Τρίτη 25 Απρίλη συναυλία διαμαρτυρίας στην πλ. Ανταγόρα στις 19:00 για την υγεία

0
4026

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. πραγματοποίησε σύσκεψη με σωματεία και φορείς της περιοχής και αποφασίστηκαν τα εξής:

Η κατάσταση στις δομές υγείας στο νησί της Κω παραμένει απαράδεκτη. Οι απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης αποκαλύπτουν την στόχευσή τους, για πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την παράδοσή του στους ιδιώτες.

Τα τελευταία σχέδια τους για μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΜΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) στοχεύουν στην υγεία του λαού μας, είναι ξεκάθαρη η πολιτική τους επιλογή, η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης. Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι της Κω, να καταδικάσουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Οι γιατροί με δόσεις, οι τραγικές ελλείψεις, το να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουμε την υγειά μας, δεν είναι αυτό που μας αξίζει.

Δεν θα αφήσουμε ένα ολόκληρο νησί, να ζει με τον φόβο μην αρρωστήσει! Το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη ανέδειξε την βάρβαρη πολιτική τους, που μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές.

Για την προστασία της ζωής και την υγείας μας, συνεχίζουμε τον αγώνα….

Τρίτη 25 Απρίλη συναυλία διαμαρτυρίας στην πλ. Ανταγόρα στις 19:00 για την υγεία.

Δευτέρα 1η Μάη απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας.

Διεκδικούμε:

● Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

● Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στο νοσοκομείο Κω. Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας, ΕΚΑΒ, ΕΦΚΑ.

● Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

● Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

● Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

● Συλλογικές συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

● Προστασία της πρώτης κατοικίας, των εργατικών, λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

● Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ