Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων – Ταξί Ρόδου: Οι εκπρόσωποι της CoolRhodes τελικά δεν είναι απλά κατ’εξακολούθηση ψεύτες αλλά επικίνδυνο

0
2325

Από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων – Ταξί Ρόδου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Οι εκπρόσωποι της CoolRhodes τελικά δεν είναι απλά κατ’εξακολούθηση ψεύτες αλλά επικίνδυνοι.

Δημοσιεύματα εντυπωσιασμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης δεν θα ωφελήσουν πουθενά . Όσο και αν προσπαθούν οι μετρ του είδους όπως ο νόμιμος εκπρόσωπος σας , κος Μιχόπουλος , να αγγελοποιήσουν και να πλασάρουν την εικόνα της εταιρίας σας ως καινοτόμα και ωφέλιμη για την τοπική κοινωνία και τον τουρισμό δυστυχώς δεν μας πείθετε . Δεν μας πείθετε όχι γιατί αυτό μας συμφέρει , αλλά γιατί είμαστε άνθρωποι σκεπτόμενοι και θέτουμε στον εαυτό μας ερωτήματα που ξεγυμνώνουν τους ισχυρισμούς σας . Τα επιχειρήματα σας , όπως προσφορά στην τοπική κοινωνία , καλύτερες υπηρεσίες στου τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κ.τ.λ. , καταρρίπτονται όλα παρακάτω . Όσο για την νομιμότητα ως προς την διαδικασία σύστασης της εταιρίας σας δεν αμφέβαλε ποτέ κανείς , άλλωστε πολλοί άνοιξαν νομιμότατες εταιρίες σε ένα βράδυ μέσα , έκαναν την άπραχτή τους και μετά εξαφανίστηκαν , τα παραδείγματα γύρω μας είναι πολλά και καθημερινά.

Δηλώνετε ότι :

· Οι εταιρίες μας είναι νομίμως αδειοδοτημένες από το υπουργείο μεταφορών και το υπουργείο τουρισμού . – Δεν αμφιβάλουμε για αυτό . Τις άδειες ίσως και να τις έχετε . Δημοσιοποιήστε τις άδειες λοιπόν . Κυρίως αυτής της διαμεσολάβησης της Nations SA όσο και της UBER την πλατφόρμα της οποίας χρησιμοποιείτε . Όσες άδειες και να πάρετε δεν ανατρέπουν τον παράνομο ΤΡΟΠΟ λειτουργίας σας .

· Το ελάχιστο μίσθωμα για τις υπηρεσίες μας είναι τριάντα έξι ευρώ (36) ευρώ . – Έχουμε screenshot πελάτη όπου αναφέρετε εκτιμώμενη τιμή 22-30 € . Μπορούμε να το δημοσιοποιήσουμε σύντομα .

· Ο ελάχιστος χρόνος διαδρομής είναι τριάντα λεπτά (30) λεπτά . – Η αλήθεια είναι ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψη μας κάποια παρανομία ως προς αυτήν την διάταξη του νόμου . Βέβαια ήταν Απρίλιος ακόμα και η ζήτηση για διαδρομές είναι χαμηλή . Αλλά εδώ , κάτι δεν μας αρέσει ως προς την προσφορά σας στην τοπική κοινωνία . Απαντήστε μας αν θα χρειαστεί να μεταφέρετε μια ηλικιωμένη από το νοσοκομείο σε μια συνοικία της Ρόδου , όπως κάνουμε εμείς καθημερινά , θα την κάνετε βόλτες μισή ώρα μέχρι να φτάσετε σπίτι της . Τότε , πολύ φοβόμαστε ότι επειδή στις γριούλες αρέσει η βόλτα και η συζήτηση μέσα στο αυτοκίνητο θα σας προτιμάνε . Αλλά ξεχάσαμε , η γριούλα δεν μπορεί να πληρώσει μέσω της κάρτας της 36 ευρώ οπότε δεν θα την μεταφέρετε ποτέ . Κοινωνικό έργο βαφτίζετε εσείς την συναλλαγή σας με τον τουρίστα , ο οποίος αποτελεί πελάτη σας και στο εξωτερικό , όταν έρχεστε στο νησί μας να του τα πάρετε ακόμα και στις διακοπές του ;

· Τα αυτοκίνητα μας εκκινούν από τα πάρκινγκ των εταιριών μας . – Απαντήστε μας πότε αγοράσατε ή μισθώσατε το πάρκινγκ του δημοσίου δίπλα από την πιάτσα μας στο Φαληράκι ; Απαντήστε μας τι έκανε αυτοκίνητο σας σταθμευμένο επί μία ώρα στην περιοχή του Ευαγγελισμού στο δημόσιο πάρκινγκ ; Απαντήστε μας γιατί είχατε τα αυτοκίνητα σταθμευμένα μέσα στην Νέα Μαρίνα και όταν σας στείλανε την αστυνομία φύγατε ; Αν είχατε συμφωνητικό ενοικίασης χώρου με την Νέα Μαρίνα γιατί μόλις έστειλε η διοίκηση της Νέας Μαρίνας την αστυνομία τα μαζέψατε σε πέντε λεπτά μέσα και εξαφανιστήκατε . Όλα αυτά που αναφέρουμε μπορούμε να τα αποδείξουμε .

· Με τη λήξη εκάστης διαδρομής , εκδίδονται άμεσα , αποστέλλονται στον πελάτη και αναρτώνται στο MyData τα κάτα νόμο φορολογικά παραστατικά . – Έχουμε κράτηση από πελάτη ημεδαπό που χρησιμοποιεί της εφαρμογή σας και στο εξωτερικό και έκανε κράτηση από περιέργεια χωρίς να εμφανιστεί ποτέ . Η κίνηση – χρέωση στον τραπεζικό του λογαριασμό έγινε κανονικά από την Nations S.A. αλλά Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών δεν έλαβε ποτέ . Περιπτώσεις εταιριών που εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα , έχουμε δει πολλά οπότε δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα. Αν ξεχάσατε να εκδώσετε το παραστατικό θα σας στείλουμε το extrait της κίνησης του πελάτη να το εκδώσετε , ίσως η ΑΑΔΕ να σας συγχωρέσει για αυτό το μικρό παράπτωμα . Αν βέβαια αυτό έχει συμβεί με επιπλέον τρεις πελάτες τότε θα πρέπει να αναστείλουν την λειτουργία σας . Αλλά εσείς είπατε λειτουργείτε νόμιμα οπότε αποκλείεται να βρουν κάτι .

· Όλες οι διαδρομές αναρτώνται στο ηλεκτρονικό μητρώο του υπουργείου Μεταφορών . – Σας προκαλούμε να δημοσιοποιήσετε τις συμβάσεις που αναρτήσατε στην πλατφόρμα μέχρι στιγμής και εμείς θα δωρίσουμε την αξία των συμβάσεων που έχετε αναρτήσει σε όποια φιλανθρωπική οργάνωση μας υποδείξετε .

· Οι οδηγοί μας πληρούν όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα προσόντα για τη θέση του οδηγού . – Έξω από το γραφείο του διοικητή της τροχαίας δύο αλλοδαποί οδηγοί σας παραδέχτηκαν μπροστά σε τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας ότι δεν έχουν πτυχία γλωσσομάθειας . Άραγε έχουν και απολυτήριο λυκείου ή αντίστοιχης βαθμίδας από την χώρα τους ;

· Η περίοδος λειτουργίας μας ξεκινά 01/04 και λήγει 31/10 εκάστου έτους όπως το νομοθετικό πλαίσιο ορίζει . – Ομολογείτε λοιπόν ότι είπαμε και παραπάνω . Ότι ήρθατε να εξυπηρετήσετε στο νησί μας τους πελάτες σας από το εξωτερικό , να πάρετε τα λεφτά τους πίσω στο εξωτερικό και να εξοντώσετε εμάς , αδιαφορώντας για την τοπική κοινωνία και αν θα εξυπηρετηθεί τους χειμερινούς μήνες .

Μας χαρακτηρίσατε εγκληματίες , συμμορία – εγκληματική οργάνωση ενώ είμαστε άνθρωποι οικογενειάρχες με σύννομο βίο . Στις τάξεις μας έχουμε νέα και μορφωμένα παιδιά που δεν βρήκαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις επαγγελματικές αρετές τους αλλού και κατέληξαν να οδηγούν το ταξί του πατέρα τους . Δηλώσατε ότι τα περιστατικά στην Βενέζη σας θύμισαν τα περιστατικά στην Μύκονο . Να σας υπενθυμίσουμε ότι από την Μύκονο αρχίσατε να δραστηριοποιήστε εσείς απλά εσείς δεν είστε διαπλεκόμενοι στην αυθαίρετη δόμηση αλλά στην παράνομη συγκοινωνία .

Το παιχνίδι των media και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης δεν θα σας ωφελήσει . Απαντήστε για όλα τα παραπάνω με επιχειρήματα”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ