Κατερίνα Γαβαλά: Οι ανάγκες των ακριτών έχουν την ίδια βαρύτητα με των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα

0
2580

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: Οι ανάγκες των ακριτών έχουν την ίδια βαρύτητα με των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα.

 

Για τις κραυγαλέες ανάγκες των τοπικών συστημάτων δημόσιας υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα Κατερίνα Γαβαλά δήλωσε τα εξής:

 

«Τα θέματα που αφορούν τη δημόσια Υγεία παραδοσιακά ενεργοποιούν τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Όλοι μας πλέον αντιλαμβανόμαστε την σημασία ενός λειτουργικού συστήματος δημόσιας υγείας στα Δωδεκάνησα. Ειδικότερα υπό τις τρέχουσες συνθήκες.

Με τα νοσοκομεία της γειτονικής χώρας να εφαρμόζουν τακτικές επιθετικού μάρκετινγκ προς άγρα πελατών στους συμπολίτες μας, πρόσφατο γεγονός που τάραξε τα νερά της Αθήνας, διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η Πολιτεία να αναλογιστεί επιτέλους την ολιγωρία της στην κάλυψη των νησιών μας.

Η αγανάκτηση στον νησιωτικό πληθυσμό είναι διάχυτη και η αναταραχή των τελευταίων ημερών δικαιολογημένη. Η πολιτεία οφείλει να συνειδητοποιήσει πως υγειονομική κάλυψη σημαίνει ασφάλεια για την παραμονή και διαμονή στα νησιά μας, ώθηση και ενίσχυση της οικονομίας, όχι μόνο πέριξ του Μαξίμου, αλλά κι εδώ στα νοτιοανατολικά σύνορα.

Ασφάλεια και Στήριξη σημαίνει Εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη από και προς το πολιτικό σύστημα.Πάνω απ’όλα όμως σημαίνει Σεβασμός στον πολίτη, στον άκριτα έμπρακτα:

-Με την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων δομών υγείας εκπονώντας σήμερα τον υγειονομικό χάρτη για τα νησιά μας.

-Ενεργώντας για άμεση κάλυψη των υποστελεχωμένων  κλινικών των νησιωτικών νοσοκομείων, με εμφαση στα παθολογικά τμήματα ωστε να δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης ογκολογικών θεραπειών.

 -Δηλώνοντας στήριξη στην  διαφοροποίηση των απαρχαιωμένων οργανισμών άμεσα.

-Δημιουργώντας  οργανωμένα ΤΕΠ, με ανεξάρτητους οργανισμούς, επαναπροσδιορίζοντας διατάξεις που ισχύουν εως σήμερα.

-Δημιουργώντας μια νέα υγειονομική περιφέρεια στα όρια της διοικητικής περιφέρειας για αμεσότερες παρεμβάσεις και εξάλειψη την γραφειοκρατίας!

 

Σεβασμός στον νησιώτη όμως σημαίνει και η πραγματοποίηση των δεσμεύσεων για το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο νοσοκομείο της Ρόδου, που αποτέλεσε όραμα και στόχο για τον αείμνηστο Καθ.Δημήτρη Κρεμαστινό, όπως και πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  και που αλόγιστα το Υπουργείο επέλεξε να ματαιώσει, γυρίζοντας ουσιαστικά την πλάτη στους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας αλλά και στους οικείους τους. Μια δομή που φιλοδοξεί να θεραπεύει τους ασθενείς και να διευκολύνει τους συγγενείς κάθε Δωδεκανησιακής οικογένειας.

Όλα τα προαναφερθέντα πρέπει να αποτελέσουν δέσμευση διεκδίκησης όσων πολιτεύονται αφού η υγεία δεν έχει χρώμα, ούτε ιδεολογικό πρόσημο, δεν βλέπει θρησκεία, πόσο μάλλον διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.

Η νοοτροπία μας, των νέων ανθρώπων στην πολιτική, φιλοδοξεί να βάλει σε πρώτο πλάνο την κάλυψη των αναγκών των νησιωτών. Την ευημερία των ανθρώπων μας, με τις απαραίτητες συνέργειες  και  συνεργασίες μακριά από πολιτικά παιχνίδια που δεν αφορούν την Κοινωνία.

Ήρθε η στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι οι ανάγκες των ακριτών έχουν την ίδια βαρύτητα με των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ