Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να διατεθεί σύγχρονο όχημα για τις ανάγκες των φυλακών της Κω

4
3190

«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να διατεθεί σύγχρονο όχημα για τις ανάγκες των φυλακών της Κω»

 

Την αντικατάσταση του οχήματος που χρησιμοποιείται για τις μεταγωγές των κρατουμένων στην Κω, με ένα νέο και σύγχρονο όχημα που να διαθέτει τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις, ζητά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη αλλά και με σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι το όχημα που χρησιμοποιείται σήμερα είναι ακατάλληλο και δεν καλύπτει τις υπηρεσιακές ανάγκες, αφού τα νέα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιούνται στις μεταγωγές πρέπει να έχουν διαχωριστικό ασφαλείας μεταξύ του οδηγού και των  κρατούμενων, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις δικαστικές φυλακές, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Επισημαίνει, επίσης, ότι σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από το σωματείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και από τον διοικητή.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης

 

ΘΕΜΑ: «Διάθεση σύγχρονου οχήματος για τις ανάγκες των φυλακών της Κω»

 

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Η ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις δικαστικές φυλακές, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Στις φυλακές της Κω, οι υπηρεσιακές ανάγκες μεταφοράς κρατουμένων, αλλά και μεταγωγών επιβάλλουν την ενίσχυση της υπηρεσίας με ένα νέο και σύγχρονο όχημα.

Σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από το σωματείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και από τον διοικητή, αφού το όχημα που χρησιμοποιείται σήμερα είναι ακατάλληλο και δεν καλύπτει τις υπηρεσιακές ανάγκες, αφού τα νέα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιούνται στις μεταγωγές πρέπει να έχουν διαχωριστικό ασφαλείας μεταξύ του οδηγού και των  κρατούμενων.

Με δεδομένο ότι έχει ενισχυθεί η τοπική αστυνομική διεύθυνση με νέα οχήματα, θα πρέπει να εξεταστεί η διάθεση από αυτήν ή από άλλη υπηρεσία ενός νέου και σύγχρονου οχήματος για τις υπηρεσιακές ανάγκες μεταγωγών κρατουμένων στις φυλακές της Κω.

 

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

 

  1. Προτίθενται να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του οχήματος που χρησιμοποιείται για τις μεταγωγές των κρατουμένων στην Κω, με ένα νέο και σύγχρονο όχημα που να έχει τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λες και θα πάνε δρομολόγιο Κασσαβέτεια Μαλανδρίνο 😂. Πλατύ ποταμό Λιμάνι και πολύ είναι, γίνεται και με ποδήλατο. Ρε πάρτε κάνα ασθενοφόρο με οδηγό. Άσε ρε Μάνο τις θεωρίες.

  2. Έργα και αποτελέσματα θέλουμε. Θα το πω ακόμα μια φορά. Δεσμευτείτε για τα πράγματα που θα φτιάξετε και δεσμευτείτε ότι αν δεν τα φτιάξετε θα πάτε σπίτι σας μήπως και έρθει κάποιος καλύτερος από σας και επιτέλους κάτι φτιάξει.

    • Τέσσερα χρόνια τώρα τι έκανε; Θα τον ξαναψηφίσεις για να δεις αν θα κάνει κάτι; Θα κάνει, θα παντελονιάσει το δεκαχίλιαρο το μήνα και τη βουλευτική σύνταξη, ενώ εσύ με πεντακόσια ευρώ θα προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα!

  3. Εδώ και τώρα να πιέσεις την Κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Κω, τονίζοντας στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Υγείας πόσο ευτελιστικό είναι να προσφέρουν οι Τούρκοι ακόμη και τα εισητήρια δωρεάν για τη μετάβαση ασθενών μας στα νοσοκομεία της Αλικαρνασσού (Bontrum), αφού η θεραπεία τους στο δικό μας παραμένει ανύπαρκτη. Αυτό είναι το χρέος σου ως Έλληνα Βουλευτή Δωδεκανήσου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.