Κάλυμνος: Σε πλήρη εγκατάλειψη η Παλιόνησος. Την αγανάκτηση τους εκφράζουν Καταστηματάρχες και κάτοικοι

0
3943

Μέσα Μαϊου, η σεζόν με τους Αναρριχητές έχει ξεκινήσει για τα καλά και η Παλιόνησος μία περιοχή, πόλος έλξης για τους επισκέπτες του νησιού, βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη.

Μετά από πρόσκληση των Καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής, με το φακό του kalymnos-news.gr επισκεφτήκαμε την Παλιόνησο την Πέμπτη 11 Μαϊου 2023.

Καταστηματάρχες και κάτοικοι εξέφρασαν την δικαιολογημένη αγανάκτηση τους για την πλήρη εγκατάλειψη και για υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Ξεκινώντας από το δρόμο που οδηγεί στην Παλιόνησο ,καταγράψαμε 2 σημεία, πραγματικές παγίδες, με υποχωρήσεις του οδοστρώματος και εμπόδια από μπάζα , που εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος.

Δεύτερη στάση η Δεξαμενή νερού που τροφοδοτεί το Χωριό και τα καταστήματα της παραλίας. Σε εγκατάλειψη,χωρίς κάποια συντήρηση ,με ζημιές και συνεχή διαρροή νερού

Τρίτη στάση η πρόσβαση προς την παραλία .Έχει στενέψει με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη ή και αδύνατη η διέλευση οχημάτων. Επίσης καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει για συντήρηση και διευθέτηση του δρόμου μετά τις πλημμύρες πριν 1,5 χρόνο,

Τελευταία στάση η πανέμορφη γραφική παραλία. Αναγκάστηκαν οι καταστηματάρχες της περιοχής να προβούν στον καθαρισμό τους με δικά τους μέσα. Είναι όμως απαραίτητη η διαμόρφωση και διευθέτηση της με μηχανήματα έργου ,με το Δήμο να αδιαφορεί. Όπως χαρακτηριστικά μας λένε Καταστηματάρχες και κάτοικοι, ο Δήμος είναι ΑΠΩΝ από την Παλιόνησο παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τις υποσχέσεις που δίνονται χωρίς όμως να τις υλοποιεί.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ