4ο «World Food Gift Challenge»: Απαγγελία Ιπποκρατικού όρκου στο Ασκληπιείο και ξενάγηση στο ΔΙΙΚ

0
4910


Απαγγελία Ιπποκρατικού  όρκου στο Ασκληπιείο και ξενάγηση στο ΔΙΙΚ για τους συμμετέχοντες στον 4ο Διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «World Food Gift Challenge» που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Κω.

Στην Κω χτυπά η καρδιά της γαστρονομίας το τελευταίο διήμερο στο πλαίσιο του 4ου «World Food Gift Challenge 2023» που φιλοξενείται στο νησί του πατέρα της Ιατρικής «Ιπποκράτη» με πρωτοβουλία, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας 2019 σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού IGCAT.
Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 29 δώρα τροφίμων και  χειροτεχνίες σχετικές με τη γαστρονομία από διεθνείς και ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, όπως της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας, της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας αλλά και της Σαουδικής Αραβίας.
Το σημαντικό δε , είναι πως προβλήθηκαν  οι  μεγάλες δυνατότητες γαστρονομίας, πολιτισμού, τεχνών, βιώσιμου τουρισμού όλων των συμετεχόντων, ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα της Κω και της Δωδεκανήσου, γνώρισαν την κουλτούρα της Κω, ξεναγήθηκαν σε μνημεία και γεύτηκαν την ντόπια κουζίνα, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας στην Κω.
Αφού επισκέφθηκαν επαγγελματικούς μεταποιητικούς χώρους,  την Παρασκευή 28 Απριλίου, συνέχισαν με ξενάγηση στην Κέφαλο, ακολούθησε η αναπαράσταση απαγγελίας Ιπποκρατικού όρκου από τον σύλλογο «ΧΟΡΟΚΩΣ» , ξενάγηση στο ΔΙΙΚ από τον συγγραφέα κ.Θεοδόση Διακογιάννη και επίσκεψη στη Ζια για το ηλιοβασίλεμα και δείπνο στο εστιατόριο «Ωρομέδων».

Βίντεο: KOS TV

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ