ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: ΒΑΚΟΥΦ Κω. Νέα μυαλά, νέοι άνθρωποι, σπουδαίες δράσεις

2
5843
Με αφορμή τη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του ΒΑΚΟΥΦ Κω, η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα Κατερίνα Γαβαλά δήλωσε το εξής:
Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα μιας και τον απαρτίζουν νέοι κι ελπιδοφόροι άνθρωποι, είχα τη χαρά να συναντηθώ και να συνομιλήσω με τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης ΒΑΚΟΥΦ Κω και να ενημερωθώ για την πλούσια δράση τους.
Νέες ηλικίες, φρέσκα μυαλά, άριστοι επαγγελματίες και πετυχημένοι ο καθένας στον τομέα του, συμπαρίστανται διαχρονικά στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο, εφαρμόζοντας έναν νέο τρόπο σκέψης.
Με δράσεις βασισμένες σε νέες νοοτροπίες και στην εξωστρέφεια, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να διαμορφωθούν οι απαραίτητοι παράγοντες που ενθαρρύνουν την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών δογμάτων με κοινό παρονομαστή την ευημερία και την εξέλιξη της πολυπολιτισμικής τοπικής μας κοινωνίας.
Τους αξίζουν συγχαρητήρια και για την πλούσια φιλανθρωπική τους δράση που ως κορωνίδα έχει την πρόσφατη βράβευσή τους από την Ερυθρά Ημισέληνο για τις πρωτοβουλίες που έλαβαν ώστε να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της νοτιοανατολικής Τουρκίας που πρόσφατα επλήγησαν σφοδρά.

Όλοι μαζί ως μέλη μιας Κοινωνίας, έστω κι από διαφορετικές αφετηρίες, μπορούμε να αλλάξουμε πολλά εάν σκεπτόμαστε το «εμείς».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ: Οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις στο επίκεντρο της νησιωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Για το ζήτημα των ελλιπών ακτοπλοϊκών διασυνδέσεων μεταξύ των νησιών του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, η υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου, δήλωσε τα εξής:
«Πέρα απ’ την Υγειονομική και την Οικονομική πολιτική, ένα απ’ τα βασικότερα ζητήματα των νησιών μας και δη του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, είναι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
Ζήτημα το οποίο ανέκαθεν ήταν περίπλοκο και αντί μέρα με τη μέρα να επιλύεται και να διανθίζεται με προτάσεις και λύσεις, διαρκώς εντείνεται.
Συντεταγμένοι οι Δήμαρχοι Λειψών, Λέρου, Πάτμου και Αγαθονησίου εκφράζουν με επιστολή τους στον Υπουργό Ναυτιλίας, την αγωνία αυτών αλλά και των δημοτών τους για τις ελλιπείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του ΒΣΔ.
Το πλοίο «Νήσος Καλυμνος» αν και παλιό είναι ασφαλές και αξιόπλοο. Συνδέει τα νησιά της άγονης γραμμής, από το Αγαθονησι εως την Αστυπαλαια και μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα, «χωράει» στα λιμάνια των μικρών νησιών, ενώ από τη νέα γραμμή δυστυχώς έμεινε έξω η Αστυπαλαια.
Η υπομονή των νησιωτών μας έχει προ πολλού εξαντληθεί.
Σε συνδυασμό με τη αδυναμία υγειονομικής κάλυψης είναι απορίας άξιο να διαπιστώσουμε πως ακριβώς θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα μεταφέρονται οι νησιώτες!
Καλώ το Υπουργείο να δράσει άμεσα ενισχύοντας τις ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις των νησιών μας, ενεργοποιώντας όλη την υπάρχουσα δύναμη πλεύσης αλλά και αναζητώντας στο εξής ακόμη και νέα πλοία με αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Είναι παλλαϊκή απαίτηση η άμεση αποκατάσταση των γραμμών με νόμιμο και διαφανή τρόπο προς το συμφέρον των νησιωτών.
Είναι ανάγκη και απαίτηση όλων των νησιωτών η παγιοποίηση των ακτοπλοϊκών διασυνδέσεων μεταξύ των νησιών, ειδικά του ΒΣΔ και καθόλη τη διάρκεια του έτους, όχι μόνο το καλοκαίρι.

Είναι ανάγκη και απαίτηση να παραμείνουν τα δρομολόγια αλλά και οι τιμές των εισιτηρίων σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο μακριά από  μονοπωλιακές πρακτικές».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ