ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΣΧΑ στην Κάλυμνο: Υπερθέαμα από Δυναμίτες-Χορούς- Βεγγαλικά

0
4936

Άστραψαν και βρόντηξαν» τα υψώματα του Αγίου Σάββα- Αγίου Βασιλείου και το Μαυροβούνι στα υψώματα της Υπαπαντής και του Αγίου Στεφάνου στην Κάλυμνο, 16 Απριλίου 2023, βράδυ Κυριακής του ΠΑΣΧΑ .

Οι ομοβροντίες ηταν εντυπωσιακές για μία ακόμη χρονιά στον εορτασμό του Καλύμνικου ΠΑΣΧΑ με  δυναμίτες να πέφτουν από τα υψώματα που δεσπόζουν στα Βόρεια και τα Νότια της Πόθιας.

Μετά το πασχαλινό τραπέζι με το πατροπαράδοτο μούουρι,οι κάτοικοι του νησιού και οι επισκέπτες του, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία και τον παραλιακό δρόμο.

Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες αναγνωριστικές βολές από δυναμίτες. Στις 8.00 ακριβώς ξεκίνησαν οι ομοβροντίες με τους «δυναμιτιστές» με αμείωτο ρυθμό να εκτοξεύουν τα πυρομαχικά τους.

Ο καλός καιρός επέτρεψε στον κόσμο να πλημμυρίσει  την κεντρική πλατεία .

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα Χορευτικά Τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε κατακλύσει από νωρίς την κεντρική πλατεία.

Η μοναδική και ξεχωριστή Πασχαλινή γιορτή στην Κάλυμνο έκλεισε με  ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό υπερθέαμα από βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν φωτίζοντας τον Καλύμνικο ουρανό.
Συγκεκριμένα εκτοξεύτηκαν από το κεντρικό “κορδόνι” απέναντι στην ΕΘΝΙΚΗ. Την οργάνωση είχε το Σχολικό Κέντρο του Γιώργου και Γιάννη Αχλαδιώτη και τη χρηματοδότηση ο Δήμος Καλυμνίων.

Δείτε τα 2 video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ-ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ