Δημήτρης Γάκης: Εγκαινιάστηκε ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου – Που είσαι Θανάση;

1
2249
Δημήτρης Γάκης:  Εγκαινιάστηκε ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου – Που είσαι Θανάση;
Που είσαι Θανάση;
 Προχθές  ο Ερντογαν και ο Πούτιν εγκαινίασαν διαδικτυακά τον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου. Κανείς πια δεν αγωνίζεται για την ακύρωση του, ούτε καν μιλάει. Κι εσύ; Σιωπάς κι εσύ…
Πάνε 10 χρόνια τώρα που δε σε έχουμε κοντά μας, αλλά πάντα η μνήμη σου είναι πάρα πολύ ισχυρή. Περιμένουμε τη φωνή σου, τη δράση σου, το σύνθημα.
Θυμόμαστε τους αγώνες που ξεκίνησες με το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, τη μάχη που έδινες με τους διάφορους “επιστήμονες” για την επικινδυνότητα του σταθμού και στον αγώνα σου μαζί και εμείς να ακυρώσουμε αυτή την εγκληματική προσπάθεια.
Τα μεγάλα συμφέροντα Ρωσίας και Τουρκίας, οικονομικά και γεωπολιτικά, εγκαθιστούν στη γειτονιά μας την πανούκλα, όπως έλεγες τον σταθμό,  βήμα βήμα χωρίς αντίδραση πια.
Εξαντλούμαστε όλοι μας, αν δεν υπάρχει η εμπνευσμένη καθοδήγηση, ο παθιασμένος αγωνιστής με τον πύρινο λόγο, σε διάφορες δηλώσεις, δελτία τύπου, και αυτά με το σταγονόμετρο.
Θυμόμαστε τι μας έλεγες: “Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν αντιμετωπίζονται με την προσφυγή στην πυρηνική ενέργεια. Είναι μύθος η ασφαλής λειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων, είναι μύθος ότι παράγεται φθηνή ηλεκτρική ενέργεια από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες ιδιαίτερα σε περιοχές σεισμογενείς”.
Και καταρρίπτοντας το επιχείρημα ότι δήθεν η πυρηνική ενέργεια είναι καθαρή και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με ρύπους που ενισχύουν την αλλαγή του κλίματος, έλεγες, ότι “είναι ένας ακόμα μύθος η καθαρή και χωρίς επιβάρυνση για το περιβάλλον ηλεκτρική ενέργεια από αντιδραστήρες. Τόσο η μόλυνση με ραδιενεργά αέρια κατά τη λειτουργία τους, όσο και η ρύπανση με μεγάλες ποσότητες αερίων που επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά τη διαδικασία διαχείρισης του πυρηνικού καυσίμου και των αποβλήτων, καταρρίπτουν τα επιχειρήματα.
Ναι, να κλείσουμε το κεφάλαιο πετρέλαιο. Όχι όμως να ανοίξουμε το κεφάλαιο πυρηνικά. Δεν πολεμάς τη χολέρα με την πανούκλα. Η λύση βρίσκεται στην εξοικονόμηση ενέργειας και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι οι τομείς, στους οποίους εξακολουθεί η ευλογημένη χώρα του Αιόλου και του Ήλιου Απόλλωνα, να βρίσκεται στον πάτο, παρά τα αναμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Οι ευθύνες όλων και πρωτίστως αυτών που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις, κάτι παραπάνω από προφανείς”.
Αλλά όταν λείπει η ψυχή…. έρχεται ο ραγιαδισμός.

 

Ρόδος 8-5-2023

Δημήτρης Γάκης
Υποψ βουλευτής Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενεργά ρήγματα στην Τουρκία και η πιθανότητα ενός σεισμού στην περιοχή και γειτονικά, πέρα των άλλων, η λειτουργία του ,το καθιστά επισφαλές! Πρέπει να κινητοποιηθεί η παγκόσμια κοινότητα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ