“Έφυγε” για το “τελευταίο του ταξίδι” ο 73χρονος καπετάν Δημήτρης Συμεωνίδης από την Κάλυμνο

0
6611

Την τελευταία του πνοή άφησε, πρωινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου 2023, την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του, στο μικρό νησί του Καλάμου Λευκάδας ,στα Επτάνησα ο Καλυμνιακής καταγωγής Δημήτριος Σ. Συμεωνίδης.

Ο Δημήτριος Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Κάλυμνο στις 5 Απριλίου 1950 και ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας του αείμνηστου Σάββα Συμεωνίδη και της Κατίνας Βάλλα Συμεωνίδη.

Τα μαθητικά χρόνια Δημοτικού και Γυμνασίου τα έκανε στην Κάλυμνο και σε ηλικία 15 ετών, ο Δημήτρης Συμεωνίδης, αφού περάτωσε την 3η Γυμνασίου, συνέχισε την φοίτηση του στο Ιστορικό Ναυτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιθάκης, στο νησί των Επτανήσων. Τις σπουδές του ολοκλήρωσε στη Σχολή “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” στην Καστέλα Πειραιά, απ΄όπου αποφοίτησε και πήρε το πτυχίο του Πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού. Κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό όπου υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Μετά την απόλυση του, ναυτολογήθηκε σε εμπορικά ποντοπόρα πλοία και για σχεδόν 50 χρόνια, ταξίδεψε και εργάστηκε, με παράλληλη εξέλιξη σε Πλοίαρχο Α΄ ΕΝ.

Η ναυτοσύνη του, η εργατικότητα του,η εντιμότητα του, οι διοικητικές ικανότητες του, οι γνώσεις του, η υπευθυνότητα του, η αγάπη του στο ναυτικό επάγγελμα, η εμπειρία του, η επιβλητικότητα του, τον έκαναν περιζήτητο από τις μεγάλες Ναυτιλιακές Εταιρείες, ακόμη και μετά την συνταξιοδότηση του. Το τελευταίο του μπάρκο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι 2020.

Το έτος 1973 παντρεύτηκε τη Βασιλική(Κούλα) Κανδηλιώτη από το νησί Κάλαμος Λευκάδας, δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια και απέκτησαν ένα εξαιρετικό παιδί τον Άγγελο, Μηχανικό Αεροσκαφών -Αεροναυπηγό,που τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε Εταιρεία στην Ιρλανδία, όπου διαμένει με την οικογένεια του. Ο Άγγελος είναι παντρεμένος με τη Μικελίνα και έχουν ένα κοριτσάκι.

Ο Δημήτρης Συμεωνίδης, ένας πραγματικός λεβέντης της ζωής και της θάλασσας, ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στους συναδέλφους και συνεργάτες του, αλλά και σε όλους όσους τον έζησαν από κοντά,κοινωνικός ,έτοιμος πάντα να βοηθήσει και πάντα με το χαμόγελο και τον καλό λόγο, υπεραγαπούσε την ιδιαιτέρα πατρίδα την Κάλυμνο, όπως και τη δεύτερη πατρίδα του, όπως θεωρούσε το νησάκι τον Κάλαμο.

Σήμερα Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ,17 Απριλίου 2023,το πρωί, τελέστηκε η εξόδιος Ακολουθία στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στον Κάλαμο και η ταφή του στο Κοιμητήριο του νησιού. Η παρουσία του συνόλου σχεδόν των κατοίκων του μικρού νησιού στο “τελευταία αντίο” φανερώνει την αγάπη και την εκτίμηση που τύχαινε στο πανέμορφο νησάκι των Επτανήσων.

Να σημειώσουμε ότι ο εκλιπών γεννήθηκε ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ προς ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 5-6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ του έτους 1950 και άφησε την τελευταία του πνοή ξημερώματα ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ , 13 Απριλίου 2023.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα του φιλόξενου νησιού του Καλάμου που θα τον σκεπάσει.

Καλό ταξίδι καπετάν Δημήτρη.  

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ