Κάλυμνος: Στο τελευταίο του ταξίδι ο καπετάν Ηλίας Τυρίκος Φραζής σε ηλικία 66 ετών

0
5412

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε Νοσοκομείο των Αθηνών , όπου νοσηλευόταν , ο Ηλίας Τυρίκος Φραζής, σε ηλικία 66 ετών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Καλυμνιακής γης που θα δεχθεί , ένα τέκνο της που την αγάπησε πολύ. Τη θάλασσά της, τη γη της, τον αέρα της, τους ανθρώπους της. Από μικρό παιδί λάτρεψε τη θάλασσα, και σε πολύ μικρή ηλικία αποφοίτησε από τη σχολή της  Ύδρας. Ως καπετάνιος ταξίδεψε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου έχοντας κλεισμένα στην καρδιά του την οικογένειά του, το νησί του, τους ανθρώπους του. Το Μασούρι, η μεγάλη του αγάπη, αποτελούσε την αφετηρία του, απ’ όπου αντλούσε δύναμη για να σαλπάρει στα μεγάλα ταξίδια που η εργασία τον καλούσε.

Όντας άνθρωπος με απίστευτη εσωτερική δύναμη ψυχής, αντιμετώπισε για πολλά χρόνια τον προσωπικό του σταυρό με ζηλευτή αξιοπρέπεια, πάντοτε με ψηλά το κεφάλι χωρίς να εξωτερικεύει ποτέ τον πόνο του. Πάντοτε με το χαμόγελο, τα αστεία και το ευδιάθετο ύφος που σκόρπιζε γύρω του χαρά και αγάπη. Σκληρός αγωνιστής σε όλες τις φάσεις της ζωής του, από μικρός, μέχρι το τέλος αγωνίστηκε, πάντοτε πρωτοπόρος και καινοτόμος, χαράσσοντας τον δρόμο σε όλα τα μέλη της οικογενείας του.

Αφήνει πίσω του τη λατρευτή του  σύζυγο Φώφη, τα παιδιά του Μιχάλη, Νάγια και Ιωάννα καθώς και αδέρφια, ανίψια και πολλούς άλλους συγγενείς και φίλους. Όλοι τους με την έκπληξη, γιατί να φύγει τόσο νωρίς από τη ζωή. Όλοι τον γνωρίζουν σαν ένα πολύ θετικό άνθρωπο που ποτέ δεν μιλούσε για αυτά που υπέφερε, αλλά αντιθέτως έδινε τον χρόνο του  σε όλους.

Η οικογένειά του τον λάτρεψε. Όλοι τον αγάπησαν, οικογένεια-συγγενείς-φίλοι και αισθάνονται ήδη το μεγάλο κενό από την πρόωρη απουσία του.

Η εξόδιος Ακολουθία θα τελσετεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καλαμιώτισσας στην Κάλυμνο την Τετάρτη 17 Μαϊου 2023 στις 4.00 το απόγευμα. Η σορός του θα μεταφερθεί στον ιερό Ναό στις 11.30 το πρωί. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο του Αγίου Μάμα.

Το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά του, τα αδέλφια του και τα ανίψια του.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ