Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα με θέμα: «Ψυχοκοινωνική και Μαθησιακή Υποστήριξη μαθητών και οικογένειας στο σχολείο»

0
5233


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ομιλία που διοργάνωσε το 4ο Δημοτικό σχολείο Κω, το ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ Κω, οι σχολικές επιτροπές και ο ΔΟΠΑΒΣ με θέμα «Ψυχοκοινωνική και Μαθησιακή Υποστήριξη μαθητών και οικογένειας στο σχολείο» στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Χάνι.
Τη διημερίδα προλόγισε ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού σχολείου Κω Δημήτρης Χασαπλαδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε το ΔΟΠΑΒΣ και τον Πρόεδρο Παναγιώτη Χατζηχριστοφή, την Αντιδήμαρχο Σέβη Βλάχου τονίζοντας πως οτιδήποτε και να της ζητήσει πάντα στέκεται αρωγός, τις σχολικές επιτροπές και τον Πρόεδρο Μάνο Μήτρου και το ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιάννης Κρητικός Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου.
Στο βήμα ανέβηκε επίσης και η διευθύντρια του ΕΕΕΚΩ Παρασκευή Τσανουσα καθώς και ο διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠΜΕΑ Κώστας Χατζηδαυιδ.
Την πρώτη μέρα ο παιδοψυχίατρος Ιωάννης Σύρου εισηγήθηκε «Το ρόλο του παιδοψυχιάτρου στη διαδικασία της παραπομπής και η επίδραση της ψυχοπαθολογίας στη διαδικασία της μάθησης στο σχολείο», ενώ ο προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ Κω-Νισύρου Κωνσταντίνος Πυτικάκης εισηγήθηκε τη « Δομή και λειτουργία ΚΕΔΑΣΥ – Ειδικότητες που υπηρετούν στα Κέντρα – Διασύνδεση με υποστηρικτικούς φορείς και δομές Ειδικής Αγωγής». Επίσης η επίκουρη καθηγήτρια Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών Αιμιλία Μίχου εισηγήθηκε την «Πρώιμη επιστημονική παρέμβαση από Λογοθεραπευτές στην ψυχοκοινωνική και μαθησιακή ανάπτυξη παιδιών και εφήβων: γιατί και πότε;».

 Ο ρόλος της επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης στο σχολικό πλαίσιο  ήταν το θέμα της δεύτερης ημέρας της διημερίδας στην Κω με θέμα «Ψυχοκοινωνική και Μαθησιακή Υποστήριξη μαθητών και οικογένειας στο σχολείο» που διοργάνωσε με επιτυχία , το 4ο δημοτικό σχολείο Κω, το ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ. Κω, οι Σχολικές Επιτροπές και ο Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων 2023 στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο (Χάνι) το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου . Καλεσμένοι της διημερίδας ήταν τα σχολεία και οι γονείς όλου του νησιού τόνισε ο διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου Δημήτρης Χασαπλαδακης
Κυριακή 28 Μαΐου
Ο ρόλος της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο σχολικό πλαίσιο
10:30- 10:45 Εισηγήτρια Τάσιου Κυριακή, εκπαιδευτικός ΕΑΕ μέλος της Ε.Δ.Υ.
10:45- 11:00 Εισηγήτρια Παπούλια Μαρία, κοινωνική λειτουργός της Ε.Δ.Υ.
11:00- 11:15 Εισηγήτρια Παλάγκα Μαρία, ψυχολόγος της Ε.Δ.Υ.
11:15- 11:30 Η λειτουργία του Τμήματος Ένταξης και ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού
Εισηγήτρια Πανίδου Μαρία, εκπαιδευτικός ΕΑΕ του Τμήματος Ένταξης
11:30- 11:40 Διάλειμμα
11:40- 12:40 Εισήγηση της κ. Αιμιλίας Μίχου, επίκουρη καθηγήτρια Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών: «Πρώιμη επιστημονική παρέμβαση από Λογοθεραπευτές στην ψυχοκοινωνική και μαθησιακή ανάπτυξη παιδιών και εφήβων: γιατί και πότε»
12:40- 13:00 Εισήγηση της κ. Γεωργίας Δεληγιώργη, Λογοθεραπεύτρια
  «H χρήση της οθόνης και ο ρόλος της στη γλωσσική ανάπτυξη και επικοινωνία των παιδιών»
13:00- 13:30 Συζήτηση- Σύνοψη

Πηγή: https://www.kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ