Κατερίνα Γαβαλά: Στη γραφική και συγχρόνως υπερσύγχρονη «πεταλούδα» του Αιγαίου. Εκεί που μιλά η νέα γενιά.

0
4016

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: Στη γραφική και συγχρόνως υπερσύγχρονη «πεταλούδα» του Αιγαίου. Εκεί που μιλά η νέα γενιά.
Με αφορμή την επίσκεψη της στην Αστυπάλαια η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου Κατερίνα Γαβαλά δήλωσε τα εξής:
Πλέον κάθε επίσκεψη στην πολυμορφική Αστυπάλαια που ισορροπεί μοναδικά μεταξύ Δωδεκανησιακής ιστορίας και Κυκλαδίτικης ομορφιάς, αποτελεί και μια νέα εμπειρία δεδομένης της διαρκούς αναβάθμισής του νησιού, γεγονός που το κατατάσσει στους top hi-tech προορισμούς συνδυάζοντας την υπερσύγχρονη πράσινη ενέργεια με την διαρκή τεχνολογική αναβάθμιση μέσα από τεράστιες επενδύσεις και καινοτομίες.
Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Αντιδήμαρχο κύριο Α. Καμπούρη και τον πρώην Δήμαρχο κύριο Π. Κονταράτο με τους οποίους συζητήσαμε για το παρόν και το μέλλον του νησιού.
Στην Αστυπάλαια βρίσκεται εν εξελίξει ένα μεγαλόπνοο project κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου και γεννήτριας, εγχείρημα το οποίο θα καταστήσει το νησί κατά 80% αυτόνομο ηλεκτρικά συμβάλλοντας καταλυτικά στη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη του τόπου κι αποτελώντας παράδειγμα για πόλους ανοίγεται ο δρόμος για την ενεργειακή ανεξαρτησία-αυτονομία.
Παρόλ’ αυτά, ως νησί με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά της χαρακτηριστικά, η Αστυπάλαια αντιμετωπίζει ζητήματα με τις συγκοινωνίες και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο, δεδομένου ότι διαθέτει δυο δυσπρόσιτα λιμάνια . Το μεν ένα λόγω «κατασκευαστικών λαθών» το δε έτερο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
Ζήτημα για την Αστυπάλαια και η χρονικά μικρή τουριστική σαιζόν που δεν ξεπερνά τους τρείς «3» μηνες, γεγονός που δεν αποτυπώνει όλα όσα μπορεί να προσφέρει το νησί αυτό ως τουριστικός προορισμός. Μαγευτικό και όμορφο τοπίο, ποιότητα φιλόξενων και σκεπτομένων ανθρώπων. Με μια νέα γενιά που επιλέγει να μείνει ή και να επιστρέψει στο νησί της και να επενδύσει.
Το Ιατρείο της Αστυπάλαιας είναι πολυδύναμο με ικανή στελέχωση οπως θα θέλαμε να είναι όλες οι δομές Δημόσιας Υγείας στα Δωδεκάνησα. Χαμογελαστοί συνάδελφοι σε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται και μέσα από την μαγευτική θέα στο Αιγαίο.
Είχα τη χαρά να βρεθώ και να συζητήσω με με νέους αλλά και …λιγότερο νέους που ήρθαν να ακούσουν, να συμμετάσχουν, να μάθουν και να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους. Με ανθρώπους κάθε ηλικίας που πιστευουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο μοναδικος δίκαιος κ ορθολογικός χώρος μέσα από τον οποίο μπορούν κι αξίζει να εκφραστούν».
«Αν η Αστυπάλαια μόνη της κατάφερε όσα έχει καταφέρει, ας φανταστούμε τι θα μπορούσε να έχει κατακτήσει εάν υποστηρίζονταν όπως της αξίζει από την Πολιτεία».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ