Δωδεκάνησα: Δέκα σχολεία χωρίς διευθυντή (1 στην Κω- Πρόσκληση)

0
5695

Υπάρχουν σχολεία, όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις θέσεις Διευθυντών σχολείων. Δεν αφορά μόνο σχολεία στη νησιωτική αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην επαρχία και ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές. Τα οικονομικά κίνητρα είναι μικρά και η γραφειοκρατία και οι ευθύνες μεγάλες. Πολλές είναι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης που προσκαλούν τους εγγεγραμμένους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες επιλογής να  υποβάλουν δήλωση για κενές θέσεις σχολείων.

Στα Δωδεκάνησα καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν δήλωση για τα παρακάτω σχολεία:

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου

4/θ Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Καλύμνου

Δημοτικό Σχολείο Λειψών

Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Λέρου

Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου

Δημοτικό Σχολείο Ξηρόκαμπου Λέρου

1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλίου Κω

Δημοτικό Σχολείο Κάσου

1ο Δημοτικό Σχολείο Σύμης

2ο Δημοτικό Σχολείο Σύμης

Οι δηλώσεις προτίμησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected] εντός  αποκλειστικής προθεσμίας δύο εργασίμων ημερών, από Τετάρτη 19-04-2023 μέχρι και  Πέμπτη 20-04-2023 και ώρα 15:00  Με ποια διαδικασία γίνονται διευθυντές σε σχολεία και εργαστηριακά κέντρα που δε θα δηλωθούν από υποψήφιους εκπαιδευτικούς

Σε περίπτωση που δεν υποβληθούν υποψηφιότητες για κάποια σχολεία και εργαστηριακά κέντρα, διευθυντές σε αυτά τοποθετούνται, εφόσον το δηλώσουν, υποψήφιοι που δεν έχουν τοποθετηθεί, κατά τη σειρά κατάταξής τους στον τελικό αξιολογικό πίνακα επιλογής.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης θα καλέσει αυτούς τους υποψήφιους να υποβάλουν νέα δήλωση προτίμησης. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής. Η πρόταση γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων στους τελικούς ενιαίους αξιολογικούς πίνακες σε συνδυασμό με τη νέα δήλωση προτίμησης.

Αν ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας δε συμπληρωθούν οι  θέσεις, τότε εφαρμόζεται η παρ. 9 του άρθρου 40 του ν.4823/2021. Αν μετά το τέλος αυτών των διαδικασιών εξακολουθούν να παραμένουν κενές θέσεις διευθυντών σχολείων και Ε.Κ., οι θέσεις αυτές επαναπροκηρύσσονται.

Πηγή fresh-education.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ