Ξεκινάει η ελληνογερμανική ανταλλαγή νέων «Κως-η κατεχόμενη/Occupied Kos»

2
2944

Ξεκινάει η ελληνογερμανική ανταλλαγή νέων «Κως-η κατεχόμενη/Occupied Kos» με θέμα την ανακάλυψη του ιστορικού παρελθόντος του νησιού!

Ο οργανισμός νεολαίας Euphoria Youth Lab* σε συνεργασία με τον γερμανικό οργανισμό Mostar Friedensprojekt e.V. διοργανώνουν την ελληνογερμανική ανταλλαγή νέων «Κως-η κατεχόμενη/Occupied Kos» που θα φιλοξενηθεί στην Κω από τις 18 έως τις 29 Απριλίου 2023. Στην ανταλλαγή θα συμμετέχουν νέοι από όλη την Ελλάδα και από την Γερμανία ηλικίας 18-30 ετών.

Οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων θα μπορέσουν να επισκεφτούν μέρη με μεγάλη ιστορική σημασία, αρχαιολογικούς χώρους και το Ιστορικό Μουσείο της Κω, ώστε να προσεγγίσουν όσο πιο βιωματικά το ζήτημα του Β παγκοσμίου Πολέμου. Παράλληλα, μέσα από την συναναστροφή με ντόπιους αλλά και με ειδικούς θα κατανοήσουν καλύτερα τα γεγονότα που σχετίζονται με τον πόλεμο αλλά και θα ανακαλύψουν πως το νησί πέρασε στην ελληνική κυριαρχία έπειτα από την τουρκική, ιταλική και γερμανική κατοχή.

Όλα αυτά θα επιτευχθούν μέσα από δραστηριότητες και εργαστήρια μη τυπικής μάθησης, όπου οι νέοι θα μάθουν με εκπαιδευτικό και συνάμα διασκεδαστικό τρόπο. Επιπλέον, θα έρθουν σε επαφή με άτομα της τουρκικής κοινότητας ενώ τις τελευταίες μέρες της ανταλλαγής θα συνεργαστούν μεταξύ τους για να τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο τα θύματα του Πολέμου.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να ταξιδέψουν μαζί στο παρελθόν, να μάθουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας του νησιού και να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα τους.

 

*Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.

Συντονισμός-Διοργάνωση: Κέλλυ Μανούδη.

 

Ο Euphoria Youth Lab είναι ένας οργανισμός νεολαίας που απευθύνεται σε νέους με έμφαση στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, ανεξαρτήτου κοινωνικού, οικονομικού και εκπαιδευτικού υπόβαθρου. Αποτελείται από νέους που εργάζονται με νέους (youthworkers) χρησιμοποιώντας μεθόδους μη-τυπικής μάθησης. Ο κύριος στόχος του οργανισμού είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτυχθούν μέσα από μη τυπική εκπαίδευση και εναλλακτικές μεθόδους προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Η οργάνωση προσφέρει ευκαιρίες στους νέους μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών σχεδίων να αλληλεπιδράσουν με νέους από άλλες χώρες, να ευαισθητοποιηθούν πάνω στα κοινωνικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία του περιβάλλοντος, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση. Στοχεύει στην κινητοποίηση των νέων και στην διαμόρφωσή τους σε ενεργούς πολίτες ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής τους. (www.euphoriayouthlab.eu)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ