Αντώνης Γιαννικουρής: Η πρωτιά στην Κάσο είναι για μένα μεγάλη ευθύνη!

0
2255

Αντώνης Γιαννικουρής: Η πρωτιά στην Κάσο είναι για μένα μεγάλη ευθύνη!

 

Στην Κάσο που τον ανέδειξε πρώτο σε σταυρούς προτίμησης, βρέθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, Αντώνης Γιαννικουρής.

 

O κ. Γιαννικουρής συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824, οι οποίες κορυφώνονται την Τετάρτη 7/6/2023.

 

Την Τρίτη 6/6, στον Αντιπέρατο, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε εις μνήμην των Πεσόντων και την κατάθεση στεφάνων από Αρχές, Συλλόγους και Σχολεία στο Μνημείο Ηρώων, ακολούθησε ειδική εκδήλωση στην Πλατεία Ηρώων στο Φρυ. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υποψήφιος Βουλευτής, είπε μεταξύ άλλων:

 

«Πέρασαν 199 χρόνια από το βράδυ που η Ηρωική Κάσος αμύνθηκε υπεράνθρωπα απέναντι στην υποτέλεια, την δουλεία και την αμφισβήτηση της ακεραιότητας της πατρίδας. Από την στιγμή εκείνη που τούτο το μικρό μα τόσο σημαντικό νησί, εντυπώθηκε στην συλλογική μας μνήμη ως το κορυφαίο παράδειγμα ηρωισμού, αντίστασης και αυταπάρνησης, υπερασπιζόμενο την εθνική κυριαρχία και την ελευθερία, με σθένος, φρόνηση, ομοψυχία, αρετή κι αποφασιστικότητα.

 

Η Κάσος, από την αρχή του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό, προσέφερε ό,τι πιο πολύτιμο είχε: τον εαυτό της!

 

Η ιστορία της Κάσου, διδάσκει. Η γη της Κάσου πατήθηκε, αλλά δεν πατήθηκε η ψυχή της!

 

Η τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή και η ανείπωτη βαρβαρότητα του Ολοκαυτώματος αποτελεί ιστορική μας κληρονομιά. Οι σκηνές φρίκης με ένα ολόκληρο νησί να σφαγιάζεται και τους Κασιώτες να πολεμούν με όπλο το πείσμα που δίνει η απόφαση της υπέρτατης θυσίας, δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ! Οφείλουμε να γνωρίζουμε το παρελθόν μας, είναι καθήκον μας να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση της ιστορικής μνήμης.

 

Τα Δωδεκάνησα  δεν είναι απλά ένα διοικητικό άθροισμα νησιών. Είναι ο κοινός μας τόπος, με κοινή ρίζα και ιστορία. Η νησιωτικότητα και η πολυμορφία είναι τα μεγαλύτερα όπλα μας!

 

Το Ολοκαύτωμα της Κάσου αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες και αποδεικνύει ότι η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα.»

 

Ο κ. Γιαννικουρής δεν παρέλειψε να αναφερθεί με συγκινητικά λόγια στον αείμνηστο θείο του Αριστοτέλη Παυλίδη, που οι νησιώτες τον αποκαλούσαν «άνθρωπο τους», με την απουσία του να γίνεται ιδιαιτέρως αισθητή μια τέτοια ημέρα.

 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό, εξέφρασε την μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς όλες τις Κασιώτισες και όλους τους Κασιώτες, οι οποίοι με την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό του, τον ανέδειξαν  πρώτο στην σταυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαΐου. Ο κ. Γιαννικουρής αναγνωρίζοντας την μεγάλη ευθύνη, δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους με όλες του τις δυνάμεις, στον αγώνα για την ανάπτυξη και την ευημερία.

 

Κατά την παραμονή του, πέραν από την συμμετοχή του στα επετειακά δρώμενα, θα περιοδεύσει σε ολόκληρο το νησί, συναντώντας κατοίκους, Φορείς και Υπηρεσιακούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ