«Η κοροϊδία δεν έχει όρια!!! Ήρθε, είδε (;;;) και απήλθε ο Δυπεάρχης στην Κω – Σιγή ιχθύος από ιατρικό σύλλογο, δήμο, επαρχείο και νοσοκομείο!»

4
4578

Η κοροϊδία δεν έχει όρια!!!

Ήρθε, είδε (;;;) και απήλθε ο Δυπεάρχης στην Κω – Σιγή ιχθύος από ιατρικό σύλλογο, δήμο, επαρχείο και νοσοκομείο!!!

 

Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Σ»» ο Διοικητής 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός πριν από δύο χρόνια (φύλλο 1049, 11/3/2021) για τις δομές υγείας του νησιού μας, προκειμένου να κατανοήσουμε το γιατί απέκρυψε και απέκρυψαν την «ινκόγκνιτο» επίσκεψή του στο  νησί μας την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη (επιλεκτική ενημέρωση δημοσιογράφων για την επίσκεψη…) το γιατί η συνάντηση με φορείς πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και κυρίως, ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψής τους.

Ο κ. Ροϊλός, ο «εξαφανισμένος» κ. Ροϊλός (δεν έχει απαντήσει σε καμία τηλεφωνική προσπάθεια του «Σ» όλα αυτά τα χρόνια…), ο οποίος είχε δηλώσει «συγκλονισμένος βλέποντας τα δύο εξαιρετικά Κέντρα Υγείας να είναι παρατημένα». «Πραγματικά, μου ήρθε να βάλω τα κλάματα φεύγοντας από εκεί (Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια)» μας είχε πει. Και δεν είχε σταματήσει εκεί. Έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα διότι είχε επίσης πει τα εξής: «Πραγματικά, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, αυτές οι δύο υγειονομικές μονάδες να ζωντανέψουν» – «Θα πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις, να αποφορτίσουμε το Νοσοκομείο, να ενισχύσουμε τα Κέντρα Υγείας, να ενισχύσουμε την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και με νέο προσωπικό και μεταφέροντας κάποιες υπηρεσίες από το Νοσοκομείο» – «Είμαι βέβαιος ότι, μεταφέροντας αυτή την εικόνα που πήρα με τα μάτια μου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα γίνει κατανοητό το τι πρέπει να γίνει».

Και όλα αυτά, πριν από δύο χρόνια, στη διάρκεια τω οποίων, η κατάσταση με τους γιατρούς στο νοσοκομείο χειροτέρεψε. Για τα Κέντα Υγείας δεν μιλάμε καν…

Για να μην ξεχνάμε λοιπόν, παραθέτουμε την τότε συνέντευξη, για να καταλάβουμε το «δούλεμα» που πέφτει.

 

Διοικητής 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός:

«Συγκλονίστηκα βλέποντας τα δύο εξαιρετικά Κέντρα Υγείας να είναι παρατημένα»

«Πραγματικά, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, αυτές οι δύο υγειονομικές μονάδες να ζωντανέψουν»

 

 

 

«Είναι ντροπή να έχουμε τέτοιες υποδομές ανεκμετάλλευτες και την ίδια ώρα να συμπιέζουμε στο Νοσοκομείο υπηρεσίες σε χώρο που δεν μπορεί να τις υποστηρίξει»

 

«Θα πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις, να αποφορτίσουμε το Νοσοκομείο, να ενισχύσουμε τα Κέντρα Υγείας, να ενισχύσουμε την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και με νέο προσωπικό και μεταφέροντας κάποιες υπηρεσίες από το Νοσοκομείο»

 

«Είμαι βέβαιος ότι, μεταφέροντας αυτή την εικόνα που πήρα με τα μάτια μου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα γίνει κατανοητό το τι πρέπει να γίνει»

 

«Όλα αυτά που σας λέω, δεν τα λέω για να αναιρέσω την αναγκαιότητα του να γίνει ένα καινούργιο, σύγχρονο Νοσοκομείο στην Κω, αλλά μέχρι τότε, πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις, να αξιοποιήσουμε υποδομές που έχουμε στη διάθεσή μας και είναι ανεκμετάλλευτες»

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κω ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου) Χρήστος Ροϊλός την Πέμπτη 4/3/2021, συναντήθηκε με τον έπαρχο Κω Γιάννη Καμπανή, ο οποίος του έθεσε την αναγκαιότητα άμεσης λειτουργίας και 3ου εμβολιαστικού κέντρου στην Αντιμάχεια, τη στελέχωση του υπάρχοντος Νοσοκομείου καθώς και την επιτακτική ανάγκη ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου στο νησί μας, στη συνέχεια παραβρέθηκε σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο και τέλος, επισκέφθηκε το πρώην ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια.

Σε συνέντευξή του στον «Σ»,  αναφέρεται στον σκοπό της επίσκεψής του, στα ζητήματα που του ετέθησαν, όπως επίσης στο τι αποκόμισε ο ίδιος και ποιες θα είναι οι δικές του ενέργειες. «Είμαι βέβαιος ότι, μεταφέροντας αυτή την εικόνα που πήρα με τα μάτια μου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα γίνει κατανοητό το τι πρέπει να γίνει» μας δήλωσε μεταξύ άλλων. Όταν του αναφέραμε την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Κω, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Ακόμα καλύτερα. Οπότε, θα είναι πιο εύκολο να κατανοήσει όταν θα του υποβάλω τις προτάσεις μου».

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Ερ: Κύριε Ροϊλέ, πείτε μου κατ’ αρχάς, ποιος ήταν ο σκοπός επίσκεψή σας στην Κω; Ήταν προγραμματισμένη; Διότι δεν είχε δημοσιευθεί σχετικό δελτίο τύπου.

Χ.Ρ.: Επισκέφθηκα την Κάλυμνο γιατί έχει ιδιαιτέρως επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, για να δω εάν ανταποκρίνεται το Νοσοκομείο ή εάν θα έπρεπε να γίνουν κάποιες αναπροσαρμογές. Αφού έφθασα μέχρι την Κάλυμνο, έκρινα σκόπιμο να περάσω κι από την Κω για να δω τι γίνεται στο Νοσοκομείο σε σχέση αφενός μεν με τα περιστατικά covid, αλλά και με τις διαδικασίες του εμβολιασμού.

Ερ: Πέρα από το Νοσοκομείο, είχατε άλλες επαφές;

Χ.Ρ.: Επισκέφθηκα και τα δύο Περιφερειακά Ιατρεία, στο Πλατάνι (πρώην ΙΚΑ) και στην Αντιμάχεια.

Ερ: Από τις επαφές σας, τι αποκομίσατε, τι διαπιστώσατε; Ποια ζητήματα σας τέθηκαν;

Χ.Ρ.: Το βασικό ήταν η έλλειψη προσωπικού.

Ερ:  Όντως, έτσι ακριβώς είναι. Και τα δύο Κ.Υ. ήταν πραγματικά στολίδια, αλλά…

Χ.Ρ.:  Πρέπει να τα δούμε όλα αυτά. Κάποια στιγμή η ελληνική πολιτεία έφτιαξε υποδομές, με σκοπό να ενισχύσει την περιοχή, αλλά δεν τις στελέχωσε και με τους ανθρώπους, γιατί ξέρετε, είναι άλλο τα κτίρια, τα ντουβάρια, άλλο τα μηχανήματα, αλλά εάν δεν υπάρχουν οι άνθρωποι, δεν υπάρχει τίποτα. Στο Κέντρο Υγείας στην  Αντιμάχεια, το οποίο είναι στην ουσία ένα μικρό Νοσοκομείο με εξαιρετικό εξοπλισμό, παλεύει μόνος του ένας γιατρός με έναν νοσηλευτή,

Ερ: Αυτά τα λέμε χρόνια και τα καταγράφουμε σε ρεπορτάζ, από την εποχή που το «παρέδωσε» ο κ. Αβραμόπουλος. Πραγματικά, είναι εκπληκτική η δουλειά του κ. Μεταξά και κάποιων εθελοντών…

Χ.Ρ.: Αυτό σας λέω. Πραγματικά, μου ήρθε να βάλω τα κλάματα φεύγοντας από εκεί. Δηλαδή, είναι ντροπή να έχουμε τέτοιες υποδομές και να είναι ανεκμετάλλευτες και την ίδια ώρα, να συμπιέζουμε στο Νοσοκομείο υπηρεσίες σε χώρο που δεν μπορεί να τις υποστηρίξει. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις, έξυπνες λύσεις, να αποφορτίσουμε το Νοσοκομείο, να ενισχύσουμε τα Κέντρα Υγείας, να ενισχύσουμε την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και με νέο προσωπικό και μεταφέροντας κάποιες υπηρεσίες από το Νοσοκομείο. Πραγματικά αναρωτιέμαι, γιατί δεν μπορεί κάποια εξωτερικά ιατρεία που συμπιέζονται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο να μεταφερθούν στο Πλατάνι που είναι πάρα πολύ κοντά, υπάρχει και χώρος για να παρκάρει ο κάθε άνθρωπος και να πάει αξιοπρεπώς και ανθρώπινα να εξεταστεί; Γιατί πρέπει να συμπιέζονται όλες οι υπηρεσίες σε ένα Νοσοκομείο, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονές ανάγκες του 21ου αιώνα;

Όλα αυτά που σας λέω, δεν τα λέω για να αναιρέσω την αναγκαιότητα του να γίνει ένα καινούργιο, σύγχρονο Νοσοκομείο στην Κω, αλλά μέχρι τότε, πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις, να αξιοποιήσουμε υποδομές που έχουμε στη διάθεσή μας και είναι ανεκμετάλλευτες. Είναι κρίμα.

Ερ: Σας ξαναλέω πως, παλεύουμε χρόνια για όλα αυτά. Ακούγοντάς σας, δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση. Το θέμα όμως είναι, πώς μπορείτε εσείς σαν Υπηρεσία να πιέσετε προς αυτή την κατεύθυνση.

Χ.Ρ.: Εγώ θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Και ξέρετε κάτι; Το καλύτερο επιχείρημα είναι η κοινή λογική.  Όπως εγώ, πηγαίνοντας εκεί και βλέποντας και τις δύο Υγειονομικές Μονάδες, με τα μηχανήματα και τις υποδομές τους, πραγματικά συγκλονίστηκα, είμαι βέβαιος ότι, μεταφέροντας αυτή την εικόνα που πήρα με τα μάτια μου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα γίνει κατανοητό το τι πρέπει να γίνει. Θα προσπαθήσω. Πιστεύω θα πετύχω κάπως να ενισχυθούν αυτά τα δύο Κέντρα Υγείας και μεταφέροντας κομμάτια από τη δραστηριότητα του Νοσοκομείου εκεί, αλλά και ενισχύοντάς τα με προσωπικό.

Ερ: Κύριε Ροϊλέ, να υπενθυμίσω ότι, πριν λίγους μήνες είχε έρθει στην Κω ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος γνωρίζει την κατάσταση.

Χ.Ρ.: Ακόμα καλύτερα. Οπότε, θα είναι πιο εύκολο να κατανοήσει όταν θα του υποβάλω τις προτάσεις μου.

 

Πηγή: Εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ; ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ. ΔΙΠΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

  2. Αν ηθελαν θα μπορουσαν να τα τακτοποιησπουν αλλά μην μου τους κυκλους ταραττε.Μεταξυ μας Μεταξα,,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ