθενοφόρο.

Είναι τέτοια η κατασκευή της πόρτας που δεν ήταν δυνατόν καν να τον μεταφέρουν πάνω στο φορείο. Σημειωτέον ότι όπως είναι σχεδιασμένη η πόρτα του αθλητικού κέντρου όταν είναι κλειστή είναι δυνατή η είσοδος των πεζών μόνο με πλαϊνή κίνηση μέσα από στενό σημείο. Αυτό για να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολη ήταν η μεταφορά του πατέρα μας από το εσωτερικό του αθλητικού κέντρου στο ασθενοφόρο.

Δυστυχώς η όλη καθυστέρηση αποδείχθηκε μοιραία για τον πατέρα μας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, προκειμένου κατ’ ουσίαν να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι
1. Επί τόπου κατέφθασε λίγο αργότερα κάποιος κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, όπως πληροφορηθήκαμε, ο οποίος καταφέρθηκε λεκτικά σε βάρος των υπαλλήλων που απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τις θέσεις τους και ανέφερε ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί από το κύκλωμα παρακολούθησης του αθλητικού κέντρου.

2. Λίγο αργότερα κάποιος υπάλληλος έφερε τον απινιδωτή και τον τοποθέτησε στο κουτί του. Στις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι απομάκρυνε τον απινιδωτή από τη θέση του προκειμένου να μην τον κλέψουν…»

Για τον λόγο αυτό ζητούμε:
Να κινηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου προσώπου για τα εγκλήματα που περιγράφονται στην ανωτέρω μηνυτήρια αναφορά.

Επισυνάπτω σχετική αναφορά στο facebook στην ιστοσελίδα ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ Ρόδου του κ Παναγιώτη Σπανού, με γλαφυρή περιγραφή του συμβάντος.»

Τραγωδία στη Ρόδο: Ξεψύχησε στην άσφαλτο 62χρονος Ροδίτης

Νέο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στη 1:30 σήμερα τα ξημερώματα κοντά στο χωριό Μαριτσά, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 62χρονος Ροδίτης, ανετράπη κάτω από σύνθηκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. 

Πρόκειται για τον Λευτέρη Ορφανό, κάτοικο Ρόδου, ο οποίος εκείνη την ώρα επέστρεφε από την εργασία του. Τα ακριβή αίτια του νέου θανατηφόρου τροχαίου που συγκλονίζει τη Ρόδο, θα αναζητηθούν από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ