Η έρευνα «μίλησε»: Αυτή είναι η μητέρα του 7χρονου αγοριού που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Ρόδο

0
8502

To Θρίλερ συνεχίζεται στο Φαληράκι της Ρόδου όπου βρέθηκε ένα εγκαταλελειμμένο 7χρονο αγοράκι το περασμένο Σάββατο με τους γονείς του να αναζητούνται.

7χρονο αγοράκι εγκαταλείφθηκε στο Φαληράκι

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το dimokratiki.gr, το απόγευμα της 20ης Μαΐου η αστυνομία δέχτηκε κλήση για τον εντοπισμό ενός αγοριού ηλικίας περίπου 7 ετών σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι.

Άμεσα μετέβη περιπολικό στο σημείο, όπου εντοπίστηκε ο 7χρονος ανήλικος, ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του. Προκειμένου να καταφέρει να βρει τους γονείς του, ο μικρός αποκάλυψε το όνομα της μητέρας του στους αστυνομικούς και άμεσα ξεκίνησαν οι αναζητήσεις, η οποία όμως δεν βρέθηκε.

Καταζητείται η 31χρονη μητέρα του 7χρονου

Το παιδί μεταφέρθηκε με εντολή της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού για εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η μητέρα του φέρεται ως «αρχηγός» εγκληματικής οργάνωσης και τράπηκε σε φυγή μετά από απόπειρα κλοπής και καταδίωξη

Το 7χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας όπου και φιλοξενείται

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η μητέρα, μια 31χρονη αθίγγανη, που φέρεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει κλοπές και έχει απασχολήσει μόλις πρόσφατα τόσο τον τακτικό Ανακριτή όσο και το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, βρισκόταν στην περιοχή με ακόμη δύο παιδιά της και αποπειράθηκε να διαπράξει κλοπή αλλά έγινε αντιληπτή και τράπηκε σε φυγή ενώ την καταδίωξαν περίοικοι και καταστηματάρχες.

Πήρε μαζί τις τα άλλα δύο της παιδιά και εγκατέλειψε το 7χρονο αγοράκι.

Ηδη η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει κινήσει διαδικασία για κοινωνική έρευνα προκειμένου ακολούθως αν κριθεί σκόπιμο να προχωρήσει στην αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού.

Σημειώνεται ότι δεν είχε προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στην διάταξη του τακτικού Ανακριτή Ρόδου με την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την 2α Μαϊου 2023 οι αθίγγανοι που συνελήφθησαν ως μέλη πολυμελούς σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές και δύο εξ’ αυτών συνελήφθησαν την 11η Μαϊου 2023.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν την 11η Μαϊου 2023 την 31χρονη μητέρα του 7χρονου παιδιού, μια 13χρονη και μια 32χρονη για κλοπή κατά συναυτουργία.

Την 11η Μαϊου 2023 καταγγέλθηκε ότι περί ώρα 13:00 της ιδίας ημέρας 5 αθίγγανοι και συγκεκριμένα δύο γυναίκες που είχαν μαζί τους τρία ανήλικα παιδιά, μετέβησαν σε αρτοποιείο επί της οδού Μητροπόλεως και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από τον λαιμό ημεδαπού, δίχως να το αντιληφθεί, μία χρυσή αλυσίδα αξίας 4.000 ευρώ.

Στην σπείρα που φέρεται να διευθύνει η 31χρονη αποδίδονται 8 κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ